Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Loutkář Craig (John Cusack) nemůže zavadit o pořádný job, a tak předvádí svá loutková představení plná zklamání a zhrzených lásek přímo na newyorských ulicích. Jeho žena Lotte (Cameron Diaz) je zase posedlá zvířátky. Prodává domácí mazlíčky a také jich má spoustu doma , docela se jim daří otrávit život sousedům. Jejím favoritem je ale retardovaný šimpanz Elijah, kterému se Lotte pokouší vyřešit jeho psychologické problémy. Craig nemá prachy, a proto přijme místo účetního v podniku s bossem, jemuž je už 105 let a se senzační kočkou jménem Maxine (Catherine Keener). Zabouchne se do ní na první pohled, ale Maxine na něj kašle. Naštěstí jenom do té chvíle, než vedle Craigova stolu najdou společně vchod do "Johna Horatia Malkoviche". Přijdou na to, že z tohoto zvláštního objevu by mohla být docela slušná živnost. Vypečení podnikatelé začnou prodávat patnáctiminutové pobyty "v kůži Johna Malkoviche" za 200 dolarů a také sami vzrušující "cestování" vyzkoušejí. Surrealistická cestovka je na světě! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (585)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Milá a osobitá absurdní komedie, místy až lynchovsky roztomile podivná a jako kdyby z jiný dimenze. Moment kdy Malkovich vleze sám do sebe a pak je všude všechno Malkovich, je docela pamětihodná sranda. Čekal jsem to divácky náročnější, zapeklitější a jako větší hlavolam, ale film zůstane relativně prostý a sympaticky dobře stravitelný. Po zásluze kultovka a hype. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Rozhodně moc a moc úchylný film s vynikající režií, hudbou a Johnec Cusackem, plešatým Charliem Sheenem a souložícím Johnem Malkovichem. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý námet vyvolávajúci viaceré otázky o potrebe ľudí kontrolovať iných a prostredníctvom takejto kontroly presadzovať seba pochovala pre Kaufmanov scenár neúnosná stopáž. Herecky výborné (Catherine Keener je ukážková mrcha), uletené, ale na môj vkus príliš málo bizarné a príliš dlhé. 8/10 ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Dobrý a neobvyklý námět, ale horší zpracování a scénář. Nesdílím nadšení většiny ostatních, co že to je za skvělý film. Ve skutečnosti je dost nudný a zdlouhavý, absurdní scénky sice jsou dost absurdní, ale málokdy směšné a mnohdy i trapné. Nemusím se u komedie smát celou stopáž, ale víc jak dvakrát bych uvítal (scénka se samými Malkovichi a pak s chytáním za levý prso). Zápletka je přinejmenším absurdní a stejně tak spousta nápadů a postav, ale co mi vadí, není tu nic vysvětleno. Prostě nezjistíme, proč ten tunel tam je nebo jak vznikl, nebo proč zrovna do Malkoviche. John Cusack je standardně dobrý, ale za jeho životní výkon to rozhodně nepovažuju a ani on sám určitě ne. Tím byste se ho ještě spíš dotkli. Ostatní se ve svých rolích vyžívají a možná až přehrávají, ale v absurdní komedii se to dá omluvit. No některé věci mi přišly opravdu hloupé, třeba nápad s prodejem výletů do Malkoviche za 200, aniž by si to Maxine zkusila sama. Takže skvělý nápad s dobrým cameo Charlie Sheena a nepříliš dobrým dějem. Ovšem od mnoha ostatních neabsurdních filmů, závěr je tu skutečně logický. Svým způsobem je vlastně taky absurdní a to právě proto, že je logický. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Charlie Kaufman nemůže nebýt normální člověk! Aby někdo vymyslel něco tak ujetýho, originálního a přitom se na to dalo koukat, to chce pořádnou porci fantazie a představivosti. Nechápu jak nemohl dostat Oscar za scénář, a myslím, že nejsem jediný, kdo by mu ho udělil. Další kdo zaslouží maximální uznání je Spike Jonze, který bravurně zrežíroval Kaufmanovo scénář a poprávu byl nomiván na Oscara za režii. Herecké výkony všech jsou brilantní. Hlavně John Cusack mě přesvědčil, že je kvalitní herec. Bohužel některé scény mi přišly až moc ujeté a nezáživné, proto nedávám plný počet, ale i tak slušné čtyři hvězdičky....... ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Malkovich Malkovich Malkovich Malkovich Malkovich Malkovich, Malkovich. Malkovich, Malkovich Malkovich Malkovich Malkovich. Malkovich Malkovich Malkovich? Malkovich! /¿¡5/ - Malkovich... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejoriginálnějších filmů všech dob, kromě toho též výborně natočený a zahraný. Nápadů je tady na několik filmů. A je to skvělá zábava. Naprosto brilantní dílko, které rozhodně musíte vidět! I dabing pro video se velmi vyvedl (I. Trojan, P. Beneš). ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Úžasně imaginativní a nakažlivě cool. Chvílemi se to možná ve svojí divnosti trochu rochní, což narušuje lidskost, to ale nemění nic na chytlavosti filmu. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Šílené, já šílené ráda, ale muselo by to být jinak šílené, šíleně šílené, tohle je nešíleně šílené. Chápete? Já nejsem šílená. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Normálne by som dal ďalšej kaufmanovke päť * takmer bez rozmyslenia, ale musím povedať (a nerobím to rád), že film V koži Johna Malkovicha ma trochu sklamal... nie, 'sklamal' nie je správne slovo... proste nenaplnil moje očakávania. Zlý určite nie je, to vôbec nie, práve naopak, to len ja som spravil jednu osudovú chybu - ešte pred jeho vzhliadnutím som si z nedočkavosti prečítal celý scenár, stránku po stránke, riadok po riadku, a to, čo som videl v mojej hlave, bolo jednoducho o kus lepšie, ako to, čo som následne videl na obrazovke - a vôbec to nebolo tým, že by som mal väčšiu predstavivosť a obrazotvornosť ako Spike Jonze! Bolo to tým, že celý scenár prešiel brutálnymi producentskými nožničkami a jeho sociálno-kritická pointa skončila v nenávratne... Škoda, nesmierna škoda - kto neverí, nech si to prečíta tiež - ale až po pozretí filmu! ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Absurdní historky z Malkovichovy hlavy v podání Charllieho Kaufmana. Ne lehce stravitelná podívaná pro náruživé. Je libo se ztratit z reality, pochopit vlastní osobu či filosofovat o životě? Zbláznit se či nezbláznit? Toť otázka. Vstupenkou je schopnost "vypnout" a vzdání se racionálního smýšlení. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Originální filmový počin, který se jen tak nevidí. Kvalitní herecké obsazení hraje ještě nad očekávaní. Hlavně John Cusack předvadí bezchybný výkon a naprosto reálný přepis postavy do filmu. Scénář je geniální, spousta vtipů, hlášek, dává možnost vyniknout a stvořit dokonalé filmové postavy/charaktery, které jen tak aspoň já z hlavy přes noc nevyženu. Film možná nabízí akorát trochu hůře stravitelný příběh na pochopení, což neberu jako chybu. 9/10* ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

V kůži Johna Malkoviche je druhý film podle Kaufmanova scénáře, který jsem měl tu možnost vidět a musím říct, že se jedná opět o velice nadprůměrnou podívanou. Příběh je originální, což je vlastně známka Charlieho Kaufmana, co scénář to skvost, který si nedovoluje nic kopírovat. U této komedie jsem se opravdu bavil od začátku do konce, barvité dialogy, chytlavý příběh a hlavně hrdinové kteří získávají čím dál více zkušeností. Ještě více než základní dějová linie se mi líbila snaha Craiga a Lotte zalíbil se půvabné ale poněkud nepředvídatelné a odměřené Maxine, v podání skvělé Cathrine Keener. Zajímavá také byla studie Malkovitche, kterého se Craig učil ovládat tak dlouho, až se mu podařilo vypudit hercovo podvědomí do míst, kde již nemá žádnou moc. No prostě parádní podívaná, která nikdy neomrzí... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Byť toto Shyamalanov film, tak sa na základe záverečnej pointy ani nečudujem. Veľmi zvláštny, zaujímavý, kvalitný a vo svojej kategórii jedinečný film, len čo je pravda, a bol by som veľmi zvedavý na to ako vznikala táto myšlienka, ako rolu prijal Malkovich a či vôbec bola ušitá priamo naňho alebo boli aj iní herci v poradí alebo pred ním! Každopádne tá inovačnosť bola na pár miestach až veľmi poprekrúcaná a pridaním viacerých prvkov komédie by sa film len vylepšil. Sugescia sa totiž dostavila a nie raz som sa pristihol pri tom, či moje myšlienky sú ozaj moje. 80%.. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Scénárista Charlie Kaufman ve své vrcholné formě. Spolu s režisérem Spikem Jonzem si zjevně padli do oka a když se k nim přidal Johna Malkovich, vznikla tahle bláznivá komedie. Nic podobného jsem již dlouho neviděl! Dokonale originální scénář nepřeberné množství nápadů, výborný humor... ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když John Malkovich vleze do mysli Johnu Malkovichovi? Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich.......Spike Jonze je buď bůh nebo ďábel. Ať tak či onak je v Kůži Johna Malkoviche geniální, bizardní a notně zvrhlá hříčka o nalezení nesmrtelnosti. Každý si může udělat výlet do Malkovichovy hlavy a užít si svých 15 minut slávy v jeho kůži. Kdoby odolal. Omluvte mě prosím, vydávám se na křížovou výpravu, avšak namísto svatého grálu jdu hledat portál do hlavy Charlieho Kaufmana. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pokud vám filmový svět trochu zevšedněl a myslíte si, že Lynch by na vás byl moc velké sousto, zkuste tohle. Nečekejte nějaký geniální příběh či poselství, ale geniální nápad a provedení. Někde sem četl, že za tohle se scénárista snad musel upsat ďáblu a skoro bych i souhlasil. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Obsahově vyjmečně inovativní společensko-vztahová satira plná absurdních situací, zaobalená v neopakovatelném bizár feelingu a podivné atmosféře. Jonze se nebojí experimentovat a Kaufman je hlava pomazaná na všelijaké roztodivné příběhy. Výsledek tomu odpovídá. Občas je to sice trochu moc teatrální a nosná dějová linka sem tam možná ani nedává úplně smysl, ale to mezi řádky smysl dává. Něco naprosto jiného, těžko uchopitelného a extrémně originálního. Film o vztahových problémech moderní doby v nejatypičtějším podání co si (ne)dokážete představit. ()

Související novinky

Shia LaBeouf na odstřel?

Shia LaBeouf na odstřel?

14.08.2010

Vskutku podivuhodné spojení – Shia ve filmu australského drsňáka Johna Hillcoata, tvůrce Cesty a nelítostného kenguru-westernu Proposition? Ale ano. Prozatím nic není oficiální, ale údajně už spolu… (více)

Spike Jonze a jeho noční můra

Spike Jonze a jeho noční můra

14.07.2008

I Terry Gilliam, obvyklý terč různých katastrof (posledně mu uprostřed filmovačky umřel Heath Ledger), by si zřejmě už dávno vpálil kulku do hlavy, kdyby se nějaký jeho projekt potýkal s takovými… (více)

Cusackova tragická projížďka

Cusackova tragická projížďka

02.03.2006

Před několika lety se sice ocitl V kůži Johna Malkoviche a udělal z toho docela výnosný byznys, ale nyní bude jméno Johna Cusacka zdobit nezávislé drama GRACE IS GONE v režii začátečníka Jamese C.… (více)

Reklama

Reklama