Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Loutkář Craig (John Cusack) nemůže zavadit o pořádný job, a tak předvádí svá loutková představení plná zklamání a zhrzených lásek přímo na newyorských ulicích. Jeho žena Lotte (Cameron Diaz) je zase posedlá zvířátky. Prodává domácí mazlíčky a také jich má spoustu doma , docela se jim daří otrávit život sousedům. Jejím favoritem je ale retardovaný šimpanz Elijah, kterému se Lotte pokouší vyřešit jeho psychologické problémy. Craig nemá prachy, a proto přijme místo účetního v podniku s bossem, jemuž je už 105 let a se senzační kočkou jménem Maxine (Catherine Keener). Zabouchne se do ní na první pohled, ale Maxine na něj kašle. Naštěstí jenom do té chvíle, než vedle Craigova stolu najdou společně vchod do "Johna Horatia Malkoviche". Přijdou na to, že z tohoto zvláštního objevu by mohla být docela slušná živnost. Vypečení podnikatelé začnou prodávat patnáctiminutové pobyty "v kůži Johna Malkoviche" za 200 dolarů a také sami vzrušující "cestování" vyzkoušejí. Surrealistická cestovka je na světě! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (583)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No páni, takovou ulítlou parádu jsem podle relativně střídmého hodnocení vážně nečekal. Film se jednak může pochlubit vynikajícím scénářem, ale také skvělými herci, kteří si své nevšední role evidentně užívají. Zvlášť John Cusack mě zde velmi mile překvapil. Scéna, kdy se Malkovich dostane sám do sebe, je asi jednou z nejbizarnějších scén ever. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná úchylárna, na které je zábavné do puntíku všechno, počínaje vyděšeným Johnem Cusackem a konče ještě vyděšenějším Johnem Malkovichem. Cameron Diaz si to střihla jednou s přelivem a zase jí to sekne...nemám slov. Spousta delikatesních scén v čele s přehledem Malkovichů v restauraci a veškeré (zejména počáteční) debaty se šéfem firmy, nízký strop a vůbec VŠECHNO! Trochu méně stravitelné pro běžné filmové konzumenty, ale vnímavý divák si přijde na své... Já chci portál Cameron Diaz!!! ;o) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Velmi originální, žánrově nezařaditelný úlet. Scénarista Kaufman je nepochybně cvok. Tutovka pro každého, kdo si myslí, že ho filmový svět už nemůže ničím překvapit. A mimochodem, v tomhle filmu jsem přišel na chuť Johnu Cusackovi, který je opravdu dobrý herec. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Přestože je tenhle film originální a na první podívanou těžko pochopitelný, asi už se na něj znova nepodívám. Rozhodně není špatný, dobře jsem se u něj celou dobu bavila, byla jsem ráda, že po mě vyžaduje i trochu toho myšlení, ale místy se panu Kaufmanovi ta překombinovanost trochu vymkla z rukou a nemám pocit, že po vícerém shlédnutí budu z děje moudřejší. Prostě surrealismu na mě bylo chvílemi příliš... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ripley X mě předběhl, teď už by to nebylo originální. Ale lepší vysvětlení asi není:). Zase jedna hvězdná sešlost, která zabodovala, chtělo by se říct. Jenže to není ta klasická hvězdně obsazená pohodovka, tohle má ujetej nápad a neskutečnej vtip. A není v tom nějaký hlubší smysl? To je jako chtít pochopit Twin Peaks:) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tak pravil Charlie Sheen: Nadržená lesbická čarodějnice, zamysli se nad tím. Je to geniální! Být, či nebýt Johnem Malkovichem – to je, oč v této nenormální komedii mimo jiné běží. Mimo jiné v něm John Malkovich zavítá do Johna Malkoviche, mimo jiné v něm žena oplodní jinou ženu (či něco na ten způsob v rovině ryze psychologické), mimo jiné v něm loutkař v podání Johna Cusacka, který je tak „necusackovský“, že jsem ho vůbec nepoznal, zavře Cameron Diaz do klece, aby mohl(a) souložit s Catherine Keener. Velice vtipná, kaufmanovsky lidská anomálie je evidentně obeznámena s Kafkou i Carrollem, aniž by (byť na sekundu) přestala být svá, tzn. úžasně originální. Apendix: Adept na scénu dekády, „Malkovich, Malkovich…“, mě utvrdil v tom, že je možná lepší sám sebe zas tak moc dobře neznat. 90% Zajímavé komentáře: Melies, MIMIC, curunir, twinpeaks, TotalFilm ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nestandartní podívaná, opravdu ojedinělý a originální námět a výborní herci - John Cusack tady asi předvádí životní výkon. Režisérsky se sice Spike Jonze až tak nevytáhl, ale celkově lze tenhle film pochválit, byť se na něm dá najít i pár chybiček. Btw. Zajímavá je minirolička Charlieho Sheena v roli sebe sama. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Mně to příjde, jako kdybych koukal na něco, co nevzniklo na naší zeměkouli. Celé je to totiž hrozně divné, neobvyklé a hlavně odehrávající se v kůži Johna Malkoviche. Příběh mi ze začátku nabízel takovou milou pozitivní nudu, která sice na žádný zázrak nevypadala, ale zase se nedá říct, že by byla natolik strašná, že bych u toho umíral. To co se dělo pak už prostě mlelo tak zvláštním mlejkem na maso, že jsem prostě seděl, koukal a absolutně nechápal. Jenom dobře, že je to uvolněno tím, že je to vlastně zčásti komedie plná zvláštních situací. John Malkovich se do filmu povedl na výbornou. Abych se přiznal, stejně jako ve filmu lidem, ani já si přesně nedokážu vybavit konkrétní roli, kterou on ztvárnil a já bych si jí zapamatoval, krom toho, že teda jméno mi je dosti známé. Což je asi tak všecko. Každopádně s tímto filmem si udělal nemalou reklamu a hlavně nádherně zkombinovanou realitu s fikcí tak zajímavým způsobem, že prostě nejde od tohoto filmu odejít jinak než se vztyčenou hlavou. Je to tak zvláštní. --- Nějaké otázky? - Proč je tady tak nízký strop? - Nižší strop, nižší nájem. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Charlie Kaufman .. Velmi, velmi silně sugestivní zážitek. .. Kdo vlastně jsem? Loutkař, nebo naopak loutka, se kterou si někdo pohrává? ___ Přiznám se, že mi po zhlédnutí nějakou chvíli trvalo, než jsem to celé strávil. Neuvěřitelně originální scenáristický guláš (nic ve zlém) z pera Charlie Kaufman, který je jednoduše ,,jiný" než kdokoliv / cokoliv ostatního. Režijně snímek zas tak neexceluje, nějakou tu chybku není problém najít, zato herecky je to podívaná. Rozhodně zábavné a určitě k zamyšlení. 85%. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Tenhle "divnej" film mě doslova vyrazil dech. Šílenými nápady, poetikou, originalitou, vtipem atd. atd. ()

May 

všechny recenze uživatele

Nápad je to dobrý, to nepopírám, ale filmu něco chybí, něco co by potlačilo celkový dojem trapných scén, nevím, ale nijak mě tenhle snímkej neuchvátil a rozhodně ho nepovažuju za žádný převrat. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Divný film pro divné lidi. Toulky podvědomím Charlieho Kaufmana, kdy při sledování vnímáte, jak vám malé šedé buňky šrotují v úporné snaze úplně nezabloudit a zároveň máte pocit, že se do hlavy každou minutou stopáže někdo vloupá. A taky že ano. Surreálné, ale milé. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Svět naruby. Normálně se Malkovich stává postavami, tentokrát se postavy stávají Malkovichem. Sobec je to. Vůbec mu nevadí, když vládne svojí postavě a připadá mu přirozené, že ta tančí, jak on píská, ale když se to prohodí, hned je oheň na střeše. Není však dobře, když se chce Malkovich stát Malkovichem, protože takový Malkovich jistě bude chtít stát se Malkovichem, který bude chtít stát se Malkovichem, který bude chtít stát se Malkovichem. Malkovich, MALKOVICH, MAAALKOVICH!!!! Nikdy to neskončí!!!! ÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ!!!!!! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hlavni klad filmu je rozhodne originalita. A tentokrat je to skutecne originalni, divnej a velice zajimavej napad a takovej je celej film. Jonzeho rezie, kamera a hudba jsou jen normalne v pohode, ale scenar je tak skvelej, ze to staci. Zvlast kdyz tu jsou takovy skvely herci. Cusacka jsem absolutne nepoznal, zjistil jsem az ted, ze tam hral, ale byl skvelej. Pak tu je Malkovich, kterej je proste genialni, zvlast ve scene Malkoviche v Malkovichovi. A Cameron Diaz tu predvadi mozna zivotni vykon. A potesi plesatej Charlie Sheen. Ke konci uz je film sice krapet slabsi, zhruba od okamziku, kdy se presuneme o 8 mesicu dal a uplnej zaver uz je nejakej moc zamotanej. Ale i tak davam hodne dobry 4 hvezdicky, protoze se skutecne jedna o velmi originalni a dost vtipnej film. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Téměř macourkovská sci-fi komedie, oplývající mnoha originálními režijními i scénáristickými nápady, ale podle mě není tak dokonalá, jak se říká. Zpočátku se to celé jeví jako absurdní crazy komedie á la Monty Python a sv. Grál, později to přechází v černou komedii, satiru a skoro i thriller a to je na jeden (jakkoli zajímavý) film až až. Navíc John Malkovich mi nikdy k srdci nepřirostl, je příliš fádní a patetický, pro komedii tedy zcela nevhodný. Zato Catherine Keenerová je zde vynikající. Ale hlavní problém vidím v tom, že motiv člověka ovládaného jiným člověkem se dá v komedii využít tisícinásobně líp (viz třeba "Pane, vy jste vdova!" nebo "Křeček v noční košili"). ()

Související novinky

Shia LaBeouf na odstřel?

Shia LaBeouf na odstřel?

14.08.2010

Vskutku podivuhodné spojení – Shia ve filmu australského drsňáka Johna Hillcoata, tvůrce Cesty a nelítostného kenguru-westernu Proposition? Ale ano. Prozatím nic není oficiální, ale údajně už spolu… (více)

Spike Jonze a jeho noční můra

Spike Jonze a jeho noční můra

14.07.2008

I Terry Gilliam, obvyklý terč různých katastrof (posledně mu uprostřed filmovačky umřel Heath Ledger), by si zřejmě už dávno vpálil kulku do hlavy, kdyby se nějaký jeho projekt potýkal s takovými… (více)

Cusackova tragická projížďka

Cusackova tragická projížďka

02.03.2006

Před několika lety se sice ocitl V kůži Johna Malkoviche a udělal z toho docela výnosný byznys, ale nyní bude jméno Johna Cusacka zdobit nezávislé drama GRACE IS GONE v režii začátečníka Jamese C.… (více)

Reklama

Reklama