Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Loutkář Craig (John Cusack) nemůže zavadit o pořádný job, a tak předvádí svá loutková představení plná zklamání a zhrzených lásek přímo na newyorských ulicích. Jeho žena Lotte (Cameron Diaz) je zase posedlá zvířátky. Prodává domácí mazlíčky a také jich má spoustu doma , docela se jim daří otrávit život sousedům. Jejím favoritem je ale retardovaný šimpanz Elijah, kterému se Lotte pokouší vyřešit jeho psychologické problémy. Craig nemá prachy, a proto přijme místo účetního v podniku s bossem, jemuž je už 105 let a se senzační kočkou jménem Maxine (Catherine Keener). Zabouchne se do ní na první pohled, ale Maxine na něj kašle. Naštěstí jenom do té chvíle, než vedle Craigova stolu najdou společně vchod do "Johna Horatia Malkoviche". Přijdou na to, že z tohoto zvláštního objevu by mohla být docela slušná živnost. Vypečení podnikatelé začnou prodávat patnáctiminutové pobyty "v kůži Johna Malkoviche" za 200 dolarů a také sami vzrušující "cestování" vyzkoušejí. Surrealistická cestovka je na světě! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (585)

lamps 

všechny recenze uživatele

Film, který si asi zasluhuje více než jedno zhlédnutí, ale zároveň podívaná, do níž by se mi podruhé ani moc nechtělo. Ten nápad je prostě.... divný. Ano, to je to jediné správné slovo, které ale představuje v tomto případě dost velký pojem. Myšlenka podívat se přímo do hlavy slavné osobnosti a prožít pár chvil z jejího pohledu totiž představuje pro kvalitního režiséra i kvantum nepřeberných možností a zápletek. Netvrdím, že Spike Jonze je režisérská třída, ale zde si nakonec poradil tak dobře, jak to jen šlo. Sice mě nedokázal po celou dobu zbavit dojmu, že sleduji strašně divný film, ale to on ani neměl v plánu. On nechal diváka v tom příběhovém rébu vymáchat od hlavy až k patě a zároveň zvládl podat celý film tak, že nevyzní do ztracena a po pár hodinách upadne v zapomnění. A John Malkovich byl skvělou volbou. Já bych tam měl sice radši třeba Nicholsona, ale i tak klobouk dolů před jeho výkonem a třikrát sláva za scénu v restauraci, která byla skutečně pikantní. Ale taková je i celá tahle komedie- zábavná, jedinečná, nečitelná a "divná".. 75% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

V kůži Johna Malkowiche bych chtěl být pouze v případě, že by mi společnici dělala Catherine Keener, kterážto pro mě byla tím nejlepší (a zároveň pochopitelně i nejhezčím), co film nabídl. Držela mou pozornost, protože zbylá směs černé komedie, parodie, sci-fi a mysteriózního thrilleru kříženého s romantickou love story mi pro svou přeplácanost příliš nevoněla. Nepodařilo se ji totiž namíchat tak, aby bylo v každém jednotlivém okamžiku jasně patrné, jak je skutečně zamýšlena. Ono je pěkné si lecos domýšlet podle svého uvážení, ale to není dost dobře možné, přeskakuje-li mysl mezi tolika žánry. Přitom námět se mi více než zamlouvá. Proto pevně věřím, že se někdy v budoucnu podaří ještě někomu jinému zpracovat jej do vyváženější podoby. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

V kůži Johna Malkoviche se mohlo jistou dobu klidně jmenovat V kůži Jacka Nicholsona či V kůži Roberta De Nira. Nakonec ovšem volba padla právě na Malkoviche a bylo to volba šťastná, protože se ukázalo, že si ze sebe Malkovich dokáže udělat srandu a je jedním z těch důvodů, proč V kůži Johna Malkoviche tak funguje. A naštěstí je těch důvodů skutečně dost.   Jde rozhodně o ujetou záležitost, kdy je jasné, že scenárista Charlie Kaufman to má v hlavě hodně divoké. Právě V kůži Johna Malkoviche ovšem společně s Věčným svitem neposkvrněné mysli patří mezi to nejlepší z jeho scenáristické dílny. I díky jeho tak trochu ujeté podstatě, především ovšem díky jeho zábavnosti, chytrosti a originalitě. Divoké látky se chopil šikovný režisér Spike Jonze a kromě Johna Malkoviche bylo štěstí i v podobě Johna Cusacka, Catherine Keener či Cameron Diaz v jedné z dost možná nejlepších rolí v její kariéře.   Je tam plno zábavných nápadů, které se objevují za pochodu a ukazují, že se časem z vody nevaří. Režijní debut Spikea Jonzeho (do té doby úspěšný tvůrce videoklipů) též hezky vypadá a divák nejspíš nebude úplně připraven na jak se cesta do kůže Johna Malkoviche vyvine. Díky bohu za to.   Časem bohužel vyplyne na povrch lehká překombinování, díky tomu poté nemá vše v V kůži Johna Malkoviche úplně šanci dojet vše na max a je tam toho jednoduše moc. A i to tempo v druhé polovině není tak vynikající jako v té první. Je to pořád tak trochu úchylárna, ovšem chytrá úchylárna. Kdo na samotném startu přistoupí na to, co Jonze a Kaufman divákům naservírovali, čeká ho něco speciálního. A to nejen kvůli šimpanzovi s retardací, nadrženém 105-letém starci a Johnu Malkovichovi v rudých šatech.   Neskutečně svá a ujetá záležitost, která má v sobě spousty rovin, které je zajímavé rozebírat. V kůži Johna Malkoviche patří mezi to nejlepší z Kaufmanovy scenáristické kariéry a funguje nejen díky Johnu Malkovichovi....... ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Bežní ľudia sú bábky, herci sú bábky, aj bábkari sú bábky. Pokiaľ majú pocit, že niečo ovládajú, všetko je v poriadku, ale akonáhle pred nimi odhalíte pravdu, spanikária. (Asi som ešte nevidel film, ktorý by mimo uťahovania si zo scenáristických poučiek a základných konceptov ako "boy meets girl" alebo "from zero to hero", okrajovo tematizoval a ironizoval možnosti vlastnej interpretácie, so všetkými "nad-" a "dez-". Ako to ten Kaufman dokáže?) Kto by nechcel byť Johnom Malkovichom? 100% ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Tak takovýhle rozpor mezi tím, zda se nezadržitelně smát nebo téměř brečet jsem dlouho necítil. Takže jsem to hezky střídal, protože ten film je neskutečně vtipný ("jsem transsexální"), ale i velmi mrazivý (zavření do klece apod.). Absurdita zde nezná mezí a já se skvěle bavil, Malkovich musí mít hondě silnej žaludek, když do toho šel. Miniroličky Pitta nebo Penna byly snad skoro nejvtipnější. Zároveň však filmu nechybí naléhavý morální apel, a to velmi znepokojivý. HUDBA: Carter Burwell ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Kam pojedete letos na dovolenou? Na Kanáry, do Alp, do lázní nebo je libo poznat kebuli Johna Malkoviche zevnitř? Doporučuju ty lázně, protože jsem se právě vrátil z restaurace plné Malkovichů a v rámci zachování duševního zdraví odcházím na delší posezení k profesionálnímu nahlížeči do zákoutí cizích hlav. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Milý, originální film s nesnadno předvídatelným dějem. Příjmená je všudypřítomná sebeironie. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost s námětem z kategorie úlet. Představte si tu hrůzu, kdyby se to jmenovalo V kůži Pavla Vítka. Mám rád vůni tvý kůže. Brrr. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Možná by mě víc bavila komediální linie kolem 7 a půltého podlaží ala Gilliamovské hříčky ze Smyslu života, ale i tak perfektní kousek. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

PŘÍMO GENIÁLNÍ NÁPAD!!! Tohle je doslova origialitou přetékající film, ve kterém přímo exceluje k nepoznání zarostlý John Cusack. Zdárně mu sekunduje také Cameron Diaz, coby "mírně" střelená milovnice zvířat všeho druhu či samotný herec herců - John Malkovich. Potěšil také malý, ale přesto velmi milý "štěk" Charlieho Sheena.;-) Nicméně... První polovina snímku je opravdu nefalšovaný filmový zážitek plný absurdních věcí, absurdních situací a absurdních rozhovorů. Ke konci dochází k menšímu zpomalení a ubrání na tempu, ale i tak je to skutečně nadprůměrný snímek, který diváka vytáhne z filmového stereotipu jako facka z hlubokého spánku.;-) Btw... Maxine je neskutečná kráva!!! ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Decká majú Harryho Pottera a nástupište 9 3/4, my zase "V koži Johna Malkovicha" a podlažie 7 1/2 (niekto možno 8 1/2 alebo 9 1/2 týždňa, ja teda nie). A užívame si to ako tie decká. "V koži" je veľkolepé podobenstvo o nekonečnej zložitosti ľudskej identity (zďaleka nielen sexuálnej), resp. entity, niečo na spôsob "šampón a kondicionér v jednom". Vystačí si šampón bez kondicionéra? Iste, ale ten kondicionér dodáva hebkosť. Len treba o tom vedieť. Ešte v žiadnom filme nebola problematika (krízy) identity podaná tak roztomilo infantilne (chvíľami mi celá tá prepiata estetika frašky naozaj pripomínala niektoré epizódy zo South Parku a "romantické" scény z komediálneho hororu Chuckyho nevesta). Toto je "Alica za zrkadlom" pre dospelých. Zvyčajne sa vyhýbam plytvaniu slovom "geniálny", no tentoraz nie je najmenší dôvod zvažovať opodstatnenosť jeho použitia. PS: Tých 15 minút bola narážka na warholovských "15 minút slávy"? Cesty šoubiznisu sú (zrejme rovnako ako cesty božie) nevyspytateľné... A prečo návštevník portálu skončí po extáze na výpadovke do New Jersey? ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Nevadí mně "ujeté" a jinak pojaté filmy, ale tohle byl jeden velký nesmysl. Nebo mně snad chcete namluvit, že ocitnout se v hlavě herce Johna Malkoviche je normální? Nemyslím si to. Cameron Diaz je zde podivně nehezká a John Cusack nehraje nijak světově. Fakt ultrakravina. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

[7,5/10] (Gramercy, Propaganda, Single Cell) (Technicolor /// Produkce: Steve Golin, Vincent Landay, Sandy Stern, Michael Stipe /// Scénář: Charlie Kaufman /// Kamera: Lance Acord /// Hudba: Carter Burwell /// Nominace na Oscara: Spike Jonze (režie), Charlie Kaufman (scénář), Catherine Keener (herečka ve vedlejší roli)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

opravujem svoje povodné hodnotenie a zvyšujem ho o jeden stupeň - musel som byť slepý a hluchý, keď som ho pri prvom zhliadnutí neocenil ako scenáristický vrchol americkej (a nielen americkej) produkcie - Charlie Kaufman je poloboh a tento scenár je jeho dokonalá vízia, a keď sa pridá Jomzeho réžia vedúca skvelých hercov ako bábky v ústrety úchvatným výkonom, vyjde z toho zážitok pudiaci sliny do ústnej dutiny. Ďakujem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Luis Bunuel sa môže ísť so svojím poňatím surrealizmu v porovnaní s geniálnym dielom Spikea Jonzea pásť spoločne napríklad aj s Lynchom. Nič proti nim, ale nástup scenáristu Charlieho Kaufmanna na scénu bola v Hollywoode udalosťou desaťročia. Hovoriť o deji nemá zmysel, pretože to žiadny zmysel slovami dať nemôže. Plagát hovorí za všetko, film je rovnako šialený. Lenže na rozdiel od niektorých filmov hore spomínaných tvorcov dáva určite zmysel a nemusíte byť rozmaznaný intelektuál, aby ste si film užili na plné pecky. Oscar za scenár v rukách iného tvorcu je jeden z mnohých prešľapov našich obľúbených akademikov. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost ujetý film. Detaily si popravdě moc nepamatuju, ale celkem mě to bavilo. John Malkovich tam má docela multiroli. :D ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Malkovich je tradičně super. Zbytek silně pokulhává. Diaz s Cusackem se standardně snést dají (ač standardně nehrají), ale ve svých umaštěných a hysterických verzích byli za hranicí únosnosti. Jakkoli film začíná více než slibně a jakkoli jsem na úchylárny zatížen (Zoolander a spol.), tak se scénář záhy řítí špatným směrem a i přes třeba vynikající scénu s Malkovichem uvnitř Makoviche mne zbytek filmu moc nebavil... 60% ()

Související novinky

Shia LaBeouf na odstřel?

Shia LaBeouf na odstřel?

14.08.2010

Vskutku podivuhodné spojení – Shia ve filmu australského drsňáka Johna Hillcoata, tvůrce Cesty a nelítostného kenguru-westernu Proposition? Ale ano. Prozatím nic není oficiální, ale údajně už spolu… (více)

Spike Jonze a jeho noční můra

Spike Jonze a jeho noční můra

14.07.2008

I Terry Gilliam, obvyklý terč různých katastrof (posledně mu uprostřed filmovačky umřel Heath Ledger), by si zřejmě už dávno vpálil kulku do hlavy, kdyby se nějaký jeho projekt potýkal s takovými… (více)

Cusackova tragická projížďka

Cusackova tragická projížďka

02.03.2006

Před několika lety se sice ocitl V kůži Johna Malkoviche a udělal z toho docela výnosný byznys, ale nyní bude jméno Johna Cusacka zdobit nezávislé drama GRACE IS GONE v režii začátečníka Jamese C.… (více)

Reklama

Reklama