Reklama

Reklama

Kóma

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po záhadné a vážné autonehodě se mladý, talentovaný architekt probouzí ve zvláštním světě, pouze částečně se podobajícím realitě. Ve světě, který funguje na základě paměti o realitě lidí, kteří jsou v kómatu. Paměť člověka je kouskovitá, chaotická a nestálá. Takové je i prostředí KÓMATU – zvláštní směsice vzpomínek, ve které se řeky, ledovce a města mohou nacházet v jedné místnosti a ve kterém neplatí žádné zákony fyziky. Hrdina musí zjistit, jakými zákony se tento prosto řídí, musí bojovat za život, setkat se s láskou, nalézt nakonec i přechod do reálného světa a znovu jej objevit a pochopit, co ve skutečnosti KÓMA je. (Týden ruského filmu)

(více)

Recenze (51)

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Vizuálně zajímavé. Dobrý nápad. Bohužel provedení slabší. Takové béčko s dobrým potenciálem. Ten "ruský vliv" tam je bohužel vidět. Ljubov Aksjonova je hezká, příjemně se na ní koukalo. SPOILER: všude mají zobrazení mozku na magnetické rezonanci, ta přitom nejde kontinuálně monitorovat (navíc je to velký přístroj "tunel". Přitom na hlavě mají něco jako "čidla" (svody) eeg, které zobrazují "jen křivky", ne řezy-obrázky mozku jako magnetická rezonance". ENDSPOILER ()

Kenji 

všechny recenze uživatele

Stále som síce nevidel Inception, ale predstavujem si, že tvorca tohto bijáku videl najskôr v puberte Matrix a neskôr Nolenov Počiatok a povedal si, že film so spasiteľom, ktorý musí objaviť svoje schopnosti tu už možno bol, ale keď virtuálnu realitu zamení za sny v kóme, tak by to mohlo vyjsť. No nevim. Ak by sa rozhodli nenazvať to kóma a nevysypať nám už v prvých minútach kde sú a čo ide, možno by som bol trochu viac v napätí, ale tu sa už v 12 minúte rieši: Ja s ním nechodím, chcel by, ale nie. Hej, ty nový, pozrel si sa po mojom dievčati, ruky preč! Akoby sa išlo osídlovať toto snové kráľovstvo novými potomkami už v prvých minútach po príchode. Tvári sa to pôsobivo, ale pred nepriateľom vlastne len utekáme kade tade. Nuda. O čo ide nám vysvetlí hlavný záporák v polovici filmu, takže žiadne prekvapenie na záver. No možno jedno ak by architekt nenavrhoval také paneláky ako mal na záverečnej prezentácii, možno by život v matičke Rusi nebol teký šedý. Nuda, bez prekvapnie, jedna hviezda za vcelku fešnú devečku. ()

KolarikKing 

všechny recenze uživatele

Ruský mix Počátku a Matrixu. Celý snímek stojí na vizuálu, který se Rusům povedl. Příběhově je to sice slabší, ale taky neurazí. Mě to bavilo. 6/10 ()

Jehova 

všechny recenze uživatele

Další příjemné překvapení ze strany ruské sci-fi produkce. Na rozdíl od Rejzak mi scénář nepřipadal nedotažený (možná překlad na Festivalu ruských filmů nebyl dokonalý), spíše naopak - v rámci nastíněných vlastností komatózního světa se mi nezdálo, že by zde docházelo k njakým průdkým vybočením, kterými by si scénaristé vypomáhali. Zlom, který nastává v polovině filmu mnohé vysvětluje a dává určitou logiku i té první polovině. Vizuálně zpracováno velmi dobře. ()

Horus8 

všechny recenze uživatele

Mrknu na to, většinou když má LIVINGDEAD průjem, tak to nebude tak hrozné... Update..Kombinace Počátku a Matrixu kterou sráží ruská mluvnice, nicméně zas taková srajda to není, dávám 3 ()

Thug_Leo 

všechny recenze uživatele

Je to děravé jako svět ve filmu. Divák je hozen do abstraktního světa s minimem informací, postavy zapomeneš dřív než to skončí, efekty jsou "zajímavé" bohužel horší oproti západu, herecké výkony k posumátí, výprava a příběh nadchne na papíru,ale když to sleduji spíše k smíchu. Hlavní postava je špatný casting/nulové charisma. Vykrádací pitomost, plná nápadů k ničemu. ()

Movielaik 

všechny recenze uživatele

Přesně jak píše kombajn a mnozí další...vykrádačka...Matrix, splácaný s Počátkem. Strašná matlanina. Efekty sem tam pěkný, nicméně jsem přeskakoval...nebavilo mě to. Tyhle vykrádačky nemám rád. ()

rejzak 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem v rámci festivalu ruských filmů v Praze. Film dávali v ruštině s anglickými titulky. Konečně po dlouhé době zase sci-fi film se zajímavou myšlenkou. Bohužel nebyl scénář dotažen a uprostřed filmu tak přišlo něco, co vůbec nebylo vysvětleno, proč, ale asi jen proto, aby pak mohla proběhnout druhá polovina filmu. Což byla škoda, protože jinak film udržel moji pozornost od začátku do konce a byl i vizuálně povedený, i když ruská krajina a architektura se ve filmu nezapře. Současně, pokud chcete být alespoň trochu překvapení, se nedívejte na trailer, protože to není trailer ale spíš spoiler :-) Ve filmu se už nic moc dalšího totiž nedozvíte. No, až bude film v češtině nebo s českými titulky, podívám se ještě jednou, jestli mi přece jen něco duchaplného neuniklo, ale obávám se, že ne. Ale i tak bych filmu dala klidně i 80 %. ()

Pavlis.xxx 

všechny recenze uživatele

Na Rusko zdařilý film. Myšlenka výborná jen to zpracování... Něco takového bych dal Nolanovi s pořádným rozpočtem a byla by to jízda ()

Reklama

Reklama