Reklama

Reklama

V Polsku vznikal během 80. let cyklus moderních pohádek o napínavých cestách mírně potrhlého pana profesora (v Polsku se jmenuje Kleks, na Slovensku Machula, v Čechách je znám jako pan Kaňka) a jeho věčném zápolení se značně groteskním padouchem. Ten nyní vynalezl přístroj, který na libovolnou vzdálenost dokáže přenášet neživé i živé věci - a pan profesor se proto musí vypravit na vzdálenou planetu, aby zachránil unesené děvčátko. Dobrodružně laděné vyprávění se vyznačuje žánrovou pestrostí: vedle pohádkových rysů zde vystupují prvky sci-fi, muzikálu i parodie toho všeho. Slovensko vstoupilo do natáčení tohoto cyklu až při posledních dvou částech, které CS Film nyní nachystal. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Fascinující dvojdnílná záležitost (Pan Kaňka ve vesmíru I - Únos Anežky + Pan Kaňka ve vesmíru II - Mise Voltana) plná písniček, neuvěřitelných kostýmů, příšer, setů, laserů, počítačů a počítačových her (rok 1987 přinesl pěkných pár československých filmů s počítači). Viděno polsky s anglickými titulky. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

A ja som si myslel, že abnormálne bizarnosti pre malých a mladistvých sa začali točiť až s príchodom nového milénia. Veľmi som sa mýlil. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Uvedomte si, že ide o poľskú socialistickú rozprávku, ktorá ale absolútne porušovala kánon socialistického filmu. Ak už v ničom inom, tak v tom je jej prínos. ()

Reklama

Reklama