Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vládci Soustavy (Goa'uldi) napadli asgardy chráněnou planetu. Thor je přijíždí zastavit, ale jeho střela goa'uldskými štíty neprojde. Na SGC truchlí z odchodu Daniela. To teď musí stranou. Asgard Freyr doráží na SGC, aby ostatním sdělil polohu tajné laboratoře, kde se skrývá asgard Heimdall. Heimdall je pro asgardy důležitější, něž cokoliv jiného. Jeho výzkum může ovlivnit jejich budoucnost. (Varan)

(více)

Recenze (10)

ben666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapivé odhalení o Asgardech. V tomto díle je vidět snaha tvůrců nějak uzavřít a vysvětlit aspoň hlavní nadhozená témata seriálu - Goa’uldy, Asgardy a jejich boj s replikátory. Původně totiž měl seriál 5. sezónou skončit, proto závěrečná epizoda končí tak uzavřeně. Až po dokončení natáčení epizod 5. řady bylo rozhodnuto, že seriál bude pokračovat, což se ovšem nemohlo promítnout do již natočených dílů. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý závěr 5. řady, který se na jednu stranu vyrovnává se ztrátou hlavního charakteru - mnoho charakterů bylo v sérii nezmíněno po jejich odchodu, takže alespoň projednou jsme viděli nějakou reakci. (Po kompletním shlédnutí seriálu mě neustálé zmiňování Jacksona v 6. sérii a vyrovnávání s jeho odchodem zde spíš otravuje, což ale není chyba tohoto dílu. Pro jiné charaktery, vedlejší i hlavní, které seriál opustily, jsme dostali maximálně občasnou zmínku (někdy ani tu ne) a určitě jsme nepozorovali, jak se s jejich odchodem vyrovnávaly ostatní postavy. Takže mi to přijde jako dobrý příklad toho, jak dostává speciální pozornost oproti jiným charakterům.) Byly zde pěkné charakterové momenty, hlavně ten mezi Sam a Teal'cem. Jejich charaktery až do téhle doby moc interakce neměly, takže bylo fajn vidět vývoj jejich přátelství, které se krásně vyvinulo během zbytku seriálu a zůstal jedním z mála smysluplných vztahů v pozdějších řadách. Rozvíjí se tu dějové linie, příběh Asgardů byl velmi zajímavý, skvělý záporák Osiris (snad nejlépe zahraný Goa'uld série, na kterého Anubis coby hlavní nepřítel neměl, co se charismatu týče) zase na scéně. Představení Anubise bylo důležité pro další vývoj seriálu, pro mě byl trochu moc klišovitý záporák, ale později dodané vysvětlení jeho původu to částečně dorovnalo. Jako závěrečná epizoda celého seriálu by mi díl moc neseděl (zrovna dorazil na scénu nový a mocnější záporák, v tomhle bodě měl seriál končit? replikátoři by také nebyli dořešeni), jinak výborný díl. A skvělá hláška Osirise, když nemůže porazit Goa'ulda Yua - "Zdá se, že ten tvrdohlavý stařec prostě odmítá zemřít!" - jedna z nejlepších z celého seriálu. ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E21 ⤶ Je tu vidět, že se narychlo ukončoval seriál na Showtime, a v době natáčení se nevědělo, že bude pokračovat pod Sci-Fi Channel. Takže se tu dozvídáme spoustu informací a je tu snaha narychlo uzavřít, nebo aspoň vysvětlit, spoustu věcí, ale Anubis se teprve začíná představovat a poprvé ho vidíme. Začíná to epicky porážkou a zajetím Thora, o kterém si Asghardi myslí, že zemřel. Truchlíme za Daniela a dozvídáme se něco o původu Asghardů a jejich intimním problémech, jejichž řešením se věnuje asghardskký vědec Heimdall na podzemní základně planety, kterou se z orbity snaží najít Anubis. SG-1 se tam vypraví a zjistí, že Anubis chce z Thora pomocí pokročilé technologie dostat všechna tajemství Asghardů, tak se pokusí o záchrannou misi na druhou. Mám rád seriály, které končí uzavřením hlavní dějové linie a nekončí díly na pokračování :) ⤷ E01 ()

blatouchm 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

@majo25 Vymazání prováděli na planetě, kde Goa’uldi neměli štíty. Bylo tam řečeno, že teleport štíty neprojde, takže museli použít děla, která stejně jako u Tolánů nefungovala (iontové kanóny na zemi). Neúčinná byla jen ta menší loď, kterou měl Thor. Spíš jsem nepochopil, proč je Asgardi s těma 3ma mega loděma nerozstříleli hned na hadry. Zničení lodi a zajmutí velitele flotily považuju za hodně velkej černej puntík. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anubis a Usiref jsou na koni, Asgardům těžce teče do bot a do toho se ještě dozvídáme o jejich kriticky důležitém genetickém výzkumu. A lidi do tohoto galaktického mixéru hodíme taky. Postavy se těžce vyrovnávají s odchodem Daniela, každá po svém. Když už to vypadá dobře, přijde závěrečný zvrat. Velmi dobré finále série. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama