Reklama

Reklama

Učitel

(seriál)
  • Polsko Belfer (více)
Trailer
Polsko, (2016–2023), 22 h 27 min (Minutáž: 43–55 min)

Hrají:

Maciej Stuhr, Magdalena Cielecka, Grzegorz Damięcki, Paweł Królikowski, Józef Pawłowski, Sebastian Fabijański, Aleksandra Grabowska, Piotr Głowacki (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Učitel je jedním z nejúspěšnějších polských seriálů posledních let, který byl uveden v mnoha evropských zemích. Jeho protagonistou je polská hvězda první velikosti všestranně nadaný Maciej Stuhr, syn slavného herce a režiséra Jerzy Stuhra. Nejenom hvězdné obsazení mezinárodně známých polských herců ale zejména ponor do atmosféry menšího města, a jeho problémy s korupcí, životním prostředím, pronikáním ruské mafie, kvetoucím nelegálním obchodem a především osobními zájmy mocných, činí tento seriál tak atraktivním. Díky tomu tento thriller, přesvědčivý v detailech a v rozpracování jednotlivých motivů, přitahuje nejen milovníky tohoto žánru ale celé spektrum diváků. Zkušený režisér Łukasz Palkowski (Bohové, v ČT uvedeno) se ujal první desetidílné řady, na jejíž úspěch pak navázala druhá řada o osmi epizodách. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele rikitiki k tomuto seriálu (2)

Učitel (2016) 

Vražda jedné dívky se vyšetřuje celou sérii a přesto to bohatě stačí. Na zdánlivě jednoduchém příběhu se postupně odhaluje portrét jednoho provinčního městečka a je to po čertech prohnilý obrázek. Pavučiny vztahů se táhnou do minulosti, hezký povrch zakrývá pořádnou špínu. Vraždu místo policie vyšetřuje učitel.... Ale vzhledem k tomu, jak neschopná a úplatná policie je, by snad byla lepším vyšetřovatelem i školní kuchařka. SHRNUTÍ: Polsko - dobře, ty! ()

Série 2 (2017) (S02) odpad!

Vždyť to postrádá sebemenší smysl! Obvykle nehodnotím jednotlivé řady, ale tady nejde jinak. Zatímco první série zobrazila na kriminálním případu zatuchlý život maloměsta, který rozčeří příchod supermanského učitele polštiny, druhá série už jen plácá nesmysly. ----- Učiteli pořád zůstala zázračná schopnost vyšetřovat a prohlédnout spletité intriky, ale jeho postava je upozaděná kvůli přehršli motivů, různých zájmových zločineckých skupin, středoškoláků, kteří se chovají melodramaticky, divadelnímu představení, překážející přítelkyni, vnitřními boji mezi detektivy, střelbou na škole, kterou nikdo moc neřeší.... Není divu, že v téhle sérii učitel často brečí. ____ Postavy nemají vůbec žádnou soudržnost. Jednou řeknou tohle, aby to následující větou popřely. Dialogy vůbec na zabití: gynekolog k těhotné "Máte tenkou placentu, možná se utrhne, možná ne. Hlavně buďte v klidu." Vyšetřovatel o pubertální holce, kterou vyšle mezi protřelé zločince: "Mám pocit, že ta holka to zvládne." Vyšetřovatel vyhrožující, že ublíží nenarozenému dítěti..... Chování postav si protiřečí, v té samé scéně klidně i několikrát změní motivaci a rozhodnutí. Občas tam někdo někoho zabije, ale většinou není jasné, proč vlastně.. Poslední díly jsem už vnímala jako parodii, které jsem se smála nahlas.. SHRNUTÍ: Scenáristé by měli okamžitě tenhle matroš zahodit. ()

Reklama

Reklama