Reklama

Reklama

Storožova zastava

  • Ukrajina Сторожова застава (více)

Recenze (7)

misterz 

všechny recenze uživatele

Niečo pre puberťákov a uznávam, pár desaťročí späť by som možno tento film lepšie hodnotil aj ja, no v tomto veku to už nebolo pre mňa to pravé orechové, a to i napriek tomu, že fantasy a cestovanie v čase považujem za moju doménu. Na druhú stranu ale netvrdím, že to bolo úplne zlé, je tu všetko, čo by mladých mohlo zaujať - bohatieri, pár osobných súbojov, tajomná mágia, trochu humoru, náznak romantiky, kamenné monštrum... len to spolu dohromady nebolo zlepené do príbehu, ktorý by dokázal trochu viac nadchnúť a upútať, hlavne staršie obecenstvo. Snímok je vyslovene ukotvený do úzkeho vekového rozpätia cieľovej skupiny. Slabší priemer. 55/100 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh o tom, jak se školní moula dostane do minulosti, kde projde zázračnou proměnou. V tomto případě mladý Viťko přistane v dobách, kdy Kyjevskou Rus sužovali Polovci. Potká se se s bohatýrskou trojkou Ilja Muromec- Aljoša Popovič-Dobryňa Nikitič, samozřejmě proběhne nějaká ta láska a nebudu asi moc spoilerovat, když napíšu, že všechno nakonec dobře dopadne. To zasazení do roku 1120 je sice trochu mimo, ale nad tím se dá mávnout rukou. Být mi tak dvanáct a vidět to v první polovině 90.let, tak to asi i žeru. Ale v dnešní konkurenci podle mě film nemá šanci obstát. Je to sice docela výpravné, herci jsou fajn a dojde i na nějaké triky, ale celkově to působí jako chudý příbuzný západní a dneska vlastně i ruské či čínské produkce. Kouknout se na to dá, ale nemyslím si, že by to cílovou skupinu oslovilo. 50% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Docela hezký příběh, spíše pro větší děti. Ale herci sympatičtí, souboje ušly, prostě rodinná pohoda. 65% ()

cernakus 

všechny recenze uživatele

Vidět toto dva dny po Českém lvu mně uvádí do deprese. Jak je možné, že chudá Ukrajina za směšných 1,6 miliónů dolarů natočí tak dobrou pohádku nejen z technického hlediska (triky, kamera), ale i ze scenáristického a hereckého (výjimkou je titulní hrdina, který bude nejspíše prominentní synek, anžto má od začátku do konce jediný - tupý - výraz, který je očividně jeho vlastní, tedy hrát neumí). My, nesrovnatelně bohatší za ekvivalentní částky točíme rádobyumělecké sračky, které slouží pouze k tomu, aby se z našich daní přelily peníze na konta tvůrců z pražské kavárny. Jinak to nevidím. Storožova zastava má všechno, co by člověk od moderní pohádky čekal. Zajímavý strukturovaný a gradovaný příběh, vtip, přijatelnou úroveň násilí, solidní herecké výkony (zejména Popoviče si nelze neoblíbit), slušnou hudbu, výbornou kameru a kvalitní triky. Když si vezmu, že to natočili za cenu Bugatti Veyron, jsou to jasné čtyři hvězdy. ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo i na PG13 málo... Možná by rating měl být PG6, ale existuje to?? :-) Každopádně cílovou skupinu by tento počin uspokojit mělo. Jouda, který zůstane joudou ikdyby měl draka opravdového (nejen na zádech mikči :-)) se jakýmsi kouzlem dostane do 12.století, kde se střetává s kouzelníkem, kamenou potvorou a spoustou srandovních lidí (a to včetně krále i záporáka :-)). Vzhledem k tomu, že dílko je určeno adolescentům, tak nelze z pozice "dospěláka" adekvátně hodnotit (natož kritizovat) do očí bijící střihové přešlapy, jazykovou časovou neodlišnost a jednání všech protagonistů. Jediné co lze adekvátně hodnotit je asi jen ta přirozenost přírody a hudba, která svým moderním pojetím do filmu zcela zapadla. Slovo dostanou i mongolové, takže se tu dočkáme dokonce i jiného než jednoho jazyka (za což je v mém úsudku ona třetí *) . Nicméně bych osobně na tento film do kina nešel, protože bych byl v silné minoritě a cítil bych se přecejen "divně" a buhví co by si myslely uvaděčky :-))) ()

Reklama

Reklama