Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(4)

Králičí kolonie se vydává na nebezpečnou cestu, aby našla nový domov. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Nebyť tej, na dnešné pomery a možnosti, fakt chabej animácie (zaujímal by ma rozpočet), bol by zážitok oveľa silnejší, keďže samotný príbeh je výborný a vôbec nie, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať, detský, ale dosť temný, depresívny a značne inšpiratívny. Starej animovanej verzii sa to však nevyrovná a určite nie ani knižnej, navzdory tomu, že som ju nečítal. ()

honzia 

všechny recenze uživatele

Přijde mi škoda, že je v některých momentech ta animace tak moc kostrbatá, nedokonalá, protože je to náramný příběh a i slušně zpracovaný a zasloužil by si vypilovanosti. Jsem fanouškem knihy, a samozřejmě je tu pár změn a vše je rychlejší, to je jasné, ale je velkou škodou, že tvůrci seriálu trošku více polidšťují králiky. Na knize je právě to dokonalé, jak ti králici jednají jako kralíci, jen navíc premýšlí, ale primitivně jako lidé, co zjistili, že oheň může být užitečný. Instinktivně jsou jací jsou. ()

Reklama

Víteček 

všechny recenze uživatele

Je to jediné zpracování příběhu které znám. S filmem, předchozím seriálem ani knihou jsem se nikdy nesetkal. Nemůžu tedy srovnávat a některé výtky jiných tady ani z recenzí se mě tedy netýkají. Bez jakéhokoliv srovnání to bylo dobré. Emotivní, docela vážné a se slušným příběhem. Největším problémem byla bez pochyby animace. V některých okamžicích to vypadalo hrozně, třeba pes byl vyloženě ošklivý a v pohybu to taky nepůsobilo nejlíp. Často taky nebylo úplně nejjednodušší rozlišit různé králíky. Zde pomáhá hvězdné obsazení, s mnoha slavnými herci ve většině rolí. Potřeba je vyzdvihnout hlavně Petera Capaldiho, který ale zrovna žádného z králíků nemluví. Celkově stojí za vidění, asi hlavně pro ty, co neznají žádné starší verze, které by jim to zkazilo. Samo o sobě to myslím obstojí dobře. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to fakt pěkný, emotivní a dost ponurý příběh. Ta animace to skutečně trochu sráží a to ne, že by byla na oko ošklivá, to ani ne, ale celkově to technicky působí jako ingame záběry z nějaké hry, než plnohodnotný předrenderovaný film, což tvůrcům trochu svazovalo ruce. Občas jsem měl podobné pocity jako při sledování korejského válečného dramatu - absolutně jsem se chvilkama nechytal a netušil, který králík je který. Právě kvůli prkennějším animacím a nevýrazným modelům králíků se jednotlivé postavy dost těžko rozlišují. Když ale pominu technickou stránku, dostal jsem vyspělý skoro až psychologický animák, který se ze začátku možná chvilku hledá, ale s příchodem tyranie následně drapne a nepustí. Vidět to jako děcko, neklidné spaní zaručeno. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Pořád to není jako knížka, nikdy to nemůže být jako knížka. Ale navzdory tomu (a i díky tomu, že už je to pár let, co jsem ji četl, takže si některé vzpomínky odnesl Černý králík z Inlé) je tenhle seriál povedený. Emotivní tam, kde emotivní má být, mystický a mytický, s parádním hlasovým obsazením... Trochu urovnat tempo (první díl obsáhne až zbytečně moc obsahu), přihodit prachy na grafiky (animace je fakt hodně low-cost), přidat další pasáže s El-Hréranovými legendami a mohla to být peckovní podívaná pro všechny lidi i ušáky. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Spisovateľ vytvoril pre králičie spoločenstvo celú mytológiu, kultúru a dokonca aj ich vlastný jazyk. (Rambo159)
  • Príbeh je pomenovaný po kopci Watership Down v anglickom grófstve Hampshire na juhu Anglicka. (Rambo159)

Reklama

Reklama