Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Loutkář Craig (John Cusack) nemůže zavadit o pořádný job, a tak předvádí svá loutková představení plná zklamání a zhrzených lásek přímo na newyorských ulicích. Jeho žena Lotte (Cameron Diaz) je zase posedlá zvířátky. Prodává domácí mazlíčky a také jich má spoustu doma , docela se jim daří otrávit život sousedům. Jejím favoritem je ale retardovaný šimpanz Elijah, kterému se Lotte pokouší vyřešit jeho psychologické problémy. Craig nemá prachy, a proto přijme místo účetního v podniku s bossem, jemuž je už 105 let a se senzační kočkou jménem Maxine (Catherine Keener). Zabouchne se do ní na první pohled, ale Maxine na něj kašle. Naštěstí jenom do té chvíle, než vedle Craigova stolu najdou společně vchod do "Johna Horatia Malkoviche". Přijdou na to, že z tohoto zvláštního objevu by mohla být docela slušná živnost. Vypečení podnikatelé začnou prodávat patnáctiminutové pobyty "v kůži Johna Malkoviche" za 200 dolarů a také sami vzrušující "cestování" vyzkoušejí. Surrealistická cestovka je na světě! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (586)

galba 

všechny recenze uživatele

Jedinej film, ke kterému mě napadlo to přirovnat je Donie Darko... Za originalitu a za to, že tohle někdo dokázal natočit musím dát plný počet... ()

Akumulátor 

všechny recenze uživatele

Hodně hodně divnej film. Ovšem naprosto originální, obzvlášť 7,5 patro mě úplně dostalo. Skvělý byl John Cusack a naprosto přirozený John Malkovich. Občas mě trochu štvala Cameron Diaz svou blbostí, ale ani jí není příliš co vytknout. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Craig Schwartz (v českém dabingu Švorc - John Cusack), loutkář, je díky úpadku svého řemesla dlouhodobě bez peněz, a tak na popud své manželky Lotte (Cameron Diaz) vezme zavděk prací úředníka v jedné malé firmě (sídlící v 7 a půltém patře newyorského mrakodrapu). A právě tady (kromě krásné Maxime) objeví zajímavou anomálii - chodbu, kterou se člověk dostává do hlavy Johna Malkoviche. A hned s Maxime vymyslí plán, jak na této skutečnosti pořádně zbohatnout... Tak tento film má asi nejúlítlejší scénář, který jsem kdy viděl - trošku škoda, že je více času věnováno milostnému trojúhelníku (čtyřúhelníku i s Malkovichem), než vlastní "cestě do jiného těla". Z filmu si ale určitě budu pamatovat scénu Malkoviche v hlavě Malkoviche - ta je naprosto Malkovich. Jinak Johna Cusacka i Cameron Diaz jsem poznal až v závěrečných titulcích, ve filmu jsou k nepoznání.. ()

Javad 

všechny recenze uživatele

Netypické dielko. Zaradzujúce sa niekde medzi totálnu odpadkovú popolnicu (odpad!) a zábavnú majstrovskú hovadinku. John Cusack a Cameron Diaz sú strapaté, hrozne vyzerajúce stvorenia bez budúcnosti, žijúce v byte s opicou a inými zvieratami. V momente keď sa im naskytne šanca byť niekým iným (Johnom Malkovichom) sa to zmení na peknú haluz, na ktorej sa nedá nesmiať sa. Odporúčam všetkým uleteným indivíduám :) Malkovich! Malkovich? .......... MalkovichMalkovich.... :-/ ()

tomxxx 

všechny recenze uživatele

Co mě na tomto filmu zaujalo nejvíce? To, že Cameron Diaz nehrála sex bombu a to, že sem ji pěkně dlouho nemohl poznat. Nevím proč, ale toto dílo si mě získalo svým milým zpracováním a přístupem k divákovi. Johna Malkoviche sice moc nemusím, ale tady byl dokonalý. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

V kůži Johna Malkoviche je psycho trip, co snad ani nemůže dávat smysl, ale úžasné na snímku je, že vám je to hodně dlouho jedno. Ke konci se film vysvětlí a to možná dělá špatně, protože ten psycho trip zpomalí na takové mírně podivné sci-fi bůhvíco. Udělat ale závěr naprosto pasující nevyzpytatelnému začátku by bylo přinejmenším složité. Samozřejmě by snímku slušelo na konci pořádně rozebrat postavy a jejich vztahy, celou tu psychologii za snímkem, dotknout se metafyzična i za cenu pár rozvázaných konců, ale přemýšlení nad tím vším může být klidně ponecháno na divákovi. Těžko zařadit tuhle komedii, ne už tak těžko jí hodnotit, už jen pro její naprostou upřímnost. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Malkovich nezestárl, je nadčasovou komedií a brilantní pohádkou, která je v roce 2016 snad ještě více aktuální než na konci devadesátek. Kaufman i Jonze na počátku a hned tak moc úspěšně. Děkuji, více. 90 % ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Perfektný scenár, dobré herecké obsadenie a aj výkony a celkovo je film taký osobitý, že sa nedá hodnotiť ináč ako 5*. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

ale nejspis to uz vickrat nechci videt. Zaprve jsem z toho mela depresi a zadruhe jsem si myslela, ze mam nekoho v hlave! ()

Slider 

všechny recenze uživatele

Ja sa tentokrát obmedzím len na jeden strohý progamersky výraz: WTF?? Ale som prekvapený že z takého uleteného scenára vznikol celkom slušný, (v prvej polovici) vtipný a pozerateľný film. Lepšie tri * ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Inteligetní snímek.Ano většina znást byto chtěla zkusit být na 15 minut Johnem Malkovichem.Nebo spíš jina hvězda to je ale jedno hlavní je tady Charlie Kaufman který si stvořil pilíř pro své nové filmy jako Adaptace a hlavně Věčný svit neposkrvněné mysli. ()

Allenka 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mne asi pobavily moje osobní úvahy, co se stane, když John Malkovich vstoupí do hlavy Johna Malkoviche. Měla jsem sice trochu jinou vizi (zahrnující zničení celé existence a podobně), ale ta filmová taky nebyla špatná. A Cameron Diaz tam byla tak roztomile ošklivá. ()

Natabar 

všechny recenze uživatele

Kaufman je šílený, ale díky jemu jsou ve světě filmu takovéto veskrze překvapivé a vlastně dobře koukatelné libůstky. ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Dojmy. Až po 10 minutách jsem poznala Johna Cusacka (a to byl pořád v záběru), po dalších 10 minutách Cameron Diaz (hippie účes a outfit ze sekáče z ní udělal dívčinu k nepoznání). Spousta drobných vtípků, nápadů, nečekaností, zvratů apod. je prošpikovaná celým filmem. Prostě jako kdybyste šli lesem po neznámé cestičce a pořád byste se podivovali, co všechno nacházíte a vidíte kolem sebe. Prostě klasický Kaufman a svým stylem a nepředvídatelností se filmu nejvíc podoba Adaptace. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vysoce originální, neopakovatelná "komedie" - ty uvozovky proto, že zároveň s bizarní premisou a humorem se otírá i o existencionální, etické či filosofické otázky, jak ty "vysoké", tak ty "nízké". Jen v určitých okamžicích zatlačí na pilu až příliš, navíc se postavy nechovají zrovna jako nezamindrákovaní svatouškové, ke kterým by bylo možné přilnout. Ovšem vizi, konzistenci a ujeté nápady si drží do samého konce. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Divný film, kterému se říká surreální. Možná bych těmto filmům také mohl říkat surreální. Každopádně, protože jsem jej viděl strašně dávno a v paměti mi utkvěly jen pasáže, ve kterých chodí lidé v devátém a půltém patře shrbení, chtěl jsem jej vidět znovu, abych vůbec viděl, jak to všechno dopadne. Musím se přiznat, že první polovina (taková ta normálnější) pro mě byla tou lepší. Když se pak rozjela ona legendární surreální jízda, už to nebyl úplně můj šálek čaje. I tak to ale nedokázalo sjet na tři hvězdy. Protože celkové schéma bylo velice netradiční a atmosférické. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Malkovich,Malkovich,Malkovich....Ještě tedˇ mi z toho jde hlava kolem, ještě tedˇ si nejsem vůbec jistý, co jsem to vlastně viděl. Jedno je jasné - byl to jeden z nejoriginálnějších ale také nejšílenějších filmů za poslední roky.A bylo to poprvé (a snad naposledy), kdy mě neokouzlila Cameron Diaz. I přes tohle všechno - nedá se říci, že by jsem se většinu filmu zrovna bavil a o jakémkoliv pochopení děje či souvislostí nemůže být ani řeč...Divné, velmi divné-ale to je přesně ten důvod, proč si tohle "cosi" nenechat ujít! ()

Související novinky

Shia LaBeouf na odstřel?

Shia LaBeouf na odstřel?

14.08.2010

Vskutku podivuhodné spojení – Shia ve filmu australského drsňáka Johna Hillcoata, tvůrce Cesty a nelítostného kenguru-westernu Proposition? Ale ano. Prozatím nic není oficiální, ale údajně už spolu… (více)

Spike Jonze a jeho noční můra

Spike Jonze a jeho noční můra

14.07.2008

I Terry Gilliam, obvyklý terč různých katastrof (posledně mu uprostřed filmovačky umřel Heath Ledger), by si zřejmě už dávno vpálil kulku do hlavy, kdyby se nějaký jeho projekt potýkal s takovými… (více)

Cusackova tragická projížďka

Cusackova tragická projížďka

02.03.2006

Před několika lety se sice ocitl V kůži Johna Malkoviche a udělal z toho docela výnosný byznys, ale nyní bude jméno Johna Cusacka zdobit nezávislé drama GRACE IS GONE v režii začátečníka Jamese C.… (více)

Reklama

Reklama