Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Loutkář Craig (John Cusack) nemůže zavadit o pořádný job, a tak předvádí svá loutková představení plná zklamání a zhrzených lásek přímo na newyorských ulicích. Jeho žena Lotte (Cameron Diaz) je zase posedlá zvířátky. Prodává domácí mazlíčky a také jich má spoustu doma , docela se jim daří otrávit život sousedům. Jejím favoritem je ale retardovaný šimpanz Elijah, kterému se Lotte pokouší vyřešit jeho psychologické problémy. Craig nemá prachy, a proto přijme místo účetního v podniku s bossem, jemuž je už 105 let a se senzační kočkou jménem Maxine (Catherine Keener). Zabouchne se do ní na první pohled, ale Maxine na něj kašle. Naštěstí jenom do té chvíle, než vedle Craigova stolu najdou společně vchod do "Johna Horatia Malkoviche". Přijdou na to, že z tohoto zvláštního objevu by mohla být docela slušná živnost. Vypečení podnikatelé začnou prodávat patnáctiminutové pobyty "v kůži Johna Malkoviche" za 200 dolarů a také sami vzrušující "cestování" vyzkoušejí. Surrealistická cestovka je na světě! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (586)

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Neupírám snímku kvality, ale tohle mě opravdu nedostalo. Úlet to jednoznačně je, ale já raději úlety typu Věčného svitu neposkvrněné mysli :) ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Co na to říct? Ten Charlie Kauman je fakt divnej. Věci, které produkuje jeho mozek, by se v žádném jiném nemohly zrodit. Nadhodí nějaké vážné téma a udělá to tak hravě a originálně, že máte chuť mu zatleskat, ale pak si řeknete, jestli si z vás náhodou jenom nedělá legraci. Nebo mám brát vážně restauraci plnou Malkovichů? Těžko říct. Pro Johna Cusacka mám slabost a když má navíc i co hrát, tak není co řešit. Snad jenom závěrečná honička mezi Lotte a Maxine příliš připomínala mnou dříve viděné putování neposkvrněnou myslí Jima Carreyho. ()

wampire23 

všechny recenze uživatele

This is total crazyyyy:D. To bola teda naozaj šialená jazda. Film natoľko divný, že je extrémne vtipný. Hlavne začiatok. Ku koncu sa začalo trošku dramatizovať a film naberal iné kontúry. Ale Cusack s Diazovou boli vynikajúci. Ktorý scenárista mohol vymyslieť takýto úlet?:D Ahaaa. Už mi je všetko jasnééé:D. 80%. ()

Emzet 

všechny recenze uživatele

Je fajn zjistit, že se stále ještě točí filmy, u kterých máte v podstatě v každé scéně pocit tak tohle jsem teda ještě v životě neviděl. BJM jde tak usilovně a zoufale proti konvencím a klišé, že si ho prostě nelze nezamilovat. A je jedno, jestli se vám chce filozofovat nad podstatou vnitřního já nebo si prostě jen chcete užít černý a velice, velice bizarní humor. Anebo prostě jen chcete vidět opravdový úlet. Myslím, že pokud se bude chtít Kaufman v ujetosti překonat, asi mu to půjde jen velice těžko. Herci jsou úžasní; především ten titulní - vždyť se film narcisticky soustředí hlavně na něj (což je ale pochopitelné, že) a ani jednou vám nepřijde, že jste slovo Malkovich slyšeli už zkrátka mockrát (včetně scény v restauraci). Vzato kolem a kolem, Being John Malkovich je rozhodně povinnost pro kteréhokoliv diváka, který touží po originálním filmovém zážitku. ()

Nekgro 

všechny recenze uživatele

Naprostá fantasmagorie. Tenhle film se vám musí buď líbit a nebo ho zavrhnete. Skvělý výkon Johna Malkoviche... ()

kujon 

všechny recenze uživatele

Tento film je, jak už bylo napsáno několikrát, velmi originální podívaná. První část jede ve zběsilém tempu, kterému ani moje bránice občas nestíhala :) Druhá část už je poklidnější, už ne tak vtipná, ale spíše k zamyšlení. Slovy je to asi těžko popsatelné, neboť když bych tady nastínil hlavní části filmu, tak by mě kdekdo mohl mít za blázna :) Chce to prostě vidět. Pro mě osobně jednoznačně překvapení tohoto roku (ano, tak dlouho sem si nechal film "ucházet") a zasloužené 4* ()

strictly 

všechny recenze uživatele

Děj filmu je hodně neuvěřitelný, plný absurdních situací s monty pythonovskou poetikou. Tempo vyprávění ale značně kolísá. ()

Salmayo 

všechny recenze uživatele

Originální mix mnoha žánrů s vtipnými dialogy, 7 1/2 patro, 105letý šéf + sexy čtyřicátnice C.Keener prostě originál se vším všudy. "bejt o 80let mladší,tak vám nafackuju" .-) ()

Carodej_pes 

všechny recenze uživatele

Výtahem do mezipatra s polovičním stropem, sekretářka co nerozumí, ředitel, který si myslí, že mu není rozumět, návštěva cizí hlavy, návštěva vlastní hlavy, život v cizí hlavě... Kdyby tohle natočil Lynch, vzniklo by asi něco horšího, než je Mazací hlava. Ještě že z toho ale vznikla komedie. Lidi aspoň můžou mimojiné přemýšlet, jestli k úspěchu stačí jen skvěle ovládat své řemeslo, anebo člověk můsi mít velké štěstí (nebo v případě filmu známý ksicht, který Malkovich propůjčil neznámému loutkaři a toho to hned vystřelilo do výšin). A zatímco Charlie Sheen si zde na hlavě nechal vykvést úžasné koleno s přehazovačkou, tak Sean Penn šel ještě dál: "Myslím, že jednou všichni dostaneme odvahu řídit se svým instinktem jako Malkovich. A spousta z nás herců se vrhne na loutky." X-D ()

kubyno 

všechny recenze uživatele

Totálně ujetý a hlavně absurdní kousek. Kaufman je opravdu blázen, ale jeho scénáře nejen, že neznají mezí, ale jsou opravdu geniální a propracované... Hodně nevšední snímek. ()

kamil.i 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne vynaliezavý scenár tlačí inak priemerných hercov (Diaz, Cusack) k pozoruhodným výkonom a výrazným vplyvom korunuje i Jonzeovu réžiu. Nekonečná fantázia v každej maličkosti zaslúžene dostala týmto dielom Charlieho Kaufmana do sveta filmu a doteraz patrí k najnápaditejším scenáristom dnešnej doby. Ostatne môžeme dúfať, že všetky jeho scenáre budú aspoň približne tak dobré ako V koži Johna Malkovicha (vyrovnal sa mu iba Večný svit nepoškvrnenej mysle), čím získame ďaľšie obdivuhodné príbehy. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Ironická komedie, kde zazářil nejen JM, ale i Cameron Diaz s Catherinou Keener, John Cusack i Charlie Sheen....Poněkud spletitý scénář nevadí, je součástí celkového nadhledu a sebeironie. ()

kollma 

všechny recenze uživatele

Dost se divim, co dokáže někdo vymyslet. Ale zase jsme se po dlouhý době často zasmál, zvlášť patro 7 a 1/2 je super. Jenom je škoda, že některý části jsou docela zdlouhavý. ()

Grafito 

všechny recenze uživatele

Nevím no.. celý mi to přišlo jako samoúčelná hříčka pro hříčku, úlet pro úlet.. prostě, když to jde natočit, tak proč to neudělat.. ()

Cecilka 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce jsem prostě "čuměla" - chvíli s otevřenou pusou, chvíli kroutila hlavou, chvíli se i smála...prostě cokoli, jen ne nuda. Otevřený konec má své výhody...ale skoro mě mrzí, že se nedozvím, jak to vlastně dopadne ;) Cameron Diaz byla k nepoznání,ale své role se chopila velice dobře. Prostě zážitek! ()

Související novinky

Shia LaBeouf na odstřel?

Shia LaBeouf na odstřel?

14.08.2010

Vskutku podivuhodné spojení – Shia ve filmu australského drsňáka Johna Hillcoata, tvůrce Cesty a nelítostného kenguru-westernu Proposition? Ale ano. Prozatím nic není oficiální, ale údajně už spolu… (více)

Spike Jonze a jeho noční můra

Spike Jonze a jeho noční můra

14.07.2008

I Terry Gilliam, obvyklý terč různých katastrof (posledně mu uprostřed filmovačky umřel Heath Ledger), by si zřejmě už dávno vpálil kulku do hlavy, kdyby se nějaký jeho projekt potýkal s takovými… (více)

Cusackova tragická projížďka

Cusackova tragická projížďka

02.03.2006

Před několika lety se sice ocitl V kůži Johna Malkoviche a udělal z toho docela výnosný byznys, ale nyní bude jméno Johna Cusacka zdobit nezávislé drama GRACE IS GONE v režii začátečníka Jamese C.… (více)

Reklama

Reklama