Reklama

Reklama

Bitva kuchařů

(festivalový název)
  • Čína Jue zhan shi shen (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sky Ko (Nicholas Tse) je talentovaný šéfkuchař, který vaří v pouliční restauraci, již vede se svými přáteli. Přímo naproti nim si otevře luxusní restauraci Paul Ahn (Yong-hwa Jeong), šéfkuchař z Francie, který má 3 michelinské hvězdy. Oba poměřují své kuchařské schopnosti nejen ve stejné ulici, ale přihlásí se i na mezinárodní kulinářskou soutěž. Vítěz se pak bude moci utkat se samotným Bohem kuchyně (Anthony Wong), jímž není nikdo jiný než Skyův otec, který ho jako malého opustil. (LangiJ)

(více)

Recenze (34)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výtečná podívaná a pro gurmány tím tuplem. Z gastronomického hlediska film patří ke špičce ve svém žánru a konkurenci najde stěží. Hrají zde sympatičtí herci, příběh má náboj a srdce, duel mezi šéfkuchařem oceněným 3 mišelínskými hvězdy a šéfkuchařem z obyčejné malé restaurace byl perfektní tah na branku. S jakým stylem nakrájel hlavní hrdina lososa či vykostil kachnu zevnitř, aby kůže zůstala neporušená, mi zůstane v hlavě hodně dlouho. Zážitek, který vnímáte očima i jazykem. 85% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

I napriek tomu, že to má dialogy ako z Bruce Leeho filmov a scénky, akoby vytrhuté z bollywoodského manuálu, je  Cook Up a Storm príjemnou oddychovkou, ktorá rýchlo ubieha a rozhodne nikoho neurazí. Avšak z filmu je cítiť príliš veľká naivita, kvôli ktorej s hodnotením osobne nemôžem ísť viac, ako len na tri hviezdičky. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Kulinářské poměřování sil mezi východem a západem ve vesele frivolní komedii Raymonda Yipa. Ačkoliv je film upřímný a obsahuje všechny potřebné žánrové ingredience, chybí mu šťáva aby byl zapamatovatelný. Na film není dobré jít hladový a člověk si uvědomí, jaké jí nekvalitní jídla. Dávám 50%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Žrááádlo a to doslova. Pochutiny, které klukům lezly z pod rukou, vyvolávají kručení i v plném žaludku a akční proces samotné přípravy je asi to nejlepší, co jsem na dané téma kdy viděl. Všechno ostatní je narychlo spíchnutý kýč, ale díky výše zmíněnému i sympatickým hercům je to úplně jedno. 80% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prijemny film, ktory sa toci okolo jedla a jeho pripravy a vdaka tomu sa divakovi budu nonstop zbiehat slinky nad neskutocnymi pochutkami z rôznych kutov sveta. V centre pribehu stoji klasicky suboj medzi modernou a tradicnou kuchynou a zaroven medzi zachovanim starych stvrti alebo ich demolaciou a nahradenim modernym komplexami. Pribeh tych zlych na čele s neprirodzene dabovanym korejcom Yong-hwa Jeongom ma zaujal menej. Ovela viac ma bavil pribeh tych dobrych na čele so sympatakom Nicholasom Tse a jeho charizmatickym mentorom You Geom. Trochu ma stval Anthony Wong ako prilis namysleny Nicholasov otec. Ale to bol asi zamer a ked sa chlapi konecne zmierili, tak som bol namäkko. No a roztomilym bonbonikom je kratka epizodka odohravajuca sa v Cesku, vdaka comu sa tu mihne par ceskych hercov a zaznie a cestina. Vysledkom je neskutocne pohodovy film po ktorom dostanete chut si nieco dobre uvarit. 7/10. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Sky, obyčejný kluk, který s láskou vaří v malé restauraci s dlouholetou tradicí, cenově dostupné pro všechny běžné smrtelníky, si mě získal na svou stranu ihned. Mišelinská hvězda působí zprvu jako napomádovaná primadona s manikúrou, ale po trefné hlavičce (klobouk dolů) jsem ho vzala na milost. Vymazlený vizuál při přípravě jídel je dech beroucí a příběh má to podstatné... srdce. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych film doporučila všem gurmánům, protože to jak tam všichni kuchařští mistři kouzlili s jídlem, nepodněcovalo jen chuťové buňky, ale ještě k tomu to byla náramná pastva pro oko. Kuchařské souboje tam probíhaly v téměř akčním stylu, Nicholas Tse byl za ohromného sympaťáka, na Yong-hwu se zas pěkně koukalo (po zkouknutí korejské verze Tří mušketýrů, jsem si ho oblíbila jako zpěváka, ráda si pouštím CNBLUE unplugged), ačkoliv mi k němu neseděl ten čínsky předabovaný hlas, a ve finále jsem se spokojeně usmívala. Škoda jen, že jak už to tak u podobného typu snímků bývá, předvídatelné a neoriginální to bylo až běda. Nemluvě o tom úletu s Vašutem a královskou rodinkou v Čechách, na začátku. To jsem nějak nepobrala. Na příjemnou, nenáročnou jednohubku, to ale ujde. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Další super filmík o vaření, tentokrát z čínské kuchyně, a když ještě navíc kuchtí Nicholas Tse a Jung Yong-hwa z korejské skupiny CNBlue, co víc si přát :) Možná něco dobrého k tomu :) protože ty jídla vypadaly fakt skvěle. Film je natočený podle populární televizní show o vaření Chef Nick a natáčel se i v Praze a na zámku v Ploskovicích. Konečně jsem v asijském filmu slyšela češtinu, které bylo rozumět a nemusela si to několikrát vracet, abych vůbec věděla, co říkají. Bude to ale proto, že většinu toho odříkal Ladislav Županič :) Na druhou stranu Yong-hwu nejspíš museli nadabovat, protože ten hlas mi k němu vůbec neseděl a zněl jinak, než když mluví nebo zpívá korejsky. Byl to nezvyk a celkem mě to tahalo za uši, hlavně jeho angličtina. Ale jinak pohoda - pěkný příběh, sympatické hlavní postavy, arogantní Anthony Wong taky dobrý a hlavně žádné ulítlosti a trapárny. Přeloženo. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Prvý koment. Skvelo natočený kuchársky film. Vskutku sa dobre pozeralo na kameramanové šantenie s kamerou a aj na samotné jedlo v obraze. Príbeh ma za srdce až tak nechytil, ale chutné drobnôstky vo filme si ma absolútne získali. Zisťujem, že po Shokugeki no Soma môžem akýkoľvek film, v ktorom sa to točí okolo varenia. Každopádne, toto nie je žiadna ukričaná crazy komédia, ale viac-menej dráma s komediálnymi prvkami, čiže žiadnych extrémnych uleteností sa netreba báť. Čiže ak sa do tohoto pustíte, tak vám zaželám iba dobrú chuť (na lačno sa to fakt nedá pozerať). P.S.: Možno príde i Marek Vašut :O ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

I když jsou některé ingredience nechutné, bizarní, nebo ve větším množství dokonce jedovaté, dá se z nich uvařit něco, z čeho vám nebude úplně blivno. Patos a typická asijská ufňukanost ohledně vztahů, Vašut, Županič a Karlovy Vary na francouzský způsob...to jsou přísady pro ultra blaf. Ovšem pak jsou tady vcelku sympatické postavy, ale hlavně...jídlo. Číňané jídlo milují a z tohoto filmu to jde znát. Záběry na vaření i pokrmy...to je opravdu pastva pro oko. Vařím, mám potravinářské vzdělání...ale hlavně mám jídlo i vaření rád. Takže jsem schopen oddělit zmiňované pachutiny od kvalitního základu. Proto jsem v hodnocení vcelku mírný. Ale pro nevařiče a negurmány, může být Souboj kuchařů nestravitelný a asi dost nevábný blivajz. ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Sice kuchařské show nemám ráda a v některých místech, kde už to fakt vypadalo jak z reklamy na jídlo, jsem si radši sama zakrývala oči dekou, páč takový úchylnosti fakt nemusím, ale tenhle film je opravdu skvěle natočený a i přes svoji kuchařskou kýčovitost mě bavil. ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Vašut v Číně , hmm. Tak pěkný pro oči, kdyby se dalo ochutnat z těch maket, tak možná bych dala i víc, příběh takový dost násilný,nedá mi to ani na ty tři mišelíny, je to prostě jiná mentalita. ()

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně lidová kuchyně vypadala opravdu famózně, na straně druhé asijský Přemek Forejt nic pro mě. Příběh sám o sobě nebyl žádný skvost. Prostě jednoduchý film o jídle. Ale nemůžu tomu upřít zajímavost. 3* za kachnu, to mě opravdu ohromilo. Kdo neviděl, nepochopí. :D ()

Disease 

všechny recenze uživatele

No ještě, že jsem na to koukal najedenej. Ale stejně to byly žradýlka :-) Jinak ovšem klasický "sportovní" film. ()

Reklama

Reklama