Reklama

Reklama

GLOW: Nádherné ženy wrestlingu

(seriál)
  • USA GLOW
Trailer 2
Komedie / Drama / Sportovní
USA, (2017–2019), 17 h 7 min (Minutáž: 27–46 min)

Hudba:

Craig Wedren

Hrají:

Alison Brie, Betty Gilpin, Marc Maron, Sydelle Noel, Britney Young, Britt Baron, Kimmy Gatewood, Rebekka Johnson, Sunita Mani, Kate Nash, Marianna Palka (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

G.L.O.W. (Gorgeous Ladies Of Wrestling - Nádherné ženy wrestlingu) vypráví příběh nepříliš úspěšné herečky Ruth (Alison Brie), která má ve svém profesním i soukromém životě prozatím smůlu. Role se jí vyhýbají a aniž by o tom věděla, spí s mužem své jediné kamarádky. Přes všechny překážky doufá v dosažení svého hereckého snu. Shodou podivných okolností se stane hlavní záporačkou týdenního seriálu o ženských wrestlerkách. Seriál, který nám vypráví různé příběhy hrdinek ženského wrestlingu, se odehrává v 80. letech a je plný třpytek, trvalých a barevných trikotů. (geklon)

(více)

Recenze (43)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Má očekávání byla beze zbytku splněna. Glow skvěle balancuje mezi komedií a dramatem. Pro milovníky osmdesátek povinnost a vyloženě maratonová záležitost. 1. série - 90% Druhá řada za tou první ani v nejmenším nezaostává, opět jsem ji slupla jako malinu a až na jeden nudnější díl jsem si ji neskutečně užívala. Ale Ruth se Samem už by se vážně mohli dát dohromady, snad se dočkáme v případné další sérii. 2. série - 90% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

GLOW Is the New Orange Is the New Black akorát na o poznání menším prostoru (stopáží i počtem epizod na sérii), v přesně vystihnutých osmdesátkách zastřešujících prostředí ženského wannabe wrestlingu a s vynikajícím ústředním duem nenalíčenou Alison Brie (ta se do své role položila pěkně od podlahy; a to doslova) a lloydovskokaufmanovským Marcem Maronem. Prostě na skvěle napsaných i zahraných charakterech vystavěné komediální drama s poněkud ohraným průběhem (jakkoli jde částečně o záměr). Stejně je však těžké tomu nepodlehnout; a to i kdybyste nakrásně byli osmdesátky a zvláště pak wrestling z duše nesnášejícím šovinistickým prasetem. Druhá série se veze na shodné vlně, bohužel třetí nikoli. Změna byla potřeba, ale autorky si s přesunem do Las Vegas neví rady, zmizel "společný jasně definovaný cíl", samotná show se stala nadbytečnou a aby to fungovalo v nových kulisách, tak několika postavám skokovitě přepnuly charaktery. Pořád je to dobré, vtipné i dramatické (především pátá, šestá a finální epizoda), to ne že ne. Ovšem už je to až příliš standardní a uhlazené. | S1: 4/5 | S2: 4/5 | S3: 3/5 | ()

kiddo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

She was kicked in the stomach by her Guatemalan swim coach who was jealous because she lost her virginity to the captain of the diving team. Charakterová komedie o vzniku babské wrestlingové produkce na vrcholu osmdesátek, centrovaná okolo totálního losera, který pořád ještě nepřišel na to, proč by jeho existence neměla být považována za brutální omyl. Tohle mi snad napsali na přímou žádost k Vánocům, protože naposledy jsem se takhle zabouchla někdy ve dvaadvaceti. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 80% - Jen těžko věřit tomu, jak je při vší svojí naondulovanosti a neonové ozářenosti GLOW přirozený, životný a silný tak jako odhodlání hlavní hrdinky. Právě díky elánu Alison Brie a chladně fascinujícímu charizmatu Betty Gilpin utíká celá wrestlingově-televizní snaha téměř sama a i přes absenci zapamatovatelných momentů funguje jako překvapivě pozitivní seriálový společník i ve chvílích, které pozitivní rozhodně nejsou. Snad jen kdyby mi všechny (byť nenásilně podané) vztahové a rodinné zvraty nedocházely tak dlouho dopředu (u mě, diváka, který se rád nechá překvapovat téměř jakoukoli pointou, věc vskutku nevídaná), užil bych si Gorgeous Ladies ještě víc. 2. série - 85% - Nejsnadnější binge pokračuje. Nepamatuji jiný seriál, u kterého bych si druhou sezónu po sobě zkusmo chtěl pustit první epizodu, abych o pár hodin později uznale pokyvoval hlavou nad tím, jak se daná sezóna povedla. A že se ta druhá povedla o chlup více. Podzápletky už totiž nestojí na překvapivých odhaleních a vyladěné herecké výkony mi tahá dolů právě jen to nešťastné téma. Wrestling je sice dostatečně nosný a zvratů mají díky němu holky v zásobě nepočítaně, ale právě pasáže, které se v prvním i druhém plánu věnují samotnému zápasu, zabraňují GLOW v raketovém vzestupu k nejzářivějším hvězdám. 3. série - 90% - Právě ve chvíli, kdy se zdá, že se seriál v atraktivním prostředí casina a neonů rozpadl do série historek party holek, má pro mě největší sílu. Postavám už jsem totiž zalezl pod kůži natolik, že každá emocionálnější chvilka na mě má slušný dopad a i charaktery, které mi jsou v porovnání například s Debbie úplně jedno, ke mně dokáží promluvit. Paradoxně právě ve městě zábavy dokážou Ladies mluvit nejtišším a zároveň nejpřesnějším způsobem, ať už v klasické rovině, nebo v překvapivě časté potřebě speciálů (výměny, Hollywood, Vánoce). Moc si přeji, ať Netflix odolá vlastní vlně rušení oblíbených kusů po třech letech. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nemusíte znát wrestling, natož si v něm libovat, aby jste si dokázali užít "nádherné" ženy wrestlingu. Seriál dokáže v příjemné nadsázce a s jemným humorem vykreslit to, co je na wrestlingu nejzábavnější. Vlastně Glow je mnohdy zábavnější než samotný wrestling. Nicméně v žádném případě se nejedná o sportovní show, v centru jsou pestré charaktery, jejich přezvláštní osobnosti a sem tam i nějaké ty osobní trable. Seriál je vlastně hodně podobný na Orange Is the New Black, ale nezachází tolik (téměř vůbec) do hloubky, co se týče bádání v nitru protagonistek a ani tolik nehrotí jejich velmi křehké vztahy... Zda je to pro vás plus nebo mínus, už posuďte sami. 7/10 ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Třpytivá, neonová show o několika zoufalkách z ringu a hlavně výborný origin s neskutečnou Alison Brie, která je sice první tři epizody za děsnou kozu, ale někde v polovině se z ní stane "statečné" srdce a hlavně tahoun celé show. Kdo by to byl na začátku léta řekl, že seriál z prostředí ženského wrestlingu bude taková šleha. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Skvěle vyvážený mix komedie a dramatu, od první epizody první řady do desáté epizody třetí řady jsem se výborně bavil a užíval si příběh celé show i příběhy jednotlivých hrdinek a hrdinů, kterým jsem se postupně dostával pod kůži. Postavy jsou vážně skvěle napsané i zahrané (Alison Brie a Marc Maron excelují a přitom to skoro ani nevypadá, že by se o to snažili - prostě jsou přirození), dělají a dějí se jim nečekané věci, které ovšem vždy dávají nebo do budoucna mají nějaký smysl. Tvůrcům například nedělá problém v první řadě něco naznačit, potom to čas od času nenápadně připomenout a naplno to odhalit až ve třetí řadě... K tomu všemu oceňuji, že se seriálu z disco osmdesátých let daří tak nenásilně upozorňovat na různá témata, která jsou stále aktuální, ale přitom nemoralizují. Opravdu jsem si to užil. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hodně fajn. Pilotní epizoda se ke mě dostala zcela náhodou, ale ten retro styl 80. let si mě okamžitě získal. Jeden díl má kolem 30 minut, takže uteče jako voda a vy ani nebudete vědět, jak jste se tak rychle dostali až k finálové epizodě. K tomu samozřejmě výborný retro soundtrack a obsazení. K hlavní hrdince scénáristé opravdu nebyli příliš shovívaví, protože je napsaná a zahraná (výborná Alison Brie) tak, že ji musí většina diváků nesnášet a pomalu si k ní hledat cestu, což se mi ke konci série přece jen povedlo. Glow je pro mě taková zábavná seriálová jednohubka, naprosto ideální do deštivého počasí. Druhou sérii nevynechám. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Celou první sérii jsem si říkala "sakra, takovej dobrej námět a tak blbě zpracovanej" a váhala jsem, zda jí vůbec dojet. No nakonec jsem se tedy první sérií zdárně prokousala až do konce, s pocitem naprostýho průměru, váhající, zda to přece jen trochu nebyla ztráta času. Strejda Netflix mi ale hned vecpal první díl druhý série a tam se všechno změnilo. Hned s s02e01 totiž nastává naprostej obrat, přestává se o všem jen tlachat a začíná se i konat, naprostej boom zábavnosti. A třetí série si svou laťku pořád udržela. Viva Wrestling a Viva Las Vegas. Tady se vyplatilo zatnout zuby a počkat si na to, až o sebe tvůrci přestanou lámat pomyslnou židli a využijou potenciál různorodých postav a showbyznysu naplno. S01 ***, S02 ****, S03 za ****. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to jen tak ze srandy, že si dám jeden díl a uvidím. Ten seriál mě chytl a bavil celou první série. Velmi příjemná retro blbinka:) Netflix jede bomby. Tak jo, i druhá řada byla super, dokonce lepší než první, už se těším na třetí. Děvčata mají dobře našlápnuto. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE (60 %): Fajn oddychovka. Ale že bych se smíchy válel nebo by to snad bylo nějaké vydařené a uvěřitelné drama, to vůbec. Na to má GLOW až moc přiblblý scénář a nízké ambice. A to paradoxně i přesto, že seriál je opravdu originální a Alison Brie hraje výtečně. Ano, občas se sice zasmějete, občas vás to i trochu vtáhne do děje, ale tvůrci se asi tak moc snažili o cool blbůstku, že to jako celek příliš nefunguje. Připadalo mi to kolikrát zbytečně natahované a jak kdyby nás měla čekat minimálně ještě půlka řady, aby to jakž takž o něčem bylo. Je to navíc od začátku do konce bez gradace i bez většího zapamatovatelného momentu... Kéž by druhá řada nabídla trochu víc. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Coby člověk wrestlingu trochu znalý (i když z jiného období, než se děj odehrává) jsem si tento seriál chvílemi velmi užíval. Hlavní postavy společně s divákem prochází proměnou a nacházejí různé cesty k wrestlingu na pozadí klasických lidských příběhů, na které jsme např. u Jenji Kohanové z jejího Orange is the New Black (zde pouze jen jako Executive Producer) zvyklí. Sympatický a pestrý cast, kterému není co vytknout. Občas pořádně atletické výkony a chvaty mezi lany wrestlerského ringu, které by daly asi zabrat i některým mužům (výjimku tvoří třetí série, kde toho bylo o poznání méně). Občas ale velká míra patosu, tlačení na pilu co se týče humoru a emocí, uspěchané příběhové linky a občasné lpění na sexualitě a sexuální aktivitě (kde téměř není prostor pro klasická přátelství osob - potenciálních partnerů a věci s tím spojené/z toho vyplývající). Ale je to dobové, je to adaptace reality a je to klasický underdog příběh, takže se to dá prominout. A taky proto, že to je zároveň hezká audiovizuální pohlednice z 80. let. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„And that is a fucking misscarriage.“ Tohle je tak krásně ujeté, že tomu rovnou nasázím čtyři banány z pěti a půlku ještě přidám. Ani snad nemusím zdůrazňovat, že Alison Brie aka Zoya the Destroyer je tu naprosto k sežrání! /// 3. sezóna /// Méně wrestlingu, více dramíčka. Ale furt je to paráda! Předposlední epizoda je strašná depka a je totálně boží. Jsem zvědavej, kam se to vyvine. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

zacal som to sledovat pre wrestling a 80tkovy feel (vacsine davam netflixovskym seriem jednu epizodu a to vacsinou staci), ale zostal som pri tom pre skvele postavy a hlavne kvoli marcovy maronovy a jeho postave rezisera sama sylviu... ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série O tom, že Netflix chystá seriál o ženském wrestlingu, jsem poprvé slyšel už před několika měsíci, a bylo to ve spojitosti s tím, že Alison Brie tam bude hrát hlavní roli. V tu chvíli se to okamžitě dostalo na můj radar a bylo mi jedno, co z toho vyleze. Alison jsem si zamiloval v Community a těšil se, až ji znovu uvidím. S chutí jsem se pustil do pilotu a byl jsem překvapen, jak mě bavil. Osmdesátkový pocit kape z každé vteřiny a všechno je dokonale vyladěné, od oblečení po hudbu. Wrestling sice není můj sport, ale rozhodně tomu musím nechat, že je to neotřelé téma, které má co nabídnout. Casting se povedl na výbornou a je vidět, že tvůrci ví, co dělají (Ostatně podobně se jim zadařilo u OITNB se kterým jsou spojení). Podobně jako OITNB bych to ale neoznačoval jako komedii. Příběh a děj se postupně krystalizuje, postavy si oblíbíte a začnete jim fandit a na konci se představí povedené wrestlingové finále. Podle mě rozhodně přijde druhá řada a já se rozhodně těším až si ji pustím. 2. série Druhou řadu jsem odkládal asi půl roku a vlastně nevím ani proč. Nejspíš jsem si nechtěl zkazit dojem z první řady, ale teď už vím, že jsem se bál zbytečně. Bavil jsem se stejně jako u první řady a to je dobré znamení. A stejně tak jsem to celé viděl během pár dní, tak pohodlně se na to koukalo. Postavy se dále rozvíjejí, příběh plynně pokračuje a pořád je to zábava, sice trochu ujetá, ale to nevadí. Se třetí řadou tak dlouho čekat nebudu. 3. série Třetí řada se přesunula do nablýskaného Vegas a v podstatě úplně vypustila myšlenku Wrestlingu. Ano, postavy o něm mluví, ale už ho v podstatě neprovozují a není divu. Stejně jako pro postavy i pro nás by byla nuda vidět každý díl ten stejný souboj. Místo toho se tak dostává prostor některým postavám k tomu, aby se snažili o nějaký rozvoj. Musím uznat, že mě už to tolik jako předtím nebavilo. Originalita je pryč a nepřichází nic zajímavého jako náhrada. Vypadá to, že nápady dochází a udělat ze čtvrté řady tu závěrečnou tak je na místě. ()

Doldus 

všechny recenze uživatele

Seriál očividně těží hlavně z ústředního tématu ženského wrestlingu, což je dle mého ještě pořád řádně neprozkoumané odvětví showbusinessu. Kromě toho tu obstojně funguje mix dramatu a komedie, aniž bych vypozoroval tendenci k patetičnosti, nebo stupiditě, a to si člověk dnes musí cenit. Pro mě je ale úplně největší kvalitou výborný casting a výkony téměř všech aktérů. Marc Maron je trefa do černého, ale castingově nejobdivuhodnější je tu duo Alison Brie a Betty Gilpin. Nejen že jsou obě krásné, talentované a charismatické, ale hlavně jsou každá úplně rozdílná, jak typově, tak stylem vystupování. Dále jsou si perfektním protikladem, tudíž se skvěle doplňují a tvoří silné jádro příběhu. Kdyby tyto dvě dámy splynuly v jednu, máme tu absolutní ženskou bytost! Vedlejší postavy jsou také zajímavé, leč možná trochu moc jednostranně vyprofilované (tady ovšem, vzhledem k principům wrestlingu, je to logické). Co se wrestlingové akce týče, nedokážu plně zhodnotit, ale jsem rád, že mohu trochu nahlédnout pod pokličku tohoto "řemesla". První dvě série velice dobré, ale třetí se však výrazněji plácá na místě, hlavní postavy řeší v podstatě ty samé problémy, co dřív, a není tu výrazný celkový posun. Tak se uvidí, co bude dál... ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Pod rouškou retro taškařice, opravdu hloboká sonda do duše dívky......Takřka nekonečné množství supercool holčičích charakterů.... jen tak dál. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Kupodivu velké překvapení. Dívání se na toto bylo původně spíše záležitost mého dobrého pocitu, že jsem viděl něco, co bylo na tento rok velmi kladně hodnocené. Ani jsem nečekal, že by se z toho vyvrtalo něco, co by se mi v podstatě i líbilo, nebo minimálně by mi to přišlo sympatické. Silné ženy, jdou dělat wrestling. Zde alespoň je vidět, že wrestling umí být i zajímavý. Hlavně se mi líbí, že každá epizoda nemá snad více než pětatřicet minut, protože tvůrci ví, že srát tam toho víc nemá cenu a bylo by to nudné. Tímto je seriál i zajímavý a zábavný. Dokážu si i představit, že bych se díval na další sérii, a bavila by mě. Jako jedno z mála od Netflixu. 2. série: GLOW byl pro mě seriál, na který si pamatuji jako na docela zajímavé překvapení. První série měla jasný děj, který nebyl vůbec nezajímavý a tvůrci z toho dokázali docela dost vytřískat. Je vtipné, že u komentáře k první sérii jsem napsal, že si dokážu představit, že by mě druhá série i bavila. Ono to mohla. Ale nestalo se. Hned u prvního dílu mi bylo jasné, že GLOW ztratilo svoji zář a bude to něco, co mě bude dalších deset dílů nudit. Plácání se v jednom a tom samém skoro celých oněch deset dílů bylo opravdu smutné a celkově jsem o život postav přestal jevit zájem. Jednoduše řečeno, jako další předsevzetí. Nedokážu si moc představit, že bych koukal na třetí sérii. Pokud bude poslední jsem schopen to obětovat. Jinak to moc nadějně nevidím. ()

Související novinky

Mindhunter a Stranger Things pokračují

Mindhunter a Stranger Things pokračují

03.12.2017

I letos Netflix vytasil řadu povedených seriálů. GLOW, Godless nebo Punisher sesbírali spoustu chvály, a to samé potkalo i Fincherova Mindhuntera, jenž má definitivně potvrzenou druhou sérii. Tým… (více)

Reklama

Reklama