Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Loutkář Craig (John Cusack) nemůže zavadit o pořádný job, a tak předvádí svá loutková představení plná zklamání a zhrzených lásek přímo na newyorských ulicích. Jeho žena Lotte (Cameron Diaz) je zase posedlá zvířátky. Prodává domácí mazlíčky a také jich má spoustu doma , docela se jim daří otrávit život sousedům. Jejím favoritem je ale retardovaný šimpanz Elijah, kterému se Lotte pokouší vyřešit jeho psychologické problémy. Craig nemá prachy, a proto přijme místo účetního v podniku s bossem, jemuž je už 105 let a se senzační kočkou jménem Maxine (Catherine Keener). Zabouchne se do ní na první pohled, ale Maxine na něj kašle. Naštěstí jenom do té chvíle, než vedle Craigova stolu najdou společně vchod do "Johna Horatia Malkoviche". Přijdou na to, že z tohoto zvláštního objevu by mohla být docela slušná živnost. Vypečení podnikatelé začnou prodávat patnáctiminutové pobyty "v kůži Johna Malkoviche" za 200 dolarů a také sami vzrušující "cestování" vyzkoušejí. Surrealistická cestovka je na světě! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (586)

dopita 

všechny recenze uživatele

Tenhle film předchází pověst velmi originálního filmu. Poprávu. To je teda pecka, takhle originální, vymakanej a neuvěřitelnej tah na bránu mající scénář se jen tak nevidí. Režisér Spike Jonze se pro Kaufmanovy scénáře narodil (což ostatně potvrdil Adaptací), takže jeho režie příběh rozhodně nebrzdí. Herci jsou taky skvělí, a to jak John Cusack, kterej je tu k nepoznání, tak i neuvěřitelně škaredá Cameron Diazová. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Kaufman sepsal (zase) naprosto šílený scénář, který ale kupodivu (zase) dává smysl a je i neuvěřitelně zábavný! Malkovich je u mě borec. Protože takhle si zahrát sám sebe, to chce mít vážně pořádné koule. Ovšem i další herci byli výborní a potěšil i v malé roli Charlie Sheen a jeho rady ohledně žen :) 7.5/10 ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Tam kde hraje John Malkovichm tam je to hodně těžko stravitelné pro obyčejného diváka. A když k tomu přimícháte Johna Cusacka a Cameron Diaz, vznikne něco, co snad nemůže pochopit ani tvůrce samotného snímku. ()

Rapikk 

všechny recenze uživatele

Tento film považuji za jedno obrovské překvapení. Každý moment byl neočekávatelným, každá scéna jedinečnou a nedokážu si vybrat, který okamžik mě pobavil a zároveň šokoval více. Až příliš nízké podlaží 7 a půl? Malkovichception, tj. Malkovich ve své vlastní hlavě? Malkovichovo podvědomí? Divná milostná trojice (či až čtveřice)? Úžasné loutkové divadlo? Já opravdu nevím. Prostě fantazie. ()

Gildor 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní film, hodně zvláštní, surreální až běda. Ale originální a nápaditý, to se musí nechat. A hlavně baví od začátku až do konce.. V úvodu vypadá poměrně nudně, ale pak se to začne zamotávat, počínaje nízkým stropem, přes sekretářku, Malkoviche, dr. Lestera, až po zvláště (a kým vlastně?) počaté dítě a hlavně scénu v restauraci. Taková lahodná jednohubka. 80% ()

Krabak 

všechny recenze uživatele

Komedie? Ale no tak... byla tam jen jedna scena, u které jsem se zasmál. Film jsem měl rozkoukaný asi 2 týdny. Vždy když jsem ho pustil jsem si říkal jo, něco se musí stát, když to má tak dobré hodnocení. A nikdy nic. K tomu ještě totálně hnusná mladá Diaz. jak já ji nemám rád...20% ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Na mě příliš divoké, bez napětí, bez nějaké hlubší pointy. Samotné poskládání absurdních scén dohromady není zárukou dobrého filmu (i když tenhle se patrně obecně lidem líbí :). Přitom ale další Kaufmanovy  scénáře (Adaptace, Věčný svit) se líbily i mně... Za zmínku ještě (ne)stojí, že Cameron Diaz bych tu vůbec nepoznal, ale potěšilo mě, že ji obsadili do takové nezvyklé role. ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Přes veškerou snahu jsem nebyl schopen pochopit smysl filmu. A příšerně jsem se nudil. Jednu hvězdičku přesto dávám Johnu Cusackovi, druhou 13 a 1/2 patru, které se mi vrylo do paměti. ()

Bouřňák 

všechny recenze uživatele

Možná to není dokonalý film, ale důležité je, že jsem se u něj dobře bavil. Rozhodně tento originální film nezapadne v divákových vzpomínkách do průměrné filmové šedi. Doporučuji!!! ()

defagoo 

všechny recenze uživatele

Když se scénáře chopí někdo jako Charlie Kaufman, tak i po několika maličkých nedostatků ze strany režije vznikne sakra dobrý film. Obsazení brilantní - Cusackovi opravdu fandíte a Diaz hraje nejlépe jak ji znám. ()

Ynés 

všechny recenze uživatele

opravdu velice originální..někdy až těžko stravitelný..dlouho jsem přemýšlela nad tím co se stane až do portálu vleze samotný John a to co přišlo jsem opravdu nečekala: Malkovich..Malkovich..Malkovich? Malkovich!!!..tak za tuhle pasáž by si scénárista a režisér zasloužili pořádnou odměnu.. ()

Tristaver 

všechny recenze uživatele

Oblíbená postava: Maxine (Catherine Keener). Kromě scén s Malkovichem spíše v první polovině filmu velké zklamání. Fajn role Charlieho Sheena. ()

derryl 

všechny recenze uživatele

Být v kůži Charlieho Kafmana by mne lákalo ještě víc, zde jsem se spokojil s jeho pohledem na nesmrtelnost a s jeho neuvěřitelným darem tvořit scénáře, které mají nápad, myšlenku, hloubku a jsou plné překvapení. Klobouk dolů, tento film je skutečnou hříčkou a propletencem všech možných i nemožných tužeb. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jistě nápaditý snímek, který mě ovšem vůbec nezaujal. Nevím jestli mělo jít o komedií (pak byla velmi trapná), nebo bylo ústředním motivem vstupování do Johna Malkoviche?? Tak či onak 40% max. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

90te roky (plus, mínus), to boli časy, kedy vznikali originálne kúsky a filmový svet sa nezmrštil len do "prequelov" a "sequelov", priživujúcich sa na overenej značke, ktorými sme v súčasnosti presýtení. Being John Malkovich je toho dôkazom, aj keď je to "feťarina" v najlepšom slova zmysle, príbeh je tak absurdný až je vtipný, predovšetkým potom scéna, keď sa samotný John Malkovich dostane do kože Johna Malkovicha, you know what I mean ... Malkovich ! ()

Související novinky

Shia LaBeouf na odstřel?

Shia LaBeouf na odstřel?

14.08.2010

Vskutku podivuhodné spojení – Shia ve filmu australského drsňáka Johna Hillcoata, tvůrce Cesty a nelítostného kenguru-westernu Proposition? Ale ano. Prozatím nic není oficiální, ale údajně už spolu… (více)

Spike Jonze a jeho noční můra

Spike Jonze a jeho noční můra

14.07.2008

I Terry Gilliam, obvyklý terč různých katastrof (posledně mu uprostřed filmovačky umřel Heath Ledger), by si zřejmě už dávno vpálil kulku do hlavy, kdyby se nějaký jeho projekt potýkal s takovými… (více)

Cusackova tragická projížďka

Cusackova tragická projížďka

02.03.2006

Před několika lety se sice ocitl V kůži Johna Malkoviche a udělal z toho docela výnosný byznys, ale nyní bude jméno Johna Cusacka zdobit nezávislé drama GRACE IS GONE v režii začátečníka Jamese C.… (více)

Reklama

Reklama