Reklama

Reklama

Professor Marston & the Wonder Women

  • Česko Professor Marston – the Wonder Women (více)
Trailer 4

VOD (1)

Snímek Professor Marston & the Wonder Women vypráví neuvěřitelný skutečný příběh autora jedné z nejikoničtějších superhrdinek všech dob a odhaluje svůdná tajemství z jeho soukromí. Harvardský psycholog doktor William Moulton Marston (Luke EvansKráska a zvíře) ve své době sklízel nemilosrdnou kritiku za to, že vytvořil komiksovou feministickou superhrdinku. Skutečnost, že žil současně se svou manželkou Elizabeth (Rebecca HallDárek) a jejich milenkou Olive (Bella Heathcote), byla ale mnohem víc provokativní než všechny dobrodružné příběhy, které kdy napsal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (104)

andrii 

všechny recenze uživatele

Jako jedna rodina. Exprese existence touhy odjinud. Intimní triga. Amorův mefistofelovský punk plán ve složení. Pan Frankestein, "Césarky/Xeny" a vibrátor citu, který položením se rozezvučí, doloží "Waterloo" konvence, konfekce lože. Zaslouží se, provokativním rajským líčením, o efektivitu vědomí  vládkyň podvazků, eg rtěnek. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se, k mému překvapení, rozjíždí romance o jednom nezvyklém zamilovaném trojúhelníku ve třicátých letech minulého století. Třicátá léta v Americe, puritáni všude kolem Harvardu a milostný trojúhelník…to už samo o sobě značí problémy. První půlhodina je taková nemastná, neslaná…na životopisný příběh snad až i nudná. Pak už to ale začne mít tvar a jakmile se u profesora objeví různé tvůrčí myšlenky na Wonder Woman, začalo mě to docela i bavit. V druhé polovině už to docela ušlo, ale na můj vkus tam bylo pořád hodně málo scén ze světa komiksu. Jedná se o takové romantické drama s třešničkou v podobě vzniku nejznámější ženské superhrdinky Ameriky. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Submise, dominance, bondage, dvě ženy v domácnosti, samé ňamky, nevěděl jsem, že autor Wonder Woman je takhle slušnej človek, hned si svého steelbooku s Wonder Woman vážím víc. Tady je škoda, že vyprávění hlavně v záverečné fázi je tak zkratkovitě, vlastně se film věnuje střetu WMM s americkým pokrytectvím a přitom to silnější na vyprávění by bylo odvyprávět pečliveji ten trojvztah. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Na snímek by se dalo vzhlížet ze dvou pohledů. Z jedné strany jako na životopisný příběh harvardského psychologa a vynálezce doktora Williama Marstona, který pracoval na detektoru lži a vytvořil dnes velice známou komiksovou postavu Wonder Woman (mimochodem zde máme možnost poznat, jak byla původně charakterově vykreslena), a ze strany druhé jako na milostný film o jedné poněkud nekonvenční lásce. Druhá možnost je však přeci jen dějově silnější. Polyamorální styl života byl velice provokativní už na počátku 20. století, kdy se příběh odehrává a jestli je tak i dnes je mnohde na diskuzi. Snímek je natočen naprosto neutrálním dojmem, takže se danému tématu tvůrci nijak nevysmívají a naopak taková vztah ani neospravedlňují. Je to jen pouhopouhý příběh lásky, navíc posvěcené detektorem lži, jakou William, Elizabeth a Olive prožívali. Mravokárci si budou škubat vlasy, někdo se na to bude dívat rozčarovaně, někdo přejícně. A o to tu jde především. Každý divák nechť posoudí sám a vytvoří si na danou věc svůj vlastní názor. Snímek je atmosférou hodně komorní, takže kdo u takových filmů usíná, není to nic pro něj. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tento scenár s lepším režisérom mal päťhviezdičkový potenciál. Angela Robinson na jednej strane výborne vedie hercov, na druhej neprišla s jediným nápadom, ktorý by (hlavne vizuál) obzvláštňoval od televíznej (seriálovej) rutiny. To sa vlastne zbytočne sťažujem a asi by som bol sklamaný, pretože ten film spĺňa v podstate všetko, čo dokážem vyžadovať. Všetko, čo si predstavíte pod pojmom: Milostný trojuholník od režisérky L word. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • William Marston bol psychológ a sám sa označoval za feministu. Zaoberal sa sexualitou submisivity a dominancie, myslel si, že problémy spoločnosti v budúcnosti vyriešia ženy, ktoré narozdiel od mužov, budú vládnuť so súcitom a spravodlivosťou. (SpoilerAlert)
  • Natáčelo se ve městě Lowell (Massachusetts, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama