Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Loutkář Craig (John Cusack) nemůže zavadit o pořádný job, a tak předvádí svá loutková představení plná zklamání a zhrzených lásek přímo na newyorských ulicích. Jeho žena Lotte (Cameron Diaz) je zase posedlá zvířátky. Prodává domácí mazlíčky a také jich má spoustu doma , docela se jim daří otrávit život sousedům. Jejím favoritem je ale retardovaný šimpanz Elijah, kterému se Lotte pokouší vyřešit jeho psychologické problémy. Craig nemá prachy, a proto přijme místo účetního v podniku s bossem, jemuž je už 105 let a se senzační kočkou jménem Maxine (Catherine Keener). Zabouchne se do ní na první pohled, ale Maxine na něj kašle. Naštěstí jenom do té chvíle, než vedle Craigova stolu najdou společně vchod do "Johna Horatia Malkoviche". Přijdou na to, že z tohoto zvláštního objevu by mohla být docela slušná živnost. Vypečení podnikatelé začnou prodávat patnáctiminutové pobyty "v kůži Johna Malkoviche" za 200 dolarů a také sami vzrušující "cestování" vyzkoušejí. Surrealistická cestovka je na světě! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (586)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Mně to příjde, jako kdybych koukal na něco, co nevzniklo na naší zeměkouli. Celé je to totiž hrozně divné, neobvyklé a hlavně odehrávající se v kůži Johna Malkoviche. Příběh mi ze začátku nabízel takovou milou pozitivní nudu, která sice na žádný zázrak nevypadala, ale zase se nedá říct, že by byla natolik strašná, že bych u toho umíral. To co se dělo pak už prostě mlelo tak zvláštním mlejkem na maso, že jsem prostě seděl, koukal a absolutně nechápal. Jenom dobře, že je to uvolněno tím, že je to vlastně zčásti komedie plná zvláštních situací. John Malkovich se do filmu povedl na výbornou. Abych se přiznal, stejně jako ve filmu lidem, ani já si přesně nedokážu vybavit konkrétní roli, kterou on ztvárnil a já bych si jí zapamatoval, krom toho, že teda jméno mi je dosti známé. Což je asi tak všecko. Každopádně s tímto filmem si udělal nemalou reklamu a hlavně nádherně zkombinovanou realitu s fikcí tak zajímavým způsobem, že prostě nejde od tohoto filmu odejít jinak než se vztyčenou hlavou. Je to tak zvláštní. --- Nějaké otázky? - Proč je tady tak nízký strop? - Nižší strop, nižší nájem. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tenhle Kaufmanovský snímek překvapí. A to zaručeně. Odvaha Spikea Jonze natočit něco podle tak šíleného scénáře, vynikající John Cusack, ošklivá Cameron Diaz, přitažlivá Catherine Keener a hlavně schopný-si-ze-sebe-udělat-legraci-John-Malkovich .. nepopsatelné. Jedinou výhradu mám k trochu protahovanému závěru. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Byť toto Shyamalanov film, tak sa na základe záverečnej pointy ani nečudujem. Veľmi zvláštny, zaujímavý, kvalitný a vo svojej kategórii jedinečný film, len čo je pravda, a bol by som veľmi zvedavý na to ako vznikala táto myšlienka, ako rolu prijal Malkovich a či vôbec bola ušitá priamo naňho alebo boli aj iní herci v poradí alebo pred ním! Každopádne tá inovačnosť bola na pár miestach až veľmi poprekrúcaná a pridaním viacerých prvkov komédie by sa film len vylepšil. Sugescia sa totiž dostavila a nie raz som sa pristihol pri tom, či moje myšlienky sú ozaj moje. 80%.. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich.... ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý námet vyvolávajúci viaceré otázky o potrebe ľudí kontrolovať iných a prostredníctvom takejto kontroly presadzovať seba pochovala pre Kaufmanov scenár neúnosná stopáž. Herecky výborné (Catherine Keener je ukážková mrcha), uletené, ale na môj vkus príliš málo bizarné a príliš dlhé. 8/10 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (31)

  • Craig (John Cusack) se dozví, že firma LesterCorp sídlí na 7,5. patře budovy Martin Flemmer, přesně po sedmi a půl minutách filmu. (Tygrys)
  • Při závěrečných titulcích hraje píseň "Put Your Hand Inside the Puppethead" od skupiny They Might Be Giants. (Tygrys)
  • Hra, kterou Malkovich nacvičuje na jevišti je Richard III od Williama Shakespeara. Konkrétně jde o scénu, ve které si Richard kochá svou mocí a lží, pomocí nichž dosáhl ženy, kterou miluje, lady Anne. Po této zkoušce následuje scéna, kdy se Craig poprvé miluje s Maxine, alias Malkovichem. (HellFire)

Související novinky

Shia LaBeouf na odstřel?

Shia LaBeouf na odstřel?

14.08.2010

Vskutku podivuhodné spojení – Shia ve filmu australského drsňáka Johna Hillcoata, tvůrce Cesty a nelítostného kenguru-westernu Proposition? Ale ano. Prozatím nic není oficiální, ale údajně už spolu… (více)

Spike Jonze a jeho noční můra

Spike Jonze a jeho noční můra

14.07.2008

I Terry Gilliam, obvyklý terč různých katastrof (posledně mu uprostřed filmovačky umřel Heath Ledger), by si zřejmě už dávno vpálil kulku do hlavy, kdyby se nějaký jeho projekt potýkal s takovými… (více)

Cusackova tragická projížďka

Cusackova tragická projížďka

02.03.2006

Před několika lety se sice ocitl V kůži Johna Malkoviche a udělal z toho docela výnosný byznys, ale nyní bude jméno Johna Cusacka zdobit nezávislé drama GRACE IS GONE v režii začátečníka Jamese C.… (více)

Reklama

Reklama