Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Loutkář Craig (John Cusack) nemůže zavadit o pořádný job, a tak předvádí svá loutková představení plná zklamání a zhrzených lásek přímo na newyorských ulicích. Jeho žena Lotte (Cameron Diaz) je zase posedlá zvířátky. Prodává domácí mazlíčky a také jich má spoustu doma , docela se jim daří otrávit život sousedům. Jejím favoritem je ale retardovaný šimpanz Elijah, kterému se Lotte pokouší vyřešit jeho psychologické problémy. Craig nemá prachy, a proto přijme místo účetního v podniku s bossem, jemuž je už 105 let a se senzační kočkou jménem Maxine (Catherine Keener). Zabouchne se do ní na první pohled, ale Maxine na něj kašle. Naštěstí jenom do té chvíle, než vedle Craigova stolu najdou společně vchod do "Johna Horatia Malkoviche". Přijdou na to, že z tohoto zvláštního objevu by mohla být docela slušná živnost. Vypečení podnikatelé začnou prodávat patnáctiminutové pobyty "v kůži Johna Malkoviche" za 200 dolarů a také sami vzrušující "cestování" vyzkoušejí. Surrealistická cestovka je na světě! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (586)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Již od začátku filmu jsem si kladl všetečnou otázku, jaké by to asi bylo, kdyby John Malkovich vstoupil do vlastní hlavy. A ejhle... Malkovich. Bez okolků: Kaufman je vážně génius a hodně mu jeho neotřelé nápady závidím. :) ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Originalita na ntou, která je však občas až moc překombinovaná, což ostatně platí o všech Kaufmanových snímcích, které jsem zhlédl, vyjma Věčného svitu. Ambiciózní, looserský loutkař žijící s puťkou, která miluje zvířata víc než by bylo zdravé a toužící po femme fatale, která ho chce jen využít. John Malkovich hrající sám sebe (skoro:-) a malé dvířka, vedoucí do jeho duše. Sekretářka s vysokoškolským diplomem za správnou výslovnost, která nikomu nerozumí, po ní toužící stopětiletý děda, který je naopak přesvědčený, že mu nikdo nerozumí, i když mluví výborně. Neuvěřitelné. No a scéna Malkovich v Malkovichovi? MUSÍ se vidět!!!! Jak takový film může dostat "jen" čtyři hvězdy? Netuším, někde holt byla chyba, ale kde, to vám nepovím... režie? Já? Každopádně zážitek. "Malkovich, malkovich malkovich..." "Malkovich?" -"MALKOVICH!" 80% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ujetý a hodně originální film. Já tomu naštěstí jsem přístupný, takže mi ty absurdnosti nevadili. A v kterém jiném filmu uslyšíte tolikrát jméno "Malkovich"? Jinak pod poslední větu uživatele kocoura se můžu podepsat: "Já chci také portál do Cameron Diaz!" ()

castor 

všechny recenze uživatele

Portál do Johna Malkoviche, chovatelka zvířat, sedmapůlté patro, průlezné za dvě stě dolarů, nahluchlá sekretářka, Cusack, Diaz, Keener, Malkovich, další Malkovich, a ještě jeden.. nevěříte? Je to tak!! Podivně originální, mile šokující, brilantně zahrané. Dělat byznys z palice nějaké herecké star si chtěl vyzkoušet nejen tak trochu ňoumovitý loutkař, ale dle mnohých také geniální filmař Spike Jonze. Vyšumělá identita manželského páru se stává jakýmsi odrazovým můstkem pro tuhle bizarní záležitost, ve které není nic podle mustru a očekávání a divák čekající něco tradičního jednoznačně ostrouhá. Díky bohu za to!! Přesto i divák připravený na mnohé je stejně totálně mimo, ale je to moc milé „mimo“. Mezi výbornými herci jsem si nejvíc užíval nabroušené sexy manipulátorky v podání Catherine Keener!! A že už prý nejde ničím překvapit.. jde, stačí se nebát!! ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím. Buď jsem totální retard já, že mi to připadá jako blbost, nebo je totální retard režisér. Přitom se jedná o originální nápad, ale provedení je příšerné a nudné, špatně zpracované a bez šťávy. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Celkom zábavný film na jedno pozretie s pár skvelími scénami, hlavne Malkovich sám v sebe - to vám určite utkvie v pamäti. Inak je to dosť psycho. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Přihrával mi do karet fakt, že už jsem dávno zmagořil, že mám pod postelí dvířka do vašich myslí- na to obvzlášť pozor- a hlavně jsem se v tom nechtěl babrat. Být v něčí kůži je fuška sama o sobě, proto jsem si nechtěl přihazovat na hrb pytel s problémem takto vrtošivým. Charlie Kaufman je výjimečná osoba, jejíž fantasmagoristické stavy jsou pro mě jako výstup na Everest, ale výsledná rekapitulace cesty, jejich útrap a pádů, je nakonec tím největším zadostiučiněním a katarzí. A obrovská herecká příležitost pro Cameron Diaz, která tentokrát nechala diblíkovský úsměv doma a do Lotte se pořádně opřela. S láskou, Malkovich! ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Po tomhle už nikdy nebude žádný film dost divný...Asi ten nejoriginálnější film, který jsem kdy viděl. První polovina je nezapomenutelná, spousta skvělých nápadů (loutky), vtípků a všelijakých výstředností. Bohužel ve druhé půli snímek několikrát zbytečně zvážní a začne se odehrávat řada rádoby dramatických situací, film se v tu chvíli začne brát vážně a divák už z té překombinovanosti nedočkavě vyhlíží konec...Ani na minutu ale nepoleví skvělí herci a u některých bych řekl, že odvádí nejlepší výkony své kariéry. Cameron Diaz coby transexuální lesbička, ochránkyně šimpanzí psychiky, otec dítěte Maxine (znamenitá Keenerová) a k tomu oblečená jako hipies s trvalou na hlavě? Ano vážení, tohle uvidíte jen v kůži Johna Malkoviche. Malkovich? Malkovich! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Originální orgie se konají. Koho proboha může napadnout něco takhle zhovadilého? A proč zrovna ubohý John Malkovich? Udělal někdy ten člověk někomu něco zlého? ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Touha být někým jiným. Koukám na filmy a jsem na chvíli někým jiným. Hraju hry, čtu knihy, sleduju celebrity a jsem někým jiným. Člověkem, osobností, opačným pohlavím. Na okamžik. Touha mít víc než mám. Hezčí ženskou, víc žen, vyjímečných, nevšedních. Touha ovládat. Mít tu moc a být pánem situace, pánem všech. Vytvořit si svůj svět. Touha být sám sebou. Mít jistotu, že jsem svým pánem, že se rozhoduji jen a pouze na základě svého vědomí. Že ostatní na mně mají rádi právě to, co sám považuji za ryzí Já. Jednoduše touha po nevlastněném, moci a po jistotě bytí .. Nikdy se nechci ani koutkem oka podívat do vlastního podvědomí .. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Naprosto sileny a nejnapaditejsi film devadesatych let, ktery slovy NELZE popsat, ale musi se videt. Vytecny J.Cusack a jediny film, v kterem se mi libila i jindy mizerna C. Diaz. Jestli si myslite ze uz vas zadna silenost neprekvapi, zkuste stravit toto... ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Malkovich. Alkovich. Lkovich. Kovich. Ovich. Vich. Ich. Ch. ____ Ch. Ich. Vich. Ovich. Kovich. Lkovich. Alkovich. Malkovich. __ M.a.l.k.o.v.i.ch. __ chivoklaM_Malkovich ___ Malkovich. Malkovich. Malkovich. Malkovich. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Taková malá genialitka. Zde se poprvé objevil nezměrný a fantastický vypravěčský talent Charlieho Kaufmana a to v plné parádě. Navíc jde snad o jediný lepší film s Diazovou, paradoxní je, že tady hraje takovou fiflenu. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jak se tohle může někomu líbit za střízliva, to nechápu. Dvěma hvězdičkami mohu ocenit leda tak nápad, jeho provedení a herecké výkony. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Mělo to vtip,víceméně mnou oblíbené herce- skoro k nepoznání John Cusack a Cameron Diaz.Patřičnou originalitu snímek nezapře, scénarista Charlie Kaufman musí mít asi nenormálně vyšší myšlení protože o tomhle filmu by se dalo diskutovat hodiny ... a stejně by jste se neposunuly ani o píď.Pro zanícenné fanoušky Johna Malkoviche filmová odysea. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

John Malkovich nie je to žiadna hviezda, aj keď ani o tie nie je vo filme núdza, je to spôsob ako sa dostať do kože niekoho iného a chvíľu ním byť. Je to komická a inteligentná sociologická štúdia aj skúška vlastnej identity. Nakoniec, kto by sa na chvíľu nechcel prevteliť a vyskúšať si, aké to je byť niekým iným. Komediálna snímka s kurióznou "cestovnou kanceláriou" privádza na plátno debutujúci režisér Spike Jonze. Prevteľovať sa budú John Cusack, Cameron Diaz, Catherine Keener a prekvapivo John Malkovich. Spike Jonze natočil temnú komédiu so surrealistickými prvkami. Svojím spôsobom dotiahol do absurdných psychologických a etických otázok, spojených v žánri sci-fi s motívom virtuálnej reality. Výrazného efektu dosahuje zapojením marionet, ktoré svojou podobou vytvárajú alter ego ľudským protagonistom a tiež priestor pre metaforu manipulácie s vôľou ľudského jedinca. ()

Související novinky

Shia LaBeouf na odstřel?

Shia LaBeouf na odstřel?

14.08.2010

Vskutku podivuhodné spojení – Shia ve filmu australského drsňáka Johna Hillcoata, tvůrce Cesty a nelítostného kenguru-westernu Proposition? Ale ano. Prozatím nic není oficiální, ale údajně už spolu… (více)

Spike Jonze a jeho noční můra

Spike Jonze a jeho noční můra

14.07.2008

I Terry Gilliam, obvyklý terč různých katastrof (posledně mu uprostřed filmovačky umřel Heath Ledger), by si zřejmě už dávno vpálil kulku do hlavy, kdyby se nějaký jeho projekt potýkal s takovými… (více)

Cusackova tragická projížďka

Cusackova tragická projížďka

02.03.2006

Před několika lety se sice ocitl V kůži Johna Malkoviche a udělal z toho docela výnosný byznys, ale nyní bude jméno Johna Cusacka zdobit nezávislé drama GRACE IS GONE v režii začátečníka Jamese C.… (více)

Reklama

Reklama