Reklama

Reklama

Učitel

(seriál)
  • Polsko Belfer (více)
Trailer
Polsko, (2016–2023), 22 h 27 min (Minutáž: 43–55 min)

Hrají:

Maciej Stuhr, Magdalena Cielecka, Grzegorz Damięcki, Paweł Królikowski, Józef Pawłowski, Sebastian Fabijański, Aleksandra Grabowska, Piotr Głowacki (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Učitel je jedním z nejúspěšnějších polských seriálů posledních let, který byl uveden v mnoha evropských zemích. Jeho protagonistou je polská hvězda první velikosti všestranně nadaný Maciej Stuhr, syn slavného herce a režiséra Jerzy Stuhra. Nejenom hvězdné obsazení mezinárodně známých polských herců ale zejména ponor do atmosféry menšího města, a jeho problémy s korupcí, životním prostředím, pronikáním ruské mafie, kvetoucím nelegálním obchodem a především osobními zájmy mocných, činí tento seriál tak atraktivním. Díky tomu tento thriller, přesvědčivý v detailech a v rozpracování jednotlivých motivů, přitahuje nejen milovníky tohoto žánru ale celé spektrum diváků. Zkušený režisér Łukasz Palkowski (Bohové, v ČT uvedeno) se ujal první desetidílné řady, na jejíž úspěch pak navázala druhá řada o osmi epizodách. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (52)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Hurááá. Má to hodně bodů, všichni to chválí, bylo to úspěšné i v jiných zemích - tak honem do toho a kdybych byl náhodou rozpačitý, tak pro jistotu to budu taky chválit. Leda prd. Dal jsem dva díly a mám jasno, že u tohoto nechci trávit čas, protože si raději aktuálně pustím třeba Pád (The Fall). Učitel je laciná polská snaha napodobit temné kriminálky a nejlépe snad i trochu "severského chladu". Nic z toho tu nefunguje a to kopírování místy působí dost uměle a nuceně. Poláci kopírují odjakživa kde co, ale ta kvalita je jiná. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V případě Macieje Stuhra nepadlo jablko daleko od stromu a tatínek může být, myslím, se synkem spokojen. Jeho profesor je dostatečně charismatický a mužný, aby si získal přízeň televizních diváků, a kriminální případ je dostatečně spletitý na to, aby utáhl 10dílnou sérii. Pokud bych přece jen měl nějaké výhrady, tak ke scénáři, který z hlavního hrdiny dělá až příliš suverénního hráče. Vypadá to, jako by polský učitel prošel v rámci přípravy kurzem pro příslušníky speciálních služeb a špinážní praxí. Jinak je ale seriál zaplněný celou řadou postav s velkým potenciálem a logika vyprávění se neohýbá směrem, při kterém bych nesouhlasně kroutil hlavou. Celkový dojem: 80 %. ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že se mi to docela líbilo - i když ty rodinné vztahy tam byly přetažené za vlasy. A hvězda první velikosti Maciej Stuhl na mě tedy zrovna velký dojem neudělal. Ale poslední díl byla dobrá tečka, málokdy se závěr povede a tady se to stalo (vážně mě překvapilo, co se nakonec vyklubalo z nejsympatičtější ženské postavy). ()

Kucndo 

všechny recenze uživatele

S Czasem Honoru a Alternatywami 4 zcela jistě nejlepší seriály, který kdy v Polsku vznikly. Nejde se nevyhnout porovnání s naší Pustinou, která vznikla ve stejnou dobu a je vcelku i stylově i vyprávěním dost podobná. Výborná kriminálka s inspirací jak ze severu, tak i třeba z True Detective nebo Killing a rozhodně to nefláká, což se ani od Palkowskiho nedalo nečekat. Dost mě zaujaly herecké výkony a na to, že Maciej Stuhr je jasně největší hvězdou tohoto seriálu, tak jsem rád, že Fabijański s Damieckim podali ještě lepší výkon než on. Paráda, fakt super! ()

CarloRizzi 

všechny recenze uživatele

Tenhle polský seriál Učitel může bez debat konkurovat dánským seriálům. V posledním díle mi spadla brada, protože takhle překvapivý děj a konec jsem u dánských seriálů dlouho nezažil. Moc se těším na další řadu, ale obávám se, že té první už se asi nevyrovná. Výborný casting, atmosféra a charaktery určitých postav nemělo chybu. Nebudu vypisovat určité postavy, protože by to nebylo fér. Filmy a seriály z Polska poslední době nemají chybu. Kéž by takovéhle konce seriálu u polska viděl u českých seriálů, ale to bude asi můj jeden velký sen. ()

Galerie (243)

Zajímavosti (1)

  • V druhé části série jezdí učitel Paweł Zawadzki (Maciej Stuhr) v českém automobila Škoda Octavia. (Cheeter)

Reklama

Reklama