Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Loutkář Craig (John Cusack) nemůže zavadit o pořádný job, a tak předvádí svá loutková představení plná zklamání a zhrzených lásek přímo na newyorských ulicích. Jeho žena Lotte (Cameron Diaz) je zase posedlá zvířátky. Prodává domácí mazlíčky a také jich má spoustu doma , docela se jim daří otrávit život sousedům. Jejím favoritem je ale retardovaný šimpanz Elijah, kterému se Lotte pokouší vyřešit jeho psychologické problémy. Craig nemá prachy, a proto přijme místo účetního v podniku s bossem, jemuž je už 105 let a se senzační kočkou jménem Maxine (Catherine Keener). Zabouchne se do ní na první pohled, ale Maxine na něj kašle. Naštěstí jenom do té chvíle, než vedle Craigova stolu najdou společně vchod do "Johna Horatia Malkoviche". Přijdou na to, že z tohoto zvláštního objevu by mohla být docela slušná živnost. Vypečení podnikatelé začnou prodávat patnáctiminutové pobyty "v kůži Johna Malkoviche" za 200 dolarů a také sami vzrušující "cestování" vyzkoušejí. Surrealistická cestovka je na světě! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (586)

Oxiduji 

všechny recenze uživatele

Tuhle magořinu jsem viděla už hooodně dávno, takže detaily mi vypadly. Ovšem palčivé otázky zůstaly. Jak?? Jak může někoho něco takového napadnout? Bizarností nabušená záležitost, kterou vám, když se ji snažíte převyprávět, uvěří jen někdo po pořádné lajně. Je to jedna velká parádička, takže za pět a chudák pan Malkovich... ()

Ludva 

všechny recenze uživatele

Vskutku originální film, nikdy nevíte, co přijde v další scéně. Velké plus pro Malkoviche a Diazovou (poznal jsem ji až podle titulků), že se svým jménem do něčeho takového šli. ()

Ripley X 

všechny recenze uživatele

Malkovich? Malkovich Malkovich Malkovich Malkovich Malkovich Malkovich. Malkovich Malkovich! Malkovich?! MalkovichMalkovichMalkovich!!!! Malkovich? Malkovich!! ()

Arakkis 

všechny recenze uživatele

Naprosto originální scénář, skvělý John Cusack i John Malkovich v roli sebe... To stačí na 4*... Doporučuji shlédnout, stojí to za to... ()

Puebla 

všechny recenze uživatele

Budˇ sa na ten film pozeráte ako na sondu do duše osamelého, zúfalého a po pochopení túžiaceho chlapa alebo ten film jednoducho a bez debát milujete...Inak pokec s takým Charliem Kauffmanom musí byť fakt niečo! ()

towlee 

všechny recenze uživatele

Nejšílenější, nejujetější, nejoriginálnější film, který jsem za poslední dobu viděl. Pokud už vás taky nudí dívat se na filmy, které jsou jeden jako druhý a u kterých už půl hodiny před koncem víte jak dopadnou, neváhejte ani minutu a okamžitě si V kůži Johna Malkoviche sežeňte. V tomto snímku rozhodně nenajdete ani jedno z klišé, které se normálně vyskytují. Tenhle film totiž není normální, stejně jako jeho scénarista. Je dobré vidět, že se ještě stále najde pár lidí, kteří umějí vybočit ze zajetých kolejí a razit svou vlastní cestu. Jen tak dál! ()

mfanta 

všechny recenze uživatele

80% Film predchazela velice dobra povest a tak jsem pochopitelne byl velmi zvedavy. Nemuzu rict, ze by moje ocekavani byla do posledniho puntika vyplnena, ale presto je film velice dobry. Libi se mi vicevrstevnost jeho myslenek. Jsem si jisty, ze az ho uvidim znovu, najdu si v nem neco, ceho jsem si doposud nevsiml. Rozhodne se jedna o originalni pocin, nezapadajici do vsednich zanrovych hollywoodskych klise. Hodne ulitla byla scena, kdy se John vyda do sve vlastni hlavy. ()

Liya odpad!

všechny recenze uživatele

Koukám nevěřícně na to hodnocení. Málokdy film nedokoukám do konce, ale co je moc, to je moc... asi v polovině už mě film tak neskutečně ***, že jsem ho prostě vypnula. Asi nejsem dost divná na to, aby se mi líbil, mně nepřišel ani tak divný jako trapný a debilní (s prominutím). A to mám jinak ráda Johna Cusacka, ale ani on to nezachránil. Prostě oplzlá kravina na druhou. ()

Carter21 

všechny recenze uživatele

Absurdni a hlavně dost nudny film,takže nechapu to vysoke hodnoceni zde,ale asi tady jsou sami filmovi kritici co si mysli že sežrali filmovy rozum,fakt tleskam těm co tady dali 4 či 5 hvězdiček protože to udělali lidi pod nim :-( ()

sakitch 

všechny recenze uživatele

Pro mnoho lidí asi dost nepochopitelný film ale Charlie Kaufman je už prostě takovej . John Cusac je v roli totálního "lůzra" Craiga skvělej,hlavně když se docela marně snaží sbalit atraktivní "drsňačku" Maxin. Film je sám osobně obrovská halucinace a Spike Jonze je mistr na originální atmosféru .Dávám 4* za originalitu a 1* za zcénu kterou jsem nazval Malkovich Malkovich Malkovich .... ()

jakub.kuba 

všechny recenze uživatele

Zdálo by se to možná jako nesmyslné sci-fi, ale scéna, kdy se John dostane sám do sebe a všude kolem něj je ON, to mě prostě pobavilo... ()

RAPTTTOR 

všechny recenze uživatele

To byla ale motanice… Určitě hodně zajímavý námět, ale tak nějak se vytratil právě v té motanici. Chápat jsem to kdo s kým proti komu… ale…Mimochodem kdo ještě neznal(čirou náhodou) Johna Malkoviche, tak po zhlédnutí tohohle filmu ho bude znát až do smrti. ()

Související novinky

Shia LaBeouf na odstřel?

Shia LaBeouf na odstřel?

14.08.2010

Vskutku podivuhodné spojení – Shia ve filmu australského drsňáka Johna Hillcoata, tvůrce Cesty a nelítostného kenguru-westernu Proposition? Ale ano. Prozatím nic není oficiální, ale údajně už spolu… (více)

Spike Jonze a jeho noční můra

Spike Jonze a jeho noční můra

14.07.2008

I Terry Gilliam, obvyklý terč různých katastrof (posledně mu uprostřed filmovačky umřel Heath Ledger), by si zřejmě už dávno vpálil kulku do hlavy, kdyby se nějaký jeho projekt potýkal s takovými… (více)

Cusackova tragická projížďka

Cusackova tragická projížďka

02.03.2006

Před několika lety se sice ocitl V kůži Johna Malkoviche a udělal z toho docela výnosný byznys, ale nyní bude jméno Johna Cusacka zdobit nezávislé drama GRACE IS GONE v režii začátečníka Jamese C.… (více)

Reklama

Reklama