Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Loutkář Craig (John Cusack) nemůže zavadit o pořádný job, a tak předvádí svá loutková představení plná zklamání a zhrzených lásek přímo na newyorských ulicích. Jeho žena Lotte (Cameron Diaz) je zase posedlá zvířátky. Prodává domácí mazlíčky a také jich má spoustu doma , docela se jim daří otrávit život sousedům. Jejím favoritem je ale retardovaný šimpanz Elijah, kterému se Lotte pokouší vyřešit jeho psychologické problémy. Craig nemá prachy, a proto přijme místo účetního v podniku s bossem, jemuž je už 105 let a se senzační kočkou jménem Maxine (Catherine Keener). Zabouchne se do ní na první pohled, ale Maxine na něj kašle. Naštěstí jenom do té chvíle, než vedle Craigova stolu najdou společně vchod do "Johna Horatia Malkoviche". Přijdou na to, že z tohoto zvláštního objevu by mohla být docela slušná živnost. Vypečení podnikatelé začnou prodávat patnáctiminutové pobyty "v kůži Johna Malkoviche" za 200 dolarů a také sami vzrušující "cestování" vyzkoušejí. Surrealistická cestovka je na světě! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (583)

Moly 

všechny recenze uživatele

Pro mne velké zklamání. Čekala jsem absolutní pecku, která mi vypálí díru do hlavy (nebo dle filmu asi hlavu do díry další hlavy - tedy Johna Malkoviche). První půlhodina mne zarazila do křesla u televize a já se skvěle bavila. Mrkvový džus? Loutkové představení na špinavých ulicích velkoměsta? "Sedmapůlté" patro? Nádraží 9 a 3/4 najednou dostává nový rozměr! Všemu pak nasadila korunu dokonalá sekretářka. Slibné začátky však bohužel nasadily laťku příliš vysoko. Osobně by mi nevadilo, kdyby v momentu, kdy hlavní hrdina (pomineme-li tedy samotného Johna Horatia Malkoviche) objeví dvířka a vleze do nich, film skončil. Protože v nejlepším se má opravdu přestat. Následující hodina jakoby ztratila dech, ztrácí se myšlenka a vztah Maxine a Lotte - to už na mne bylo zkrátka příliš. Loutkové kreace vyplňují nastávající (téměř nekončící) nudu, připočtěme ještě reportáž o životě Johna Malkoviche či jeho samotný výlet do svého nitra. Nicméně to nám hodinu zbytečně promrhaného času nenahradí a možná přepointovaný konec rádi uvítáte. Původně jsem chtěla dát čtyři hvězdičky za zajímavý nápad, zpracování a příjemný projev Johna Cusacka, leč, nedá se svítit. Malkovich! ()

mdouglas 

všechny recenze uživatele

Hodně originální snímek, o kterém si ani nejsem jist kam ho zařadit, natož jak ho pořádně popsat. Každopádně stojí za vidění. 90% ()

fool-mood 

všechny recenze uživatele

První film, který su viděla po videoklipech a různých reklamách od Spika. Očekávání tak byla minimálně nadprůměrná a není snad ani nutné říkat, že film samotný byl o moc výš. Geniální scénář, obsazení (včetně vedlejších miniroliček viz Chester7 v diskuzi). Spike Jonze nápaditý jako vždy :) ()

Šípek odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tady přátelé půjdu proti proudu všeobecného nadšení. Tak zbytečný, nudný a trapný experiment jsem ještě neviděl. ()

dessa 

všechny recenze uživatele

Geniálně úchylný film s nenapodobitelným momentem, kdy John Malkovich vstoupí sám sobě do hlavy. "Malkovich? Malkovich, Malkovich..., Malkovich..." ()

Kofolacik 

všechny recenze uživatele

Wow! Tak toto je ... no neviem co o tomto moc napisat... Myslim ze ze tomuto bud date 2/3* alebo 4/5* , mne sa tento film celkom pacil, jeto pre mna dost haluska :D 8/10 ()

LuckyDuckie 

všechny recenze uživatele

Malkovich Malkovich Malkovich Malkovich, Malkovich Malkovich Malkovich Malkovich - Malkovich? Malkovich Malkovich Malkovich, Malkovich Malkovich! ;-) toto se nedá popsat slovy, to se musí vidět. Čekalo to na mě v šupleti drahnou chvíli, ale to čekání se vyplatilo. Viděno v pravý čas. Brilantní snímek pro podivíny všeho druhu. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Pěkná ujeťárna, na kterou divák jen tak nezapomene. John Cusak je super herec, a v této roli se obzvlášť předvedl. Keener i Diaz mu slušně sekundovali. Celý náměť považuji sice za úplnou magořinu, ale fakt jsem se bavila. Že vůbec někdo dostal nápad zrealizovat něco, jako je toto, je samo o sobě obdivuhodné. Určitě každý kdo má rád bláznivé komedie, nebo Johna Malkoviche, si přijde na své. Spoustu scén je tu úplně špičkově povedených, a rozhodně jsou k pupukání. Obzvlášť je třeba všimnou si různých propracovaných detailů, to se pak nasmějete nejvíc. ()

Mira90 

všechny recenze uživatele

Stěží bych si vzpomněl na podivnější film. Který přitom má svoji kvalitu. Setrvat v tempu první hodiny, bylo by to snad i za 5*, bohužel se to začalo celé komplikovat a zamotávat. Přičemž ani předtím nebyl příběh křišťálově průzračný jako lesní studánka... Cameron Diaz jsem poznal, až uběhlo 36 (! ! !) minut filmu :-D ()

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Obecně mě filmy podle originálních scénářů Charlieho Kaufmana nikdy nenudí, naopak. Divák musí hned přistoupit na styl jeho vyprávění a nastolenou zápletku, jinak se nevyhne pocitu, že sleduje absolutní kravinu. V kůži J.Malkoviche mám dokonce ráda mnohem víc než tolik opěvovaný Věčný svit... Možná proto, že u takhle výrazně absurdních kousků mi je vážný pohled na lásku spíš na obtíž. ()

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

Fajn nápad, ale nemůžu vystát když si scénárista cucá z prstu pravidla vlastního světa za pochodu tak, jak se mu to zrovna hodí. Scénář je tedy děravý, okatě záplatovaný a chybí mu jakýkoliv řád. Místy jsem se bavil, ale po zhlédnutí ve mě zůstalo jen "co jsem to právě viděl za hovadinu?" ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Rozhodně netradiční story ála Alenka v říši divů, místy až absurdní, podpořená kvalitními hereckými výkony. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Charlie Kaufman je jeden z nejulítlejších scénáristů Holywoodu a V kůži Johna Makoviche je snad jeho nejpovedenější kousek. No, vlastně Věčný svit je ještě lepší, ale tohle je takové víc komediální... Veliký obdiv si zaslouží i samotný Malkovich, který si zahrál ve filmu sám sebe, udělal si srandu ze své slávy a ještě z toho vyšel jako vítěz. Viděl jsem několikrát a uznávám, že po několikáté to už není ono, ale film mě pořád bere a obdivuji fantazii scénáristy. Uznávám, že to není pro každého, ale fajšmekr si pochutná, odejde z kina z hlavou otočenou o 360 stupňů a průměrný divák to asi tak v půlce vzdá... ()

Klokani_koul 

všechny recenze uživatele

Nejlepší debut všech dob? Dost možná. A dokonce dvojitej! (První film Spika Jonze a první filmovej scénař Charlieho Kaufmana). Tenhle film je šílenej. Nejen tím co se v něm děje, ale i tím jak hrozně dobrej je. Kaufman s Jonzem ten šílenej nápad navíc podávaj tak neskutečně mistrovsky a chytře, že jsem jim to nejen žral, ale celou dobu jsem byl do filmu neskutečně zazřanej a nechtěl jsem aby to končilo. Jeden z nejlepších filmovejch konců. O kameru se postaral Lance Acord (Lost In Translation) takže ten film i naprosto dokonale vypadá. Neskutečný. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, po kolikáté jsem to právě viděl (přinejmenším potřetí), ale přivodilo mi to příšerné RLS v pravé noze! Zvláštní portál ve zvláštní kanceláři v 7,5. patře. Čtyři to nemá proto, že by to bylo tak zábavné (není), dramatické (není), nebo romantické (taky není), ale proto, že je to fakt originální. Hodně originální divnofilm, ve kterém se postavy chovají... divně. Krásný Malkovichův pomník. Malkovich - Malkovich, Malkovich - Malkovich... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Slovo "bizarnost" u mě dostalo novou úroveň. Jednoduše bych řekl, že Spike Jonze není normální. Nebo spíše Charlie Kaufman není normální. Sice mi přišlo, že v posledních 40 minutách se film trochu utrhnul z řetězů a bylo to "už moc", ale tenhle film je tak mimo všechny normální a obyčejný tabulky, že to asi nejde ani popsat. Nemůžu říct, že by mě to strhlo, na mě to bylo "už moc", ale pozornost si tento film rozhodně zaslouží. Od první minuty si totiž hraje absolutně podle svých vlastních pravidel. ()

Související novinky

Shia LaBeouf na odstřel?

Shia LaBeouf na odstřel?

14.08.2010

Vskutku podivuhodné spojení – Shia ve filmu australského drsňáka Johna Hillcoata, tvůrce Cesty a nelítostného kenguru-westernu Proposition? Ale ano. Prozatím nic není oficiální, ale údajně už spolu… (více)

Spike Jonze a jeho noční můra

Spike Jonze a jeho noční můra

14.07.2008

I Terry Gilliam, obvyklý terč různých katastrof (posledně mu uprostřed filmovačky umřel Heath Ledger), by si zřejmě už dávno vpálil kulku do hlavy, kdyby se nějaký jeho projekt potýkal s takovými… (více)

Cusackova tragická projížďka

Cusackova tragická projížďka

02.03.2006

Před několika lety se sice ocitl V kůži Johna Malkoviche a udělal z toho docela výnosný byznys, ale nyní bude jméno Johna Cusacka zdobit nezávislé drama GRACE IS GONE v režii začátečníka Jamese C.… (více)

Reklama

Reklama