Reklama

Reklama

Mise

  • Česko Misie (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Silné a velmi vzrušující drama, ve kterém hrají hlavní role nositelé Oscarů Robert De Niro (Lovec jelenů, Zuřící býk) a Jeremy Irons (Zvrat štěstěny, Příliš dokonalá podoba, Kafka). V hlubině amazonských pralesů se v 18. století usiluje bývalý obchodník vzdělávat zaostalé indiány. Když je život domorodých obyvatel ohrožen, musí se však obrátit k meči a zapomenout na modlitby... (Rangelone Film)

(více)

Recenze (592)

kukuuuc10 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro mě asi přestane překvapovat ve chvíli, kdy uvidím poslední film, ve kterém je obsazený. Je to opravdu všestranný borec, který začne jako mučedník a skončí jako ochránce indiánských práv! Líbilo se mi prostředí, ve kterém se film odehrával a jakožto obdivovatel Jižní Ameriky to mohu jen a jen kvitovat. Trochu mi to připomínalo Posledního Samuraje, i když se zde pletlo i náboženství. zkrátka: "Reálný svět takový je. Ne, my jsme ho takovým udělali!" ***** ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem zpočátku přistupoval s předsudkem, že jde hlavně o vehikulum pro slavný Morriconeho soundtrack [který ovšem hraje i dějovou roli]. I když nejsem pravidelný divák Křesťanského týdeníku, Misi se povedlo mě vtáhnout do misionářských témat, a to tak, že zcela - některé motivy [Gabrielovo vábení indiánů na věhlasný motiv hoboje, vyvrcholení Rodrigova pokání, likvidace mise] byly i pro mne coby bezvěrce uchvacující - ti zákeřní Jezuité! Víc než neoslnivá režie Rolanda Joffé připisuji působivost snímku na vrub ostatním složkám. Scénář zajímavě komplikuje zjednodušený pohled na misijní a kolonizační procesy, herecké trio Irons-Niro-McAnally dává školu z herecké intenzity, Morriconeho hudba společně s kamerou, snímající naprosto neskutečné lokace, často zavdávají podnět k mrazení v zádech. Filmů s tak silným duchovním nábojem a nelomeným patosem v áčkové kinematografii není moc, nevybavuje se mi vlastně žádný další: Vlastně asi docela odvážný počin. Čtyři-a-půl. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Misie je silny, vskutku silny film, ktery stoji stejne tak na strhujicich vykonech kajicneho De Nira, odhodlaneho Ironse, jako na genialni hudbe Morriconeho, tak i na uzasne nasnimane a opravdove jihoamericke dzungli. ()

Bouřňák 

všechny recenze uživatele

Velké velké zklamání - pro mě totálně nezajímavý film. Nezáživně zpracované téma, zbytečná účast herců De Nira nebo Ironse. Hvězdičku dávám za pěknou krajinu, ve které se děj odehrává. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce chladné, smutné a zlé, ale stejně mám takový pocit, že za týden si na THE MISSION ani nevzpomenu - přestože je filmů z daného období a dané oblasti spíše poskrovnu. Jinak Robert de Niro zde - jaké to překvapení - opět přehrává všechny. Bože, ten chlap fakt zahraje snad cokoliv. ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu jsem se hodně bál, že se zklamu. Hrozně moc jsem od něj čekal a nemohl jsem se dočkat až se k němu dostanu. Nezklamal mě a dokonce i překvapil. První půle je klidnější a člověk se může kochat nádhernými scénami podbarvenými úžasnou Morriconeho hudbou a druhá je akční, bojovná, ale přesto hluboce procítěna. ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Krásný film. Pro někoho může být nudný, rozvleklý - pro mě je ale od prvních okamžiků strhující. A další důkaz o tom, že Robert De Niro je nejlepší herec všech dob a Ennio Morriconne naprostý génius... Škoda, že je tento klenot neprávem trochu zapadlý. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Velký příběh s velkým hercem v hlavní roli, a ne jedním... Nádherné okénko do historie španělsko-portugalských kolonií koncem 18. století. Film poukazuje na dobu, která pro obyvatele pralesů Jižní Ameriky nebyla vůbec jednoduchá. A jak film skončil? Právě tak, jak musel. Drsný, krutý, smutný, ale opravdu velký příběh. Do toho všeho úchvatná hudba E. Morriconeho! ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*ZLYHANIE MISIE* Film bol zameraný na vizuálnu stránku, do popredia dával prírodu a pôvodného obyvateľa len mierne poznačeného civilizáciou kolonizátorov. Film častých bezdejových, takmer kontemplatívnych častí, ktoré oku síce lahodili, ale dej len zbytočne naťahovali do takmer neznesiteľnej dĺžky. (Som si istý, že každá minúta v tomto 120 minútovom filme trvá 1,33 krát viac než minúta bežná.) Vadila mi aj hudba, ktorá sa ako podklad objavovala i v situáciách, v ktorých by bolo lepšie nechať vyniknúť len postavy a ich slová (prvý rozhovor Ironsa s De Nirom po tom, ako v dueli zabil brata). De Nirova mimika je síce totožná s tou, ktorú bude vo filmoch predvádzať v nasledujúcich troch dekádach, ale k jeho postave Rodriga sa nesmierne hodí a nepamätám sa, či som ho predtým a potom niekedy videl v takej dobrej hereckej kondícii. Verdikt v 1 vete: Akési kostrbaté a hľuzovité ako starecké ruky poznačené artritídou. 12.12.2010 ()

kornitko 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, který se podle mě může člověka dotknout. Ne všichni lidé, kteří dělají špatné věci, jsou opravdu špatní. "Svět je takový, jaký jsme si jej udělali." ()

Standito 

všechny recenze uživatele

Veľmi pôsobivý zážitok. Nejde ani tak o herecké výkony (predsa len, kecá sa tak 20% zo stopáže filmu, keďže jeho sila je skôr v rozprávaní obrazom, ale aj dialógy stoja za to), nejde ani tak o dej, ktorý sa dá prerozprávať troma vetami. Hlavné posolstvo som pochopil tak, že "človek má bojovať za svedomie, bez ohľadu na vlastné následky". Snímok plynie pomaly a pokojne (čo, ako vidím, nie každému vyhovuje) až do samotného neodvrátiteľného záveru, no kvôli hypnotickým záberom kamery, panenskej prírode a Enniovi (ktorý je ako vždy kapitola sama o sebe) dokážem ťažko odolať. Na scénu, kedy veriaci domorodci spievajú chorál a bez bránenia sú popritom nezmyselne vyvražďovaní, asi nikdy nezabudnem. Vďaka režisérovi aj za to, že nič neprikrášľoval a dokázal sa vyvarovať pátosu. "Neměl ste na vybranou, Vaše eminence. Musíme pracovat v reálnem světe. Reálny svět je takový." - "Ne, my sme ho takovým, udělali... já jsem ho takovým udělal." ()

Erinye 

všechny recenze uživatele

Mise. Je jen málo slov, kterými bych vyjádřila hodnotu tohoto snímku. Pro mě snad nejlepší role Roberta de Nira. Film, u kterého se mi svíralo srdce, a místy jsem se neubránila slzám. Film o pokání, o obrovském odhodlání, o touze po odpuštění. Nejvíce mi utkvěla v paměti scéna, kdy za sebou de Niro táhne vak, napěchovaný a těžký tak, jako jeho hříchy, kterých se ve svém životě dopustil. Cítím v tom určitou symboliku, a i když bylo vidět, jak je vyčerpaný, ale i přesto plný síly a touhy to těžké břímě donést až na samý konec cesty, a dokončit tak misi, bylo mi ho hrozně líto. Natolik mě svým výkonem přesvědčil. Film o tom, že i když člověk padne, sejde z cesty, může znovu vstát a začít znovu, a že nikdy není pozdě na cokoliv. Hlavně se nevzdávat. Film s obrovským a nádherným poselstvím. A můžu si ho pouštět znovu a znovu. ()

derryl 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné, neskutečné a pravdivé! Opravdu dech beroucí film, který rozhodně stojí za shlédnutí vícekrát. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejúžasnějších a nejsilnějších filmů. A přitom jen ukazuje, jaké sme my lidi byli, a stále ještě sme, prasata. Skvělé herecké výkony, precizní režie, nádherné prostředí dešťných pralesů a to vše zastřešeno nádhernou hudbou Ennia Morriconeho. Skvělý zážitek ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Naprosto úchvatný, silný film kladoucí mnoho otázek, rozechvívající srdce skutečnými emocemi, s excelentními hereckými výkony, výmluvnou kamerou, nezapomenutelnými scénami a nepopsatelnou hudbou. Totální pecka. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Historické filmy mám veľmi rád. A nezáleží mi v ktorej epoche našich dejín sa odohrávajú, ani to o aký kontinent ide. Proste rád si ich pozrem hlavne kvôli atmosfére. Misia, kde kraľujú De Niro a Irons mi prišla ako vhodné doplnenie vedomostí z oblasti Južnej Ameriky a jej kolonizáciou hlavne Španielmi a Portugalcami. To som, ale ešte nevedel, že film bude mať tak silnú náboženskú podtlač, ktorá mi moc nevyhovovala. Je síce krásne ako sa to rozbieha. Lovec otrokov De Niro spočiatku prezentuje to negatívne v tomto svete ďaleko od civilizácie, aby sa nakoniec usmernil na Boha v čom mu dopomáhal Irons. A príbeh to, ale absolútne nebol farbistý. Skôr zobrazenie misionárov, kde si v predeli dažďového pralesa ako sa snažia domácich veriť vo sväté božie desatoro. Moc ma to nebavilo, aj keď záverečné pasáže zatraktívňujú tento film. Úprimne som čakal niečo lepšie a odlišné. Morricioneho hudba je však výborná a dotvára krásne kolorit pralesa a situácie za akej sa daný dej odohráva. ()

Související novinky

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration

23.11.2023

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration bude unikátní hudební událost s velkolepou produkcí, jejímž kurátorem je samotný Ennio Morricone. Pražský koncert se bude konat 6. dubna 2024 v O2… (více)

Tarantino konečně ulovil Morriconeho

Tarantino konečně ulovil Morriconeho

13.07.2015

Quentin Tarantino miluje hudbu Ennia Morriconeho a mnoho let usiluje to, aby slavný italský skladatel ozvučil jeho film. Především westernová legenda, jejíž tvorbu jste slyšeli třeba v Tenkrát na… (více)

Reklama

Reklama