Reklama

Reklama

Trailer
Komedie / Drama / Sportovní
USA, 2019, 6 h (Minutáž: 28–42 min)

Kamera:

Chris Teague

Hrají:

Alison Brie, Marc Maron, Betty Gilpin, Britney Young, Geena Davis, Kate Nash, Sydelle Noel, Gayle Rankin, Kia Stevens, Jackie Tohn, Christopher Lowell (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Se svojí show se skupina vydává do oslnivého Las Vegas, ale její pospolitost ohrožují spory o moc, sexuální napětí a měnící se priority. (Netflix)

Recenze (8)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina třetí řady měla mnoho momentů, které mi daly vzpomenout na skvělou první řadu. Banda potrhlých ženských v Las Vegas, několik vtipných wrestlingových čísel, prostě zábava. Jenže pak to celé chytlo ten hnusný hollywoodský puch, kdy se vše začalo motat kolem utlačovaných minorit v čele s homosexuály... . Je to frustrující, sledovat jak se do všeho zakomponovává tuhle téma rasismu, tuhle sexuální dezorientace, šovinismu... . U GLOW je to o to víc patrné, protože při natáčení první řady, nebyly ty tlaky na tvůrce tak intenzivní; navrch měl příběh, humor a umělecká svoboda. Otevřený konec odkazuje na plán natáčet dál, ale pokud by se měla čtvrtá řada ubírat tímto směrem, nechám si ji asi ujít. ()

andalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po výborném rozjezdu bohužel dost nuda a zklamání. Přestože je i v této sezóně plno dobrých či vtipných scén (výborná epizoda Freaky Tuesday), seriál teď už bohužel upadá do zajetých kolejí moderních témat, které mě už prostě tolik nebaví, vytrácí se tam originalita a s ní i můj zájem. Jsem ráda, že více prostoru dostala Sheila a Justine se Samem, I'm a sucker for a good character development. V prvních dvou sezónách mě bavilo i přátelství Bashe a Carmen, ale to se už bohužel úplně vytratilo. :( Četla jsem, že finální sezóna byla zrušená, to je škoda... ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

4/10 Obrovský propad. První dvě sezóny se zaměřují na osobní vývoj postav, v popředí je vztah Ruth-Betty, Sam-Justine a Bash a jeho vnitřní démoni. Zbytek ansámblu vyniká ve scénách, které se točí okolo zápasů a při občasném záblesku poodhalení jejich motivace (Sheila). Ve třetí sezóně jde celý wrestling do kytek, zápasy zabírají asi 5% děje, čímž se bohužel otevřel prostor k politicky motivovanému vymývání mozků, jak je na Netflixu zvykem. Srovnání s OITNB je na místě, neb jde taktéž o z počátku skvěle napsaný a zahraný seriál, který se zvrhl ve feministickou LGBTQ agitku. Třetí sezóna Glow neopomněla divákovi prostřednictvím utahaných příběhů (naprosto všech) hrdinek násilím vecpat do chřtánu veškeré problémy světa v osmdesátkách (ovšem servírovaných perspektivou současných liberálů). Přesto jsou jednotlivé díly až nekonečně dlouhé a po většinu stopáže nudné, takže je nutné vyplnit častá hluchá místa neprostříhaným šaškováním z Las Vegas výstupů postav natolik vedlejších, že se s nimi divák seznámí až v této sezóně, kde taky jejich existence skončí. Epizoda v poušti pro mě byla naprostý cringe, hysterické výlevy a nudné plky hromady ženských nekonečných 50 minut. V nereálnosti tenhle všeobjímající, nekonfliktní díl trumfla už jen příšerná scéna, kde polonahá Ruth třepe Beth před ksichtem kozama - protože takhle běžně funguje přátelství mezi ženama. Jediné, co v této sezóně zůstalo konzistentní, je vztah Sama a Justine. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Nejslabší řada, ale stále dobrá. Obsahuje zatím nejméně wrestlingu ze všech a Freaky Tuesday, nejlepší díl celé řady ukazuje, že je to rozhodně na škodu, protože svou kvalitu získává právě i díky zahrnutí většího množství scén z ringu a z radosti zápasnic z něčeho nového. Díky tomu, že jsem měl už 2 řady na seznámení se s postavami a mohlo tak začít záležet na jejich příbězích, je některým věnováno více pozornosti než v minulosti, což převážně není na škodu a naopak Ruth i Sam ustupují mírně do pozadí. Celkově mi řada, ale přišla taková uspěchaná a časté skoky v čase nechali příliš věcí otevřených nebo spíš vyřešených mimo rámec celého seriálu, což bylo ke škodě. Vůbec by nevadilo, kdyby to celé bylo delší a věci jako Carmenino randění či třeba Melrosin "vztah" s Paulem bylo součástí seriálu, ne jen něco, co se odehrává "off-screen". Stejně tak by si větší odůvodnění zasloužilo, proč nedošlo k nějakým pokusům o ozvláštnění show, když všeobjímajícím tématem byl jinak stereotyp a změna byla dle náznaků možná. Nemohu taky říct, že bych úplně ocenil směřování Ruth. Chápu, jaký je záměr, ale přijde mi to jako příliš velký odklon od směru z prvních 2 řad, kdy by byla nadšená z možnosti ovlivňovat směřování show a sama se ráda snažila ochotně podílet i přes odmítání ze strany ostatních. Najednou se však jen veze, nemá zájem jakkoliv určovat směřování zatuchlé show, upadá do stále hlubšího bahna a ve chvíli, kdy je jí dříve vysněná možnost nabídnuta, tak se div neurazí. Nevím, jestli to úplně beru. Těším se na případnou 4. řadu, ale doufám, že se víc vrátí ke kořenům druhé, která zatím pro mě byla vrcholem seriálu. ()

tehol 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

vrchol sezony byl pro me vylet spojeny se stanovanim. tam jsem si konecne uvedomil, ze pres vsechna ta ruzna socialni temata, kterym se glow venuje, je to serial predevsim o pratelstvi.. k ruth:, prestoze mi prislo, ze ji scenaristi trosku setrili (oproti predevsim druhe serii), tak na ni bylo videt, ze prave diky tem nezvratum uz je na pokraji s tou stale optimistickou naladou, proto prijemne prekvapil uplny zaver (spoiler), proste move on up and keep on wishing asi :) ()

Reklama

Reklama