Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Loutkář Craig (John Cusack) nemůže zavadit o pořádný job, a tak předvádí svá loutková představení plná zklamání a zhrzených lásek přímo na newyorských ulicích. Jeho žena Lotte (Cameron Diaz) je zase posedlá zvířátky. Prodává domácí mazlíčky a také jich má spoustu doma , docela se jim daří otrávit život sousedům. Jejím favoritem je ale retardovaný šimpanz Elijah, kterému se Lotte pokouší vyřešit jeho psychologické problémy. Craig nemá prachy, a proto přijme místo účetního v podniku s bossem, jemuž je už 105 let a se senzační kočkou jménem Maxine (Catherine Keener). Zabouchne se do ní na první pohled, ale Maxine na něj kašle. Naštěstí jenom do té chvíle, než vedle Craigova stolu najdou společně vchod do "Johna Horatia Malkoviche". Přijdou na to, že z tohoto zvláštního objevu by mohla být docela slušná živnost. Vypečení podnikatelé začnou prodávat patnáctiminutové pobyty "v kůži Johna Malkoviche" za 200 dolarů a také sami vzrušující "cestování" vyzkoušejí. Surrealistická cestovka je na světě! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (585)

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s Charliem Kaufmannem nedopadlo nejlépe. Ulítlost celého snímku mi nepřišla vtipná, nýbrž právě jenom ujetá. Což je škoda, protože s Johnem Cusackem se lze celkem bez problémů ztotožnit a jeho melancholická loutková představení jsou překrásná. ()

IvyH 

všechny recenze uživatele

Naprosto nekonvenční zvláštní film, doporučuje všem, kterým se líbil Věčný svit neposkvrněné mysli. Ti, kdo mají rádi Cameron Diaz však nejspíš zapláčou, vypadá tu jako strašák do zelí, zato Catherin Keener je nebezpečně krásná, taková ta mrcha. Čtvrtou hvězdičku dávám za geniální scénu v "Malkovich world":-) ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich. Originálny film, ba by som povedal, že ešte nikdy som nevidel originálnejší film. Niektoré pasáže boli geniálne - keď Malkovich vstúpil do hlavy samého seba, nízky strop - to som sa šúľal od smiechu, 105-ročný majiteľ firmy, Malkovichove podvedomie. Ale mnohé mi prišli veľmi úchylné a to nemám rád, nechcem spoilerovať, tak ich nepíšem, kto videl pochopí. Viac ako na 3 hviezdy sa to nevytiahne. Mal som z toho filmu na konci zvláštny pocit. A aby som nezabudol - hanba vydavateľovi DVD. Dať na disk len český dabing a nedať originálnu zvukovú stopu a naviac vo formáte 4:3 to je ozaj drzosť! ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je perla. Každou vteřinu stopáže jsem si užíval to skloubení situačního humoru se slovními hříčkami a paradoxy až na půdu. Tohle je umělecká komedie v praxi. Jsem nadšen panem Švorcem, jehož přítelkyně po letech zjistila, že jí přitahují ženy tím nedivnějším způsobem, jaký si dokážete představit. Moment, nedokážete. A tom tenhle film je. Nekonečně nápaditý a praštěný. Co je na tom nejlepší? Že se všichni tváří smrtelně vážně. I John Malkovich 100% = 5/5 ()

s.e.p.p 

všechny recenze uživatele

Už si ani nevzpomenu, kdy naposledy jsem se u filmu takto upřímně pobavil. V kůži Johna Malkoviche je nesmírně originální a nápaditou komedií, která potěší hereckým obsazením, naprosto přesnou režií Spikea Jonze a jedinečným smyslem pro humor. Takto krásně divné filmy snad opravdu umí psát jen Kaufman. ()

Almásy 

všechny recenze uživatele

asi musim byt student VSMU aby sa mi to pacilo. absolutne nevtipne pseudoumenie. kaufmana mam rad, konieckoncou vecny svit patri medzi moje najoblubenejsie filmy, ale toto nezerem. ()

phata 

všechny recenze uživatele

This is an insanely GREAT movie! Od začátku do konce! Highlights: bez debat moment, kdy do portálu, jenž umožňuje vidět svět očima JM, vleze samotný Malkovich. Na to do smrti nezapomenu ;) ()

Philoun1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl hodně vzláštní filmek a jen díky své neuvěřitelné originalitě si zaslouží 4*. Jen se divim Malkovichovi, že se nechal ukecat nebo na druhou stranu to vlastně musím obdivovat, že si ze sebe dokázal udělat takovou srandu. ()

Nepi 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádný avantgardní film o tématu, které tu ještě nebylo. Jak se může člověk dostat do těla známého herce Johna Malkoviche a zažít, co ještě nezažil a také zbohatnout. Co se však stane, když to Malkovich zjistí a vleze sám do svého těla? Tohle všechno zodpoví film podle scénáře Charlieho Kaufmana, který je v podobných námětech ojedinělým tvůrcem. ()

rudess 

všechny recenze uživatele

Výborný film... Radosť pozerať sa na všetky tie scenáristické grify, ktorými je tento originálny nápad neustále podporovaný... Ten Kaufman bude stále iný... Paráda! ()

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Charlie Kaufman, ktorého (filmovým) scénaristickým debutom je Being John Malkovich, ma neprestáva prekvapovať. Jeho fantázia nemá konca kraja. Niektorý možno tvrdia, že jeho práce sú neprehladné a komplikované, ale čo je na živote jednoduché ? A tento film je rozhodne obrovskou metaforou na útrapy v živote človeka. Sofistikovanosť jeho diel spočíva vo využívaní otázky „Čo keby ....?“ . V tomto filme si kladie otázku: „ Čo keby som sa ocitol v koži iného človeka ?“ . Strategicky veľmi podarené sa mi zdalo umiestnenie humoru v prvej polovici filmu, kedy sa dostávame do komplexného sveta bábkara (loutkaře), ktorý žije život neodpovedajúci vlastným predstavám. Bábky sú jeho možnosťou ponoriť sa do cudzej postavy a zažiť niečo nové. Jeho život , však nadobúda nové obrátky, keď sa dostane k mocnej zbrani na dosiahnutie svojich snov. Tá zbraň má meno, Malkovich...John Malkovich. Každopádne prvá polovica filmu má veľmi humorný podtón s úžasnými hláškami, ktoré u mňa vyvolali reakciu histerického smiechu. Pomaly sa atmosféra snímku mení a humor je nahrádzaný úvahami autora s veľmi depresívnym podtónom , ktorý ja veľmi môžem. Herecké výkony boli podľa mňa fenomenálne, Cusack & Malkovich boli úžasný... Cameron Diaz na chuť zatiaľ neviem dojsť a ani v tomto snímku sa mi nepáčila. Podobné filmy: Eternal Sunshine Of The Spotless Mind , Synecdoche New York ()

Borat 

všechny recenze uživatele

Spike Jonze nebojí ničeho. Dokonce ani vstoupení Johna Malkoviche do Johna Malkoviche. Někdy mi to přišlo až jako surrealistký kousek. Zavírání Cameron Diaz do klece se šimpanzem, to si nedokážu představit ani v Charlieho andílcích. Navíc Malkoviche mám rád a všichni hrajou výborně, super film! Plusy+: John Malkovich Mínusy-: ? Hodnocení:|75%| ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Teda už jsem viděl hodně ujetejch věcí, ale tuhle bych zařadil dost vysoko. Portál do hlavy Johna Malkoviche na 15 minut, 200 babek poprosim. Jen doufám, že do mý hlavy žádnej tunel nevede, protože v určitejch činnostech bych rád byl o samotě. John Malkovich odehrál parádně, Johna Cusacka jsem nikdy moc nemusel a Cameron Diaz jako pošahaná nenamalovaná šmudla se mi líbila víc než jako rádoby-superagentka. Je to jeden z nejzajímavějších filmů, co jsem kdy viděl..ale určitě ne z nejlepších. Nicméně člověk by to asi vidět měl. ()

IMPAIRED 

všechny recenze uživatele

Tohle byl absolutní neuvěřitelnej výmel. Tak neuvěřitelný PSYCHO z hollywoodu (chování postav, dialogy, kamera, všechno), vážně jak sem to nečekal tak mě to vtáhlo do křesla. Takhle si představuju originální film, se všim všudy. Nevim no, už mě nic nenapadá. Tenhle komentář je jaksi neúplný. Asi se prostě nedá popsat co přesně sem viděl. Hezké. To je ono. Moc, moc hezké. ()

Wlck 

všechny recenze uživatele

Původně jsem nikdy neměl v plánu se na ten film podívat. Viděl jsem jen tu provařenou reklamní scénu ze chvíle, kdy se Malkovich dostal do své vlastní hlavy. Moc mě to nebralo. Ani nevím jak, ale právě jsem se k tomu dostal a... Doporučuji. Nejlepší je ale stejně to malé opičí drama. ()

Mr.Jackass 

všechny recenze uživatele

Rozhodoval jsem se dlouze mezi tím, zda si film zaslouží 3 nebo 4 hvězdy. Nakonec díky naprosté originalitě příběhu a velice neotřelému a výbornému nápadu s portálem Johna Malkoviche dávám za 4* a doufám že někdo objeví třeba portál Kheiry Knightley :) ()

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

Krásně divná podívaná plná ujetých nápadů, které prostě člověk musí milovat. Navíc celý film je přímo lahůdkově herecky obsazen. ()

ranp 

všechny recenze uživatele

Ano, je to originální film, ale zase až tolik jsem se u toho nezasmál. Celé je to zvláštním způsobem ulítlé s řadou průměrných pasáží. Ale Catherine Keener je tu fakt krásná :-) ()

Související novinky

Shia LaBeouf na odstřel?

Shia LaBeouf na odstřel?

14.08.2010

Vskutku podivuhodné spojení – Shia ve filmu australského drsňáka Johna Hillcoata, tvůrce Cesty a nelítostného kenguru-westernu Proposition? Ale ano. Prozatím nic není oficiální, ale údajně už spolu… (více)

Spike Jonze a jeho noční můra

Spike Jonze a jeho noční můra

14.07.2008

I Terry Gilliam, obvyklý terč různých katastrof (posledně mu uprostřed filmovačky umřel Heath Ledger), by si zřejmě už dávno vpálil kulku do hlavy, kdyby se nějaký jeho projekt potýkal s takovými… (více)

Cusackova tragická projížďka

Cusackova tragická projížďka

02.03.2006

Před několika lety se sice ocitl V kůži Johna Malkoviche a udělal z toho docela výnosný byznys, ale nyní bude jméno Johna Cusacka zdobit nezávislé drama GRACE IS GONE v režii začátečníka Jamese C.… (více)

Reklama

Reklama