Reklama

Reklama

Kóma

(festivalový název)
Trailer 2

Obsahy(1)

Po záhadné a vážné autonehodě se mladý, talentovaný architekt probouzí ve zvláštním světě, pouze částečně se podobajícím realitě. Ve světě, který funguje na základě paměti o realitě lidí, kteří jsou v kómatu. Paměť člověka je kouskovitá, chaotická a nestálá. Takové je i prostředí KÓMATU – zvláštní směsice vzpomínek, ve které se řeky, ledovce a města mohou nacházet v jedné místnosti a ve kterém neplatí žádné zákony fyziky. Hrdina musí zjistit, jakými zákony se tento prosto řídí, musí bojovat za život, setkat se s láskou, nalézt nakonec i přechod do reálného světa a znovu jej objevit a pochopit, co ve skutečnosti KÓMA je. (Týden ruského filmu)

(více)

Recenze (51)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Po technickej stránke sa Rusi dotiahli na taký mix medzi Inception, Doctorom Strangom a celé to bolo trochu pripomínajúce aj hru Inversion a samozrejme neurónové spojenia v ľudskom mozgu. Čo sa týka audiovizuálneho spracovania tak fakt neskutočnú prácu si s tým niekto musel dať. Príbeh je však namiesto akcie alebo trileru skôr dramatický a sčasti psychologický, keďže sa jedná o pacientov v kóme, takže vidím v tom nevyužitý potenciál. Ešte do dvoch tretín to bolo fajn, kým sa jednalo o survival v snovom svete, kde fantázia nepozná hraníc. Škoda. Na konci nechali mierne pootvorené vrátka pre prípadné pokračovanie, aj keď príbeh uzatvorili, tak by som bol zvedavý. Ak by to dostalo progres ako dostal Attraction Invasion po prvom Attraction, tak sem s tým. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Vizuálně Koma strčí třičtvrtě Hollywoodu do kapsy, na tohle je vyloženě radost se dívat - hlavně začátek je fakt mazec. Příběhově je to sice trošku slabší a předvídatelný, ale ne zas tolik, abych přestal dávat pozor. Chválím hlavní myšlenku filmu, konečně zas něco trošku neokoukanýho (i když inspirace Inception je zřejmá), navíc mě baví, jak si to Rusové točí po svým a rozhodně už se kvalitativně dotáhli na západní svět. Rozhodně jsem se bavil, i když to zdaleka není film, o kterým se bude mluvit i za deset let. Hlavně herecký výkony by to chtělo trochu zlepšit, hlavní hrdinové byli dost prkenný. Ti intelektuálně nesmělejší, co hodnotí film podle země původu - tak proč na to koukáte? Bože... ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Výtvarně takové "Escher meets Inception", ale děj celkem příjemný a na rozdíl od Inception si to nehraje na žádné velké myšlenky. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Vizuálně poutavé, řekl bych že tohle se u ruského filmu jen tak nevidí. Příběhově bohužel slabé a až příliš klišoidní. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Po vizuálnej stránke slušné, príbehovo veľmi slabé. Taký pokus o mix Matrixu a Inception, ale bolo to jednoducho ruské a bolo to poznať. Naslabšie ale boli herecké výkony, ktoré ani nestoja za reč. 5,4/10. ()

Eventyrer 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarený vizuál, čím však nemyslím kvalitu efektov. Tie vyzerajú ako z pred desiatich rokov. Vizuál sa myslí skôr vytváranie sveta kómy. Nápad veľmi zaujímavý no nedotiahnutý. Keď sa divák dozvie o čo kráča, je skôr sklamaný. Kým však tápame je to napínavé. Dokonca som bola ochotná zožrať aj to ako vlastne "komaticky" svet funguje, hoci bolo divné že všetko čo tí ľudkovia nosili pôsobilo presne ako z postapokalyptického sveta. To bolo divné, keďže si vytvárali svet podľa toho ako si ho pamätali. To si nepamätali iné oblečenie? ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Kdybych si chtěl dělat z Ruska prdel (jako že nechci), tak bych "JEN" napsal, že je to slabý pokus o Počátek, říznutý Matrixem, se špetkou Green Lanterna. Kdybych se chtěl rozepsat víc, tak bych napsal něco o tom, že jejich blockbustery jsou sice technicky docela zvládnuté, ale pokud chcete překonat výše jmenované (teda až na toho Lanterna), tak musí mít film i nějakou zajímavou finální myšlenku, něco z čeho si na konci sednete na prdel a to prostě ani Koma nemá. Koma svět je vyzobrazen uplně super - ten wau efekt na dobré televizi vypadá opravdu famozně, s jeho realitou vůbec problém nemám, ALE jak se pak začne rozvíjet zápletka tak ten wau efekt vyšumí, a HLAVNE jak se to začne prolínat s realným světem, tak to jde do kopru celé. Konec vyzní do prázdna. Škoda - potenciál v tom byl. Ted mě čeká SPUTNIK, jsem zvědavý, jestli budu mít z jeho konce podobné pocity. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Film kde jako u lidí v kómatu fungují zvláštní pravidla. Efektní, ale poněkud vykradené a vyprázdněné. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Propadák to v žádném případě není.Vizuál je velmi dobrý,příběhově to mělo na víc,tam jsem viděl zašlapaný potenciál,ale jinak koukatelné ano. ()

stephano 

všechny recenze uživatele

Vizuálně poměrně působivý ruský Matrix, má to ale jednu malou vadu na kráse, je to proste ruský..... takže prdlý. ()

Danny723 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že rusáci s těmi efekty ještě tolik neumí, ale je to takové slušné béčko. Žádný učený z nebe nespadl. Je to vlastně takové Inception po rusky. Taky mi to hodně připomínalo Matrix, v týmu ostřílených borců se objeví nula, která je předurčená všechno změnit a má schopnosti, o kterých se ostatním jen zdá. Je tam taková prvoplánová sketa. Kočka, které nevím proč se líbí ta nula, která se bůh ví proč vetřela k nim do týmu. Je tam i pořádnej šprt, který mi připomíná Mouse. Herecké výkony jsem měl asi trochu zkreslené tím, že jsem na to čuměl s anglickým dabingem, takže raději nehodnotím, ale texty mi přišly takové šroubované, nepřirozené. ()

jokino 

všechny recenze uživatele

Vélmi milo som ostal prekvapený. Síce to bola pre mňa akoby kópia a zároveň zmiešanec filmov ako - "Inception, Doctor Stranger, What Dreams May Come" a pod., ale Rusi sa aj tak u mňa vyznamenali.. A to ich filmy extra nemusím. Toto im však z môjho pohľadu vyšlo.. Bavil som sa, velmi ma to zaujalo a takýto typ žánru, ako - sci-fi / futuro / fantasy / post-apo a pod., ja proste môžem.. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Ruská variace Matrixu, Počátku a Total recall. Efekty zvládnuté skvěle, ale jinak to moc smysl nedává. Takže radši jen koukat a moc u toho nepřemýšlet. ()

jigsaw44 

všechny recenze uživatele

Keby tento film vznikol pred Doctorom Strangom a hlavne Počiatkom, tak by z neho bol určite väčší hit. Takto to však pôsobí trochu ako kópia. Efekty sú tam veľmi dobré, dej už trochu slabší, ale i tak to stálo za pozretie. ()

Reklama

Reklama