Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frankfurt nad Mohanem roku 1946. Židovský obchodník David Berman (Moritz Bleibtreu) se spolu s přáteli, kteří stejně jako on jen o vlásek unikli smrti za války, snaží získat podnikáním peníze, aby se za ně mohli dostat do vysněné Ameriky. David a jeho podomní prodejci putují od dveří ke dveřím a za pomoci absurdních triků si získávají vstup do domů, kde nabízejí nejlepší povlečení německým manželkám. Ve stejné době ale David, který přežil holocaust díky svému komediálnímu talentu vystupováním v zábavné nacistické revue, čelí vyšetřování zvláštní agentky Sarah Simonové (Antje Traue), která zkoumá jeho minulost. Chce vědět, proč má dva pasy a co dělal na návštěvě u Adolfa Hitlera v Obersalzbergu. (mac000)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (3)

Jan78 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě dostal, každý si nese svých 6 let války a teď se všichni pokusíme udělat tlustou čáru.. Místama je to ždímačka emocí, ale tak nějak opravdově. Samozřejmě je to film a ne kniha, ale téma je neotřelé už tím, že člověk pořád tak nějak očekává ty židy v Německém lágru v roce 1944 a tohle je o americkém "lágru" v roce 1946.. Tak trochu pokračování pohádky po obligátním "A pokud neumřeli, žijí štastni dodnes.." :-) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námet možno vyznie trochu "komicky", ale reálne to je skôr dráma, miestami až tragédia. Každopádne, idea tohto filmu je rozhodne originálna a pútavá. Celé by sa to dalo rozdeliť na také dve paralelné línie. Jedna je o Davidovi a jeho podnikateľských kámošoch - odohráva v prítomnom čase a musím uznať, že táto línia ma až tak nebavila, keďže sa to točí relatívne okolo toho istého, akurát triky sa menili. Druhá, ktorá sa odohráva v rámci výsluchu u Sarah, ide skôr do retrospektívny - a toto bolo skutočne zaujímavé. Takže keď sa to tak všetko zráta, tak je to súhrnne akurát tak na 3*. ()

Reklama

Galerie (27)

Reklama

Reklama