Reklama

Reklama

Bitva kuchařů

(festivalový název)
  • Čína Jue zhan shi shen (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sky Ko (Nicholas Tse) je talentovaný šéfkuchař, který vaří v pouliční restauraci, již vede se svými přáteli. Přímo naproti nim si otevře luxusní restauraci Paul Ahn (Yong-hwa Jeong), šéfkuchař z Francie, který má 3 michelinské hvězdy. Oba poměřují své kuchařské schopnosti nejen ve stejné ulici, ale přihlásí se i na mezinárodní kulinářskou soutěž. Vítěz se pak bude moci utkat se samotným Bohem kuchyně (Anthony Wong), jímž není nikdo jiný než Skyův otec, který ho jako malého opustil. (LangiJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prijemny film, ktory sa toci okolo jedla a jeho pripravy a vdaka tomu sa divakovi budu nonstop zbiehat slinky nad neskutocnymi pochutkami z rôznych kutov sveta. V centre pribehu stoji klasicky suboj medzi modernou a tradicnou kuchynou a zaroven medzi zachovanim starych stvrti alebo ich demolaciou a nahradenim modernym komplexami. Pribeh tych zlych na čele s neprirodzene dabovanym korejcom Yong-hwa Jeongom ma zaujal menej. Ovela viac ma bavil pribeh tych dobrych na čele so sympatakom Nicholasom Tse a jeho charizmatickym mentorom You Geom. Trochu ma stval Anthony Wong ako prilis namysleny Nicholasov otec. Ale to bol asi zamer a ked sa chlapi konecne zmierili, tak som bol namäkko. No a roztomilym bonbonikom je kratka epizodka odohravajuca sa v Cesku, vdaka comu sa tu mihne par ceskych hercov a zaznie a cestina. Vysledkom je neskutocne pohodovy film po ktorom dostanete chut si nieco dobre uvarit. 7/10. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Michelinský kuchař vycvičený v Evropě vs. kuchař bistra ve staré hongkongské čtvrti, který navíc musí soupeřit se svým otcem. Pokud na to budete koukat hladoví, dáte pět hvězd - skvostné záběry špičkové gastronomie jak od reklamního režiséra v záběrech 4K. Příběh je jednoduchý a začátek se mi zdál i slabý ( na čínskou teatrálnost a dojímavost jsem si musel chvíli zvykat ), ale v polovině se to parádně rozjede a vyvrcholení bylo mile překvapivé a jako bonus je účast českých herců ( zase Vašut ) , kteří si vystačili s češtinou, aby pár minut předstírali Francouze. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

I když jsou některé ingredience nechutné, bizarní, nebo ve větším množství dokonce jedovaté, dá se z nich uvařit něco, z čeho vám nebude úplně blivno. Patos a typická asijská ufňukanost ohledně vztahů, Vašut, Županič a Karlovy Vary na francouzský způsob...to jsou přísady pro ultra blaf. Ovšem pak jsou tady vcelku sympatické postavy, ale hlavně...jídlo. Číňané jídlo milují a z tohoto filmu to jde znát. Záběry na vaření i pokrmy...to je opravdu pastva pro oko. Vařím, mám potravinářské vzdělání...ale hlavně mám jídlo i vaření rád. Takže jsem schopen oddělit zmiňované pachutiny od kvalitního základu. Proto jsem v hodnocení vcelku mírný. Ale pro nevařiče a negurmány, může být Souboj kuchařů nestravitelný a asi dost nevábný blivajz. ()

Strike 

všechny recenze uživatele

Příjemný pohodový fim, který má zajímavý moent v podobě svatby, kde evropského, skoro bych řekl anglického podle oblečení co má bába vedle něho, prince hrají Vladimír Polívka a princeznu Barbora Mottlová. Nechybí samozřejmě Marek Vašut. Po filmu Dobrodruzi další snímek, kde se vedle čínských/hongkongských superhvězd (Nicholas Tse, Anthony Wong) vyskytují i čestí herci. Jen tady, narozdíl od Andy Laua a Norberta Lichého v Dobrodruzích, se spolu přímo nevyskytují. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výtečná podívaná a pro gurmány tím tuplem. Z gastronomického hlediska film patří ke špičce ve svém žánru a konkurenci najde stěží. Hrají zde sympatičtí herci, příběh má náboj a srdce, duel mezi šéfkuchařem oceněným 3 mišelínskými hvězdy a šéfkuchařem z obyčejné malé restaurace byl perfektní tah na branku. S jakým stylem nakrájel hlavní hrdina lososa či vykostil kachnu zevnitř, aby kůže zůstala neporušená, mi zůstane v hlavě hodně dlouho. Zážitek, který vnímáte očima i jazykem. 85% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo mj. na zámku Ploskovice. (jajsemja)
  • Scéna, kde se Paulovi (Yong-hwa Jung) nabízí povýšení na hlavního šéfa, se natáčela v Plzeňské restauraci, která se nachází u Prašné brány v Praze. (jajsemja)

Reklama

Reklama