Reklama

Reklama

Apokalypsa První světová válka: Verdun

(TV film)
  • Česko Apokalypsa Verdun (více)

Obsahy(1)

Skvěle restaurované a kolorované archivní záběry nás zavedou do ohniska jedné z největších bitev všech dob. Na ploše 100 čtverečních kilometrů během 300 dní přišlo o život nebo bylo raněno na 700 000 vojáků. (National Geographic)

Recenze (16)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Hrůzostrašná bitva, jejíž vžitý název dle lokace, kde se odehrála, dodnes představuje synonymum pro masakr, zmar a válečnou vřavu. Povedený dokument, který dosti detailně rozebírá veškeré dění kolem Verdunu a německé operace Gericht. Tolik příběhů je známých z nejrůznějších bitev 1. světové války a žádný z nich si filmoví tvůrci nejsou schopni vzít a kvalitně jej zfilmovat... Je to škoda. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pěkný speciál v rámci cyklu APOCALYPSE, sérii výjimečné předně sbírkou kolorizovaných dobových záběrů. Předmět je tu téměř rok dlouhá bitva o historicky významné městečko Verdun, která byla němci záměrně navržená jako maximální masomlýnek, stála stovky tisíc mrtvých a změnila vše kolem v totální Mordor krajinu - impozantní peklo na zemi, přesně jak na obrazu od Lerouxe. Přesto, že podobně tvrdých táhlých střetů byla v první světové řada, pro mě byl právě Verdun asi vůbec nejzajímavější pasáží z vyprávění Dana Carlina a tady to fajn doplňek o vizuál. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Klobúk dolu, že sa nazbieralo materiálu na dve epizódy. Priznám sa a nehanbím sa zato, že som o bitke pri Verdune nevedel. Je skutočne priam zarážajúce, vidieť takéto autentické, dobové zábery priamo z frontu, no že by ma tento dokument vtiahol do deja, to nemôžem povedať .. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po prvej svetovej sa tvorcovia rozhodli spraviť dvojdielny dokument o The Battle of Verdun, o jednej z najkrvavejších bitiek prvej svetovej vojny na západnom fronte. Pozrieme sa tu detailnejšie na krutý boj, ktorý je tiež známi aj ako Verdunský mlynček na mäso. Perfektná grafika, ktorá nás zoznámi s bojiskom a taktikou je aj tu doplnená o perfektné dobové kolorované zábery a ponuka skutočne pôsobivý zážitok. 90% - 5* ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Působivá jatka. Zombíci působí v barvě ještě hrůzostrašněji. Ještě že je celá tahle válečná generace už v hrobech. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celá sága Apokalypsa je výnimočné dielo a toto za ním nezaostáva. Až sa zastavuje dych, keď sa pozeráte na mužov v modrých francúzskych farbách, ako si fajčia v zákope alebo sa usmievajú do kamery a tešia sa na to, čo ich čaká. A čaká ich už len to, že už nebudú. Takéto dokumenty treba vysielať v školách, aby sa študenti nielen niečo naučili, ale aby sa im vojna nezdala taká vzdialená. A hlavne, aby sa im hnusila a nikdy ju nechceli zažiť. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Byla to příšerná válka a hrůzná bitva. Dokument o ní je velmi sugestivní. Ukazuje celkový obraz bojů, doplňuje ho minipříběhy několika postav, ukázkami z jejich dopisů a hlavně kolorovanými záběry, které mají zasahující sílu. Opravdu, mimořádná záležitost. (můj komentář č. 3 333) ()

sator 

všechny recenze uživatele

Války spouští skupinky mocných pro své zájmy, zaznívá v dokumentu, jenomže bez obyčejných lidí by být nemohli... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Bojovalo 2,5 milióna mužov a 740 tisíc z nich bolo zabitých alebo zranených s trvalými následkami. –––– Verdun ako symbol vojnového šialenstva a utrpenia. Francúzski tvorcovia o tejto mnohomesačnej bitke vytvorili extra dokument ako súčasť projektu Apokalypsa. Niektoré zábery a texty sa opakujú zo seriálu Apokalypsa: 1. svetová vojna, ale to sa dá všimnúť len pri sledovaní krátko po sebe. –––– Víno dodáva guráž mužom na fronte, ktorí potom o to ochotnejšie umierajú za vlasť. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Ďalší skvelý dokument zo série Apocalypse. Ono to po obsahovej stránke nie je nič, čo by ste sa nedozvedeli kdekoľvek inde, ale je to podané tak pútavým a prehľadným spôsobom, že to pochopí aj človek ktorý o Veľkej vojne takmer nič nevie. No a samotné autentické zábery doplnené o farbu a zvuk sú nie na päť ale minimálne sedem hviezd. Ani som netušil, že už v tej dobe sa natáčalo tak veľa a detailne. Rachot delostreleckej prípravy mám v hlave doteraz... 95 %!! ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"Žijeme v království mrtvých. Temná noc k nám přináší výkřiky z pekla. Náhle se temnota roztrhává a na horizontu spatřujeme záblesky. Působí to jako apokalyptická předehra." ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Cyklus Apokalypsa je zárukou kvality. Kolorované, mrazivé scény z doby, kterou bychom neměli nikdy zapomenout. Speciál o Verdunu není jiný. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Dokumentů z 2.světové jsem už nějak přehlcen. Ale tohle je jiná. Hned po předchozím Apokalypsa: 1. světová válka je tenhle druhý nejlepší mezi dokumenty na toto téma. Tohle je 2dílná sbírka kolorovaných dobových záběrů na obě válčící strany těsně před a během 10i měsíční té tzv. opotřebovávací bitvy u Verdunu. ()

Reklama

Reklama