Reklama

Reklama

The Hollow Child

  • Kanada The Hollow Ones (pracovní název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Samantha byla adoptována a je součástí nové rodiny, která bydlí v domě na samotě u lesa, ve kterém se v minulosti ztratilo několik dětí. Její nevlastní desetiletá sestra se také ztratí v lese. Naštěstí se však po pár dnech objeví před domem, stejně jako ostatní děti v minulosti. Něco se však změnilo, chová se divně. Samantha  je odhodlaná zjistit, proč děti v lese mizí a co se stalo její sestře. Podle místní legendy za všechno může přízrak zvaný Hollow Man. (jkpj22)

(více)

Recenze (24)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

V lesoch sa stratí malé dievča. O pár dní sa síce nájde, ale je úplne iné ako predtým. Preto sa jej nevlastná sestra snaží prísť na koreň veci. Horor o podivných bytostiach, ktoré unášajú deti. Silnými stránkami sú určite pekná hudba v dostatočne strašidelnom lese. Aspoň pri týchto scénach som atmosféru vycítil. Postavy taktiež fajn. Len mám taký pocit, že z danej látky sa dalo vyťažiť omnoho viac. Už ma totiž unavuje to typické rodinné hysterčenie, pri ktorom hlavná postava všetkých naokolo presviedča o svojej pravde, a všetci ju majú za blázna, takže 99% filmu trvá, kým prídu k rozumu. Rovnako ten idiotský klišoidný záver si mohli odpustiť, pretože akonáhle z tej jaskyne vyšli, každému muselo byť v zlomku sekundy jasné, ako to asi dopadne. Ináč sa mi na to nepozeralo zle, myslím že 3 hviezdy sú tak akurát a nikomu ani ničomu tým neublížim. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na námet, výber prostredia, nesmierne nevýrazné. 3/4 snímku doslova tragických, posledná štvrtina celkový dojem síce mierne zlepšila, no tak či onak, dôvod na “potlesk” nenachádzam. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jsou temné bytosti, co vyměňují lidské děti za své, jakými jsou třeba víly nebo divoženky, a pak jsou temní lesní démoni, co potřebují lidskou schránku jako hostitele. Samantha udělá osudovou chybu, když pošle nevlastní sestru Olivii samotnou domů...přes les, protože po několika dnech se vrátí, ale Olivia to rozhodně není. Nejlepší je krásný temný les, občas potěší mysteriózní atmosféra. Osudy hlavních postav jsou předvídatelné, to ale příliš nevadí, stejně, jako že z temné bytosti toho moc vidět není. Ostatně když je ozářena, vyniknou laciné pixely, tudíž díky, že jich nebylo více. Na krev dojde, gore se leckde nabízelo, minimálně při práci s balvanem, ale kamera ho nestihla zachytit. Poslední záběr si mohli odpustit, páč i méně pozorný divák jistě konec pochopil. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo teda riadne hororovo sterilné, vôbec žiadne vzrušenie, len príbeh bez šťavy, ktorý bol síce celkom zaujímavý, ale na druhú stranu by som predsa len niektoré aspekty príbehu hlbšie rozobral, aby to celé dostalo lepší mysteriózny základ. Koniec ma tiež nemilo prekvapil škaredými digitálnymi trikmi, skrátka žiadna poctivá hororová práca tu nebola. 30/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Obstojná kanadská báchorka o ztrácejících se dětech v lesích, co skutečnou podobu démona skrývá přibližně stejně, jako vyvinutý hrudníček hlavní hrdinky. Film je se svými (vládními) financemi vůbec rád, že na závěr zprostředkuje pár gore scén, většinou si ale musí vystačit s chudobnou realizací, kdy posedlá holčička z pobožné rodiny vrhá na diváky ukrutně zlověstné pohledy, a její starší adoptovaná sestra jí chce pomoci, přičemž odmítá lesbické pokusy své kamarádky a uhýbá našpuleným ústům svého kamaráda, načež jí nejvíce vyhovuje sebepoškozování. Všechno tohle do filmu nezapadalo, navíc protivné hysterické výlevy rodinky. Ten fotr byl zvláštní pablb. Film na pár minut v závěru přece jen ukáže démona ve své podobě, což devalvuje snahu být temně bububu dílkem. Hodně to vytahuje strašidelně působivý les. Občas je film trapný, což mě docela rušilo, neb i za nízký rozpočet se mohlo vyrobit něco pěkně znepokojivého. Ne, do toho to sice nemá až tak daleko, ale prostě chyběl režijní důraz. Kozatá dívčina Jessica McLeod má sice mírně retardovaný výraz, nicméně nehraje nijak příšerně, její mladší kolegyně Hannah Cheramy je nejzajímavější z celého málo známého obsazení. Když totiž příběh padal do málo energických fází, tak se alespoň nějak zle zašklíbila, a hned měl režisér radost. Jeremy Lutter debutuje na poli celovečerního filmu, námětu o dětech, které se z lesa vrací změněné, chybí nějaké zásadní a poutavé vysvětlení o původu zla, film se touto stránkou zabývá jen odbytou okrajovou formou. Režijně to úplně nezazdil, nelze ale jeho režii označit za zvlášť nápaditou. Vznikl hororový kousek, co zabaví na 90 minut. A nikdo se z něj nepodělá úžasem ani strachem. 6/10 ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Mám rád horory, inšpirované mytologickými báchorkami, tvorcovia The Hollow Child však v snahe pretaviť takýto námet do podoby úspešnej modernej žánrovky zamrzli kdesi na polceste... Predovšetkým to chcelo dopriať viac priestoru lesným bytostiam v ich prirodzenej podobe a nie všetko servírovať iba v akýchsi náznakoch. V tomto ohľade sa s podobnou tematikou lepšie popasoval napríklad britský The Woods z roku 2015. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No to zas bylo teda, atmosféra na bodu mrazu, děvče by se mělo vzpamatovat, a že si nikdo nevšiml jak je poražená je taky moc. Herci hrozni, příběh legendy nudný. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Taková klasika o ztracené holčičce, která se vrátí nějaká divná. Potenciál tu sice byl, ale to by se musel démon trochu víc odvázat a to se mu podařilo jen v samotném závěru. Ten zbytek je jen sáhodlouhou a místy dost nezáživnou přípravou. Co se mi líbilo byl relativně hezky nasnímaný les a problém jsem neměl ani s herečkami, ale i tak se jedná o snadno zapomenutelný horší průměr. 40% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kanadský snímek „The Hollow Child“ je za mě velmi příjemným hororovým průměrem. Není to film, jenž dovede vyděsit, ale je to film, který v sobě má takovou zvláštní, ne vyloženě strhující, ale spíše lezavou atmosféru, která se mi dostala pod kůži. A tak mě vlastně celou dobu bavilo dívat se, jak to dopadne, a to i přesto, že se tu nějaké velké zvraty skutečně nedaly očekávat. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Extrémně podhodnocený horor z Kanady, kterému s radostí jednu hvězdu nadsadím. Sympatické herecké obsazení, krásný les a opět důkaz, že malé holčičky umí pořádně děsit. Tleskám výkonu Hannah Cheramy, která ďábelskou Olivii zahrála dokonale. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

sice by to měl bejt horor,ale dost lacině vyhlížející pohádka z kanady,s dost podivnejma hercema,a se zaprášenou pointou i koncem.Slabota.40%. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

V lese něco žije a nemá to čisté úmysly jelikož to unáší do jeskyně případně zabíjí děcka a vyměňuje si to s něma těla. To samé se stane Samanthině sestře, která se ztratí pak se najde, ale je jiná. Horor má 92 minut z toho minimálně 50 se absolutně nic nestane a jediné co se dozvíme je to, že někdo zabil psa. Ve zbývajících 42 minutách zemře jeden kluk a cca 20 minut z 92 se něco děje a přijde jedna krvavější scéna. Cgi toho démona vypadá navíc příšerně takže se ani nedivím, že ho celou dobu skrývaly a končí to debilně. 20 procent za film ( je to lepší jak Slender man) a 20 za toho Garetta, který mě připomínal Jamieho z hororu To. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Další horor nehoror, který má až něco skoro ve finále. bez jakéhokoliv napětí, strašení a atmosféry. S klasickým klišé koncem, který byl jasný hned. Průměrný snímek co neurazí ale když ho neuvidíte nic se Vám nestane. A přitom příběh nezněl špatně jen to prostě bylo špatně napsáno a natočeno. 40% ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Prostredie výborné , námet nie originálny ale tiež v pohode no celkové prevedenie nevýrazné a také nijaké. Herci zrovna sympatický neboli až na tú malú. Čo sa týka celkového dojmu tak na horor príliš slabé aj keď niekedy bol záblesk snahy a možno keby to mal niekto schopnejší tak by to aj bolo lepšie.Nato že film má "len" 92 minút tak sa tiahol celú večnosť: Škoda aj toho že tú históriu tých Hollows nejako viac nerozvinuli. Koniec maximálne klišé , nechápem prečo to už nemohlo ostať ako happy end no nevadí. U mňa za 2* a celkovo veľmi nedoporučujem aj keď zase taká katastrofa to nie je . ()

CharlieSs 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hodně, hodně dobrý film a z nějakého důvodu mi i dost sedl. Jen velká škoda toho konce, nějak jsem doufala přesně v ten opačný. Škoda, ale přesto super film. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka o ztrácejících se dětech ,ale opravdu pouze pohádka a to bez emocí a se špatnou trikovou stránkou.Legenda,která se opravdu nepovedla.TŘI hvězdičky za Johannah. ()

jkpj22 

všechny recenze uživatele

Žádné lekačky, žádné napětí, minimální atmosféra. Viděl jsem velký potenciál, ale nevyužito. S tím jak se blíží závěr se to trochu rozjede, solidní dvě hvězdy. Konec ok, příšera nebyla špatná. ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dalo se to. Na to jak některé horory dopadají bylo tohle celkem ucházející. Byť je to film zcela bez atmosféry a napětí. ()

Reklama

Reklama