Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Loutkář Craig (John Cusack) nemůže zavadit o pořádný job, a tak předvádí svá loutková představení plná zklamání a zhrzených lásek přímo na newyorských ulicích. Jeho žena Lotte (Cameron Diaz) je zase posedlá zvířátky. Prodává domácí mazlíčky a také jich má spoustu doma , docela se jim daří otrávit život sousedům. Jejím favoritem je ale retardovaný šimpanz Elijah, kterému se Lotte pokouší vyřešit jeho psychologické problémy. Craig nemá prachy, a proto přijme místo účetního v podniku s bossem, jemuž je už 105 let a se senzační kočkou jménem Maxine (Catherine Keener). Zabouchne se do ní na první pohled, ale Maxine na něj kašle. Naštěstí jenom do té chvíle, než vedle Craigova stolu najdou společně vchod do "Johna Horatia Malkoviche". Přijdou na to, že z tohoto zvláštního objevu by mohla být docela slušná živnost. Vypečení podnikatelé začnou prodávat patnáctiminutové pobyty "v kůži Johna Malkoviche" za 200 dolarů a také sami vzrušující "cestování" vyzkoušejí. Surrealistická cestovka je na světě! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (586)

mysiak 

všechny recenze uživatele

Dobrý umelecký film, ktorý by som pasoval do role pošukových komédií, kde hrá množstvo známych tvári...a nie sú na zahodenie...škoda Cameron Diaz...ale ako umelecká vecička celkom fajn...na to že to robil tvorca Jackassu... ()

sta 

všechny recenze uživatele

Charlie Kaufman je prostě magor. Tak nádherně nasnímané loutky jsem v životě neviděl. No a o herecké kreaci Malkovichově je snad zbytečné psát. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Sice jsem se na tento film hodně těšil, ale po zhlédnutí musím konstatovat, že jsem čekal krapet něco jiného. Na můj vkus to bylo až moc drama a žádná sranda. Jinak velmi oceňuji nápad filmu, ten byl vážně jedinečný. V sedmém a půltém patře vlezete malými dvířky do hlavy Johna Malkoviche a vyplivne vás to kousek u odbočky na New Jersey :)) Ale jak říkám, chtělo to více zatlačit na humornou stránku... ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

"Malkovich" Unikatni a originalni film, ze ktereho musi byt fanousci Johna Malkoviche v sedmem nebi. Nejen ze tam mate Malkovichu pozehnane, ale navic vam film umozni pretransformovat se do Johna Malkoviche a zazivat svet primo z oci Malkoviche. "Malkovich. Malkovich. Malkovich. Malkovich." 7/10 ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Znám hodně lidí, kteří ten film prostě nemůžou vystát, já jsem se skvěle bavil u desítek detailů - pozor, ujistěte se, že k filmu máte kvalitní překlad. SKvělý je šéf, kterému nikdo nerozumí, skvělá je scénka v Malkovitchově restauraci, všechny postavy jsou svérázné a krásně vykreslené. Výborná práce. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Tak to byla doopravdy neuvěřitelná jízda. Po celou dobu filmu jsem jen čuměl s otevřenou pusou a horlivě přemýšlel na čem musel scénárista frčet, protože něco takového jsem snad ještě nikdy neviděl. Za zmínku stojí i loutky, které vypadali skoro jako živé. Btw Cameron Diaz bytostně nemám rád a ani se mi nelíbí, ale tady jí to docela slušelo. Jenže Catherine Keener víc ;) ()

Wolodja 

všechny recenze uživatele

Zvlastni film. Sel jsem na komedii, ale nepamatuju si, kdy jsem odchazel s kina s takovou depkou. Tim nechci rict, ze by me film nejak zklamal. Spise naopak. Tak skvele propracovany a originalni scenar se da srovat snad pouze s nezapomenutlenym Mementem. Jo, a musim se priznat, kdo je ta „me_povedoma_bruneta“ jsem rozlustil az pri cteni zaverecnych titulku :-). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Podobný film jste ještě neviděli, pokud jste ho tedy již neviděli. No dobře, Charlie Kaufman má dost podobný styl, ale přece jen je každý jeho scénář jiný. "V kůži Johna Malkoviche" je jedinečný film, neopakovatelný zážitek, který ale nemusí sednout každému. Mně se líbí, ale za úplně dokonalý ho nepovažuji. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Dokonalé! Co říci jen více? Každý se může stát loutkou. Nebylo chvíle, kdy jsem se mohl začít nudit. Všechno bylo tak strhující a osvěžující, jsem rád, že jsem se mohl setkat s takovým odlišným snímkem. ()

Kreeki 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí Synecdoche, New York musím říct, že už tehdy měl režírovat sám Kaufman. Výborný scénář, jen to provedení takové nevýrazné a více přijatelné konzumní společnosti (tzn. televizní, narozdíl od Synekdochy, která je to tak trochu to pravé psycho). Myslím, že sám Jonze neví, proč mu byla svěřena rovnou dvě mistrova díla. Ale jinak tohle rozhodně nejsou špatné 3*! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

You don't know how lucky you are being a monkey aneb surrealismus v americké filmové praxi. 1) Různých (nejen) filmových úletů jsem už zažil dost a tak ledacos snesu. Cestování po Malkovichově podvědomí ani 7,5té patro mě proto nikterak nezneklidňují. Uvědomuji si, že scénář obsahuje spoustu skvělých nápadů, proč mě tedy jejich realizace nechává lhostejným? Možná by bylo lepší omezit se jen na přečtení scénáře. Na to, jak je skvělý a vzhledem k dobrým hercům je film vlastně dost nudný. Inu, to, že je něco absurdní, ještě neznamená, že je to chytré či vtipné._____ 2) Nejúchylnější je absence jakéhokoli backgroundu. Chování postav má svou, i když ujetou, logiku, a tak bych čekal, že se budou ptát. Ale kdepak, žádné vysvětlení, žádné pátrání, ba ani žádná otázka. Maxine (Katherine Keener) si ani tunel nevyzkouší._____ 3) Taky by mě zajímalo, co je na Malkovichovi tak sexuálně přitažlivého, že ženy šílí a Kaufmanové píší ulítlé scénáře...nějak to nechápu. Co asi říká Malkovichův psychoanalytik?_____ 4) Ovšem geniální je ozřejmění toho, jak svět funguje, ve scéně Malkovich v Malkovichovi. Tak takhle je to tedy..._____ 5) Tak jo, všechno jsme si řekli. Meet you in Malkovich in one hour. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Naprosto unikátní úlet se skvělým scénářem a brilantními herci - hlavně spoustou rozkošných Malkovichů :-) Spike Jonze těžko natočí něco lepšího. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Tento jeden z nejoriginálnějších filmů všech dob chvilkami bohužel mírně zadrhává, přesto nad ním člověk musí žasnout. Brilantně ujetý scénář, příběh a nápady, u kterých jsem se výborně pobavil. ()

repe 

všechny recenze uživatele

Ohromná porce opravdu velmi kvalitní zábavy a hlavně ORIGINÁLNÍ nápad. Po scéně ve sprše jsem přemítal nad tím, jestli není i film V kůži Carmen Electry nebo tak... Inteligentně napsané scény jako uvedení do firmy a Malkovichem sledovaný Malkovich, jako vždy skvěle hrající. Vlastně kvůli té scéně v upoutávce jsem se na to podíval. Komu tento film sedne, přijde si zajisté na své. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Film, kterému do řemeslné dokonalosti leccos schází, který neoplývá absolutně špičkovými herci (John Cusack mně osobně nikdy moc neseděl), a kde ani ten scénář není bez chybičky, ale jehož námět je tak fantasticky originální a nevídaný, že už jen tím zarazí diváka do křesla na víc než hodinu. Pak sice následuje pomalý sešup dolů a lehká bezradnost, ale ani to nemůže ovlivnit mé pětihvězdičkové hodnocení. Tenhle snímek si to zkrátka zaslouží. ()

Nosdrolomo 

všechny recenze uživatele

Tak tady mne Charlie Kaufman trošku zklamal. Nepovedlo se mi ztotožnit s jeho hlavní postavou jak se mi to podařilo u Adaptace a Věčného Svitu (což miluji). A vůbec všechny ty myšlenky a otázky které z filmu přímo kapou šli všechny mimo mně a já se na to díval bez mrknutí oka jako na skvěle zrežírované a zahrané pohyblivé obrázky. A tu jsme u druhé stránky věci a tou je Spike Jonze a herecké obsazení. Absolutně skvělé a reálné obrazové vyprávění vám dá najednou pocit že se nedíváte ani tak na jistý druh sci-fi ale na naprosto reálnou příhodu v reálné budově a reálném světě. Proto konečný verdikt 4 hvězdičky i když jsem dlouho přemýšlel nad pouhými 3mi. (mimochodem že tam hraje Cameron Diaz jsem si všiml před koncem filmu a tvář Johna Cusacka jsem nepoznal vůbec :-)) ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Nebetyčně uhozený a originální scénář, jakpak se dostat do něčí hlavy. Spousta parafrází dotažených k dokonalostí, loutkář dostane opravdu šťavnatou a slavnou loutku díky podivnému portálu v ještě podivnější budově. To všechno díky skvělému hereckému obsazení dělá z tohohle blázincového dílka kvalitní a zábavnou podívanou. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Aké by to bolo žiť v koži niekoho iného, aj keby to bolo len na pár minút, kto by si to nechcel vyskúšať ... zvláštny film, no čakal som od toho trochu viac ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Toto je mindfuck ako remeň. Je to čistý mindfuck, bez akejkoľvek racionálnej myšlienky, a práve s tohoto dôvodu, doteraz nedokážem pochopiť ako je možné, že to tvorcovia dokázali spracovať do finálnej podoby, ktorú si môže, bez akýchkoľvek pochýb, pozrieť a užívať si aj bežný filmový divák. Má to v podstate veľmi jednoduchý dej, ktorého obsah je ľahko stráviteľný ako vegetariánsky pokrm. Príbeh je jedno veľké šialenstvo, ale nevidím tam žiadne rušivé momenty, ktoré by bežného konzumenta kinematografie dokázali, hocijakým spôsobom odradiť. Hovorím si: Však ten scenár je totálne bláznivý, musím sa pozrieť kto ho napísal. No, a zistil som, že to bol ten istý chlapík, ktorý napísal o 5 rokov na to scenár k rovnako bláznivému filmu menom.... Večný svit nepoškvrnenej mysle, podobnosť tam nieje žiadna, akurát iba v spŕške originality. Banálny príbeh rozpráva o skrachovanom bábkarovi a jeho manželke, ktorá predáva a chová domáce zvieratá. Tento iracionálny pár má ťažkosti z peniazmi a tak si chlapík nájde normálnu robotu, nejakú administratívu či čo. Nachádza sa v nejakej budove, ktorá má v jednom poschodí o polovicu nižší strop. Tam sa spozná z jednou zamestnankyňou, do ktorej sa bezhlavo zamiluje. Pri práci náhodou objaví, za jedným regálom, zakamuflované malé dvere. Keď do nich vojde objaví sa v tunelu, ktorý ho prenesie do hlavy Johna Malcovicha ( paradoxne hrá sám za seba), toho známeho herca. A nečakané udalosti na seba nenechajú dlho čakať. Ide o veľmi zábavný kúsok, ktorý iba poukazuje na nekonečné možnosti a situácie, ktoré by mohli nastať, keby sme sa mohli do niekoho prevteliť na 30 minút. Akože, to nieje žiadna metafyzycká výhra, ktorá otvorí nové filozofické teórie, ale za účelom pobaviť, rozhodne pobaví. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Co k tomuto filmu říct? Asi tolik, že něco takovéhu tu ještě nebylo a už nebude. Charlie Kaufman je prostě šílenec se šílenými nápady a je s podivem, že se mezi omezenci, kteří ovládají studia, našel někdo, kdo na tenhle film dal peníze. Bohu díky za takové lidi, kteří dokáží rozeznat kvalitu, i když se skrývá za dosti podivným nápadem:-) ()

Související novinky

Shia LaBeouf na odstřel?

Shia LaBeouf na odstřel?

14.08.2010

Vskutku podivuhodné spojení – Shia ve filmu australského drsňáka Johna Hillcoata, tvůrce Cesty a nelítostného kenguru-westernu Proposition? Ale ano. Prozatím nic není oficiální, ale údajně už spolu… (více)

Spike Jonze a jeho noční můra

Spike Jonze a jeho noční můra

14.07.2008

I Terry Gilliam, obvyklý terč různých katastrof (posledně mu uprostřed filmovačky umřel Heath Ledger), by si zřejmě už dávno vpálil kulku do hlavy, kdyby se nějaký jeho projekt potýkal s takovými… (více)

Cusackova tragická projížďka

Cusackova tragická projížďka

02.03.2006

Před několika lety se sice ocitl V kůži Johna Malkoviche a udělal z toho docela výnosný byznys, ale nyní bude jméno Johna Cusacka zdobit nezávislé drama GRACE IS GONE v režii začátečníka Jamese C.… (více)

Reklama

Reklama