Reklama

Reklama

Učitel

(seriál)
  • Polsko Belfer (více)
Trailer
Polsko, (2016–2023), 22 h 27 min (Minutáž: 43–55 min)

Hrají:

Maciej Stuhr, Magdalena Cielecka, Grzegorz Damięcki, Paweł Królikowski, Józef Pawłowski, Sebastian Fabijański, Aleksandra Grabowska, Piotr Głowacki (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Učitel je jedním z nejúspěšnějších polských seriálů posledních let, který byl uveden v mnoha evropských zemích. Jeho protagonistou je polská hvězda první velikosti všestranně nadaný Maciej Stuhr, syn slavného herce a režiséra Jerzy Stuhra. Nejenom hvězdné obsazení mezinárodně známých polských herců ale zejména ponor do atmosféry menšího města, a jeho problémy s korupcí, životním prostředím, pronikáním ruské mafie, kvetoucím nelegálním obchodem a především osobními zájmy mocných, činí tento seriál tak atraktivním. Díky tomu tento thriller, přesvědčivý v detailech a v rozpracování jednotlivých motivů, přitahuje nejen milovníky tohoto žánru ale celé spektrum diváků. Zkušený režisér Łukasz Palkowski (Bohové, v ČT uvedeno) se ujal první desetidílné řady, na jejíž úspěch pak navázala druhá řada o osmi epizodách. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Tosi k tomuto seriálu (1)

Učitel (2016) 

Kvalitu polských filmů znám dobře, ale s polským seriálem mám co do činění poprvé. Příběh přináší záhadnou vraždu mladé dívky v malém městě a důsledné hledání viny. Pochopení motivů všech hlavních postav je tak zamotané, že počet potencionálních zabijáků střídavě roste a klesá. Přirozeně rostoucí napětí nenechává diváka lhostejného až do nečekaného konce a musím říct, že to byla "kurwa" paráda. ()

Reklama

Reklama