Reklama

Reklama

Jak se stát bohem na Floridě

(seriál)
  • USA On Becoming a God in Central Florida
Trailer 1

Epizody(10)

Obsahy(1)

Kurážná zaměstnankyně akvaparku Krystal Stubbsová stoupá v hierarchii FAM – sekty a výnosného pyramidového podvodu, který kdysi ožebračil její rodinu. (Netflix)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (7)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Další z vynikajících seriálů produkce Showtime. V posledních letech se jim dařilo s takovými hity jako bylo I'm Dying Up Here z prostředí sedmdesátkových standupů nebo Kidding, což byl geniální počin Michela Gondryho s Jimem Carreyem. Tentokrát zvolili devadesátky a Kirsten Dunst jako drsnou vdovu v pasti pyramidového prodeje. Neskutečná síla. U nás se po revoluci něco podobného taky rozjelo, ale vidět ten příběh v autentickém americkém prostředí stojí skutečně za to. Navíc, Kirsten byla vždycky skvělá ve filmech i v seriálech, a krásně nám zraje do výstavní MILFky. Ve 2. sérii Farga si našla manžela, a po té, co zahnízdila, je zase zpátky v topu. Skvělých deset epizod mělo pokračovat, ale covid zavinil škrty v rozpočtu, takže původní rozhodnutí natočit další sérii bylo zvráceno. Nicméně Kirsten si odnesla dvě nominace na Critics' Choice Television Awards a Golden Globe Awards a to se počítá. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Absolutní pecka. Kostýmy. Rekvizity. Herecké výkony. Směšné devadesátky. Celé je to podané jak ironie. Celé je to k smíchu. Dunst jedinečná. Skarsgård musel za ten jeden díl shrábnout slušnej balík, že do toho šel. Je to zase úplně jiný seriál, a to se v té změti všeho, co je už k vidění, cení. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kirsten Dunst prešla od Spidermana dlhú cestu a tak sa nám pekne zaguľatila. Na istých miestach pekne, na iných menej. Seriál sa odohráva v roku 1992, čo je znamenite podčiarknuté oblečením, napríklad vysoké ružové ponožky v lodičkách. Má svoje sarkastické momenty, je to často o dobrom scenári, jediným zádrheľom bola pre mňa ústredná téma: chudobná rodina zbohatne na istom pyramídovom systéme (MLM marketing), ja tieto finančné machinácie veľmi nemusím. Inak herecké výkony veľmi dobré nielen u Kirsten, ale aj u Skarsgarda, ktorý paradoxne vyzerá od nej o dosť mladšie. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Stejně jako hlavní hrdinka (v jinak výborném podání Kirsten Dunst) střídavě neví, jestli pofidérní systém distribučního podnikání FAM odhalit, zevnitř zničit nebo využít k vlastnímu prospěchu, lavíruje seriál nekonzistentně mezi sociálním dramatem ovdovělé mladé matky, satirou oblbujících motivačních proslovů a kritikou podvodného pyramidového byznysu. Dlouho se motá dokola a celkem tak nějak spěšně a divně skončí (i když vrátka ke 2. sérii si pootevírá), takže stačilo. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý námet.. ale príliš dlho som mala pocit, že sa pozerám stále na to isté.. akoby sa dej nie a nie pohnúť, iba sa točí v bludnom kruhu. Avšak herecky nemám čo vytknúť a niektoré režijné nápady boli skvelé. Trochu škoda toho potenciálu. ()

Galerie (136)

Reklama

Reklama