Reklama

Reklama

Sněžná mela

  • Kanada Arctic Dogs (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Napínavé a zároveň veselé dobrodružství polárního lišáka Bleska, který má velký sen, stát se nejlepším arktickým kurýrem. Jeho první zásilka ho ale zavede do tajuplné polární pevnosti, kde prohnaný zloduch Otto Von Walrus spřádá plány na zničení Arktidy. Blesk a jeho přátelé se rozhodnou jej zastavit, a tak začíná jedna velká sněžná mela. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (21)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Arctic Dogs" si vyslúžil od kritikov obrovskú dávku kritiky. Jeden z najhorších animovných filmov vôbec, ako je možné, že to ide do kín? Prvoplánové... bla bla bla bla. Nebudem to nejako vysoko vytmavovať, rovno poviem, čo som si myslel. Úprimne, neviem odkiaľ prišla tá obrovská sprcha? Okey, nebudem sa tváriť, že toto je najlepším animákom v histórii, no popravde poviem, ak toto je vnímané ako jeden z najhorších, neviem čo reálne je na tom tak hrozné. Je to jednoduchý príbeh? Áno. Je to opäť film, kde chceme chrániť životné prostredie a nasilu to tam dali? Áno. Ale postavy ma nijako neiritovali, nemalo to žiadne nejaké otravné momentky a aj celkovo som chcel vedieť ako to celé dopadne. Je pravda, že tieto typy príbehov už sú staré a je potrebné, aby sme sa dočkali niečoho nového, ale neviem popravde, čo by sa na tom dalo spracovať lepšie. Animácie sú pozerateľné, postavy sú okey, humor viac-menej nefunguje ale neiritoval ma a ako celkový dojem hodnotím film pozerateľný priemer. Decká si to podľa mňa užijú a nebudú z toho frustrované. Dospelí asi až tak nie, ale myslím si, že si minimálne povedia, že videli už aj horšie animované filmy. Mňa to neuráža, ani nenadchýňa. Vezmite si z toho čo chcete, podľa mňa je to pozerateľné. Pozrel by som si to znovu? Nie. Ale nemám filmom pokazené ani vianočné ráno. Hodnotenie: C ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s užívateľom jimik13. Filmy pre deti treba hodnotiť z pohľadu detského diváka a nie či sa pri tom bude baviť nezamestnaný päťdesiatnik s fľašou piva v ruke. Aj preto môžem povedať, že žiadna tragédia to nebola. Animácie neboli špičkové, ale naozaj ušli, dejovo to bolo zaujímavé, detské publikum bolo zaujaté až do konca. Takže minimálne štyri hviezdy tu dať musím. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka, skvělý a jednoduchý příběh, bílá liška uměla pobavit a zapůsobit. Skvělá zimní podívaná, když chceš všechno jde, jen to nesmíš vzdávat. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

V dnešní době už točí bohužel animáky snad každý a podle toho to taky vypadá. Já vím, že je to animák a to asi nejlepší scénář na světě mět nebude zvláště, když to netočí ty větší firmy Dreamworks, Pixar nebo Sony třeba, ale tohle nedává ani smysl posuďte sami chlápek chce zatopit celý svět vodou , aby mu ostatní zvířata co přežijou sloužily budiž, ale pokud to sledujete pozorně zjistíte, že je tam jeden mrož , x papuchalků a jeden pták a jeden lední medvěd ty papuchalkové už mu slouží mrož je záporák tak zbývají tu dva to mu bude sloužit opravdu hodně postav. Postavy až na tu lišku (ne ten lišák opravdu sympaticky nepůsobí) moc sympaticky nepůsobí a o humor se starají papuchalkové (zde filmová alternativa Mimoňů) a zhulený albatros. P.s. jaký měl smysl únos těch tažných psů, když to byly jediné zvířata co mu tu poštu nesly a proč rovnou neunesl tu lišku a měl by po starostech? 40 procent ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

neoriginální a naprosto schematická pohádka o (bi)polární lišce, která si "vypůjčila" design postav ze všech možných oblíbených animáků: Zootopie, Příšerky s.r.o, Kung fu Panda...a tak dále. v kombinaci se slovenským dabingem volám raději po vánoční lobotomii. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Pohodový animák. Naše malá (5) si ho dokonce natolik oblíbila, že Vánoce 2022 jel pořád dokola. Za mě fakt pohoda, ale až tak nic extra co se příběhu týče. Postavy sympatické, animace krásná a hudba výborná. Nikdy neurazí. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

V animáku „Artic Dogs“ nehľadajte nejaké originálny priebeh alebo jedinečné riešenie. Nesie v sebe takmer všetky kúsky známeho príbehu – mladá bytosť sa snaží byť niekým iným; snaží sa nájsť svoje miesto v spoločnosti a robiť to, čo ju baví; atď. Potom do toho vstupuje nepriateľ s „apokalyptickými“ plánmi a naša hlavná hrdina sa ocitne v roli „vodca/záchranca“, atď... Čím to celé môže chytiť diváka? No, zaujímavá postava , zaujímavé vedľajšie postavy, dobre vykreslené prostredie, dobre napísané scény a vtipné momenty. „Artic Dogs“ väčšinu týchto ingrediencií síce má, ale nie vždy ich využíva správne... Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

100x omletý příběh - hlavní postava tak trochu pako, chce být někým jiným - slavným, shlídne se v místních hrdinech, udělá nějaké ty blbosti, pak zázračně prohlédne a všechny zachrání. Jupííí. No moc mě to nenadchlo, bohužel ani drobotinu, která na to koukala taky, takže 2* za pěknou animaci asi :D ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý animák, který ocení především menší publikum, starší však z něj budou zklamaní. Sněžná mela, ač je cílena především na děti, má na můj vkus velmi málo vtipných scén a humoru obecně. Postavy jsou sice sympatické, zimní prostředí krásné, nicméně žádnou extra příjemnou atmosféru se navodit nepovedlo. Příběh je velmi jednoduchý, v určitých ohledech působí i trochu nesmyslně. Děj na mě působil dost nudně, bez žádných velkých emocí či zvratů. Vizuálně působí Sněžná mela opravdu pěkně, velká škoda, že je tohle asi jediné její velké plus, jinak nenabízí opravdu nic výjimečného. 3/10. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Sněžné mele stojí ke cti, že se zabývá táním ledu. To ovšem jako téma. Samotný výsledek tání je způsobený nikoli lidskou/zvířecí činností, ale může za ni zloduch. Pak je tady dějová linka, která říká, že každý může být čímkoli a nejde ho limitovat vzhledem ani původem. Tato část ovšem nestojí za řeč, protože byla použitá už v mnohých jiných filmech a úspěšněji, tudíž zde je konec vcelku předvídatelný. Jenže kvalitní animák dnes musí mít více prvků. Zpravidla několik humorných postav, což zde jeden šílený krocan, či co to bylo za ptáka, nenahradí. Chybí i lepší hudba a celkové poselství. Fajn, přátelství nad kariéru, ale důvod pro tání sněhu bych viděl někde jinde. Z tohoto filmu to asi děti moc nepochopí. Vizuálně snímek vypadá vcelku povedeně, ale pravda je, že pro úspěch je to už dnes jeden ze základních stavebních kamenů. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný animák. Akože funguje tam prakticky všetko, čo by malo fungovať na deti - pekné animácie, jednoduchá dejová linka, milé zvieracie postavičky a aj chytľavý hudobný podmaz. Čo ma ale irituje, je fakt, že niečo podobné len s menšími obmenami sme tu mali už minimálne miliónkrát. Proste absolútne žiadna prevratnejšia scénka, u ktorej by ste sa nejako unikátnejšie zabavili. Preto nemôžem hodnotiť inak ako dvoma hviezdami, aj keď silnými. 45 % ()

ModryPlamen 

všechny recenze uživatele

Nie je to ani najhorší animák, ani najhorší animák z polárneho prostredia. Samotné animácie sú taký priemer, minimálne od dosť slabej animácie videnej v Ľadovej sezóne to má našťastie dosť ďaleko a nie je problém ju pozerať. Hlavná postava animáku, polárny lišiak Blesk mi nakoniec prišiel slabo sympatický, ale… Na tom, že si chce splniť svoj sen, a to roznášať poštu, nie je samozrejme nič nesympatické. V niekoľkých scénach mi ale prišlo jeho vystupovanie až príliš agresívne, na prefackanie, čo znižuje sympatie k nemu. Najlepšie je to vidieť na scéne, keď svojmu kolegovi medveďovi vypráva, čo videl v mrožovom sídle, a vy proste fandíte medveďovi a nie jemu. Keby pôsobil pokojnejšie, nebol by problem mu naozaj fandiť. Spomenutý medveď najsympatickejšia postava animáku, spolu so šikovnou líščou dámou, ktorej meno som si bohužiaľ nezapamätal. Ďalšie postavy, ako Marta, albatros či francúzskym prízvukom hovoriace lasičky či čo to boli, slúžia skôr na pobavenie detí a dospelí to budú brať ako neutrál. Mrož samozrejme klasická šablona čo si chce zničiť svet zaplavením, aby mu mohol vládnuť, ale čo už. Príbeh mi ale až tak šablonovitý neprišiel a celkovo pôsobí zaujímavo, detektívne, minimálne nie je nudný. Je tu aj téma ochrany ŽP, no na rozdiel od Žralokov na sushi či Happy Feet-u to nepôsobí extra rušivo. A pri scéne, keď albatros nestíha pečiatkovať zásielky, som sa aj pousmial. Film v súčte hodnotím "přiměřeně". ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 6/10 ... Vizuální stránka: 8/10 ... Soundtrack: 7/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 6/10. ()

Mangano 

všechny recenze uživatele

Animace průměrná a scénář absolutně bez nápadu nebo vtipu. Jo, dětem by se to možná i líbilo, ale těm se líbí cokoli, co je barevné, bliká a dělá to kravál. Já to opravdu nehodlám jako někteří tady v rozporu s podmínkami užívání hodnotit rádoby očima někoho jiného a už vůbec ne někoho takového :D Silný podprůměr, sorry jako. ()

jimik13 

všechny recenze uživatele

Hodnotím film ne jako za sebe za dospělého člověka, ale jako cílovou skupinu, kterou je zamýšleno dítě ve věku 3-12 let. Pohádka je to hezká, animace jsou pěkné. Příběh není prvoplánový, naopak na dětskou pohádku dobře propracovaný. Celkový dojem je pozitivní a není to jen pro nejmenší. ()

AdelleR 

všechny recenze uživatele

Dala bych dvě hvězdičky, ale pro žánr tři - toto je velmi cítit cílovou. Škoda, že tenhle animák spadne vyloženě do kategorie „pro děti"... ale zvládla jsem to dokoukat. Velmi prvoplánové, vtipy moc nefungují, v podstatě to je kopírák všech animáků, co známe a co zaujmou i starší diváctvo. Sněžná mela nemá v zásobě žádný překvapivý zvrat, jakmile nad tím začnete přemýšlet, tak jste v pasti. Pro dětského diváka tam asi bude krapet akce a nějaké to menší ponaučení, ale na to jsou mnohem, mnohem lepší filmy. Spíš podprůměr. ()

Reklama

Reklama