Reklama

Reklama

Píší se 80. léta minulého století, Detroit zachvátila epidemie cracku a drogám byla vyhlášena nemilosrdná válka. Mladý gangster vypráví působivý skutečný příběh dělníka a jeho dospívajícího syna, Ricka Wershe Jr., který se stal tajným policejním informátorem a později drogovým dealerem, aby nakonec skončil na doživotí ve vězení. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (85)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V rámci gangsterek trošku slabší téma pro zfilmování. Hlavně v tom duchu, že filmu chybí nějaká výraznější akce a napětí. Přitom je strašně znát, jak je Matthew McConaughey herec z úplně jiné dimenze. Ten se totiž i pro takový film dokázal převtělit a udělat ze sebe amerického burana z Detroitu se vším všudy. Změnil na sobě všechno, co šlo a pojal to prostě standardně po svě. Tedy s kvalitou jemu vlastní. Všichni ostatní se jenom vezou a jakmile se objeví scéna bez něj, kvalita filmu těžce klesá. Dokoukat se to sice dá, ale po shlédnutí jsem film vnímal jako absolutní průměr. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $29miliónovTržby USA $24,011,188Tržby Celosvetovo $25,953,002 ▐ Matthew McConaughey opäť výborný, ten jeho fagan skôr otravný ale dobre do takého tipu filmu to celkom sadlo. Dejovo to celkom dobre sypalo, občas nejaká ten zaujímavý zvrat. /55%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené spojení krimi žánru a sociálního dramatu, kde v hlavní roli je především ekonomickou krizí paralyzovaný Detroit, město duchů... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Za me neskutečná pecka a k plnému počtu nejsem daleko. Miluji tyhle novodobé gangsterky z podsvětí, kde se zaplete mladý klučina, aby se z něj nakonec stal nejmladší drogový baron v historii vůbec. Má to solidní tempo, skvělé herecké výkony Matthew McConaughey je vynikající a nováček Richie Merritt to zahrál bravůrně. Dojde i na násilí a atmosférou mě to strhlo neskutečně. Skvělá zábava a pro fanoušky podobných filmů povinnost. na IMDB 6,5 zdejším hodnocením bych se neřídil. 80% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Džízis, dyť ten film nemá absolutně žádnou duši! Je to jako dívat se na nezajímavej, nudnej sled na sebe nenavazujících scének z drogovýho podsvětí Detroitu, který chtěl někdo naroubovat do hip-hopovýho hudebního videoklipu, ale po pěti minutách zapomněl vypnout kameru a říct všem zúčastněnejm, ať jdou domů. Nehledě na to, že hlavní postava má tak hrozně nesympatickej zjev a McConaughey tu hraje takovýho vymletýho křupana, že se vlastně divím, jak jsem to mohl dokoukat do konce... Pár momentů to jakože má a trochu sem se poučil, no ale tyvado! Ne. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina filmu je tak nevýrazný, že překonává herce velikosti MM a ani nevím čím.. Zase o jednom z mnoha zmetků, kteří zápasili celý život se zákonem.. Za chvíli nebude mít Hollywood o čem točit, gangsterů zase tak moc není, ale obyčejných slušných lidí snad většina planety.?! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zajimalo by me, jakejma hodinkama merili metraz, protoze ja mel uz v pulce filmu dojem, ze az vylezu ven z kina, budou tam misto trolejbusu litat vznasedla. Matthew je sice zaruka kvality a celkove to na me pusobilo hodne sebevedome a jiste, jenze co z toho, kdyz dve hodiny akorat premejslite, na co pujdete zejtra... (Vancouver, Kanada) ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Emotivní konec, po kterém bych toho ohodnotila jako "krásné". Přitom tam bylo špíny, drog a peněz, že byste to ani nespočítali. Nicméně Matthew jako vždy výborný a Richie překvapil, jak se do toho vžil. Za mě více než super! ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Typický McConaugheyho žánr, kde v hlavní roli je bizarní příběh a postavy, které dokáže vymyslet jen sám život. A právě příběh Rickyho je důvod, proč film funguje, i když tempo a skladba zápletky zaostávají. McConaughey a nováček Richie Merritt jsou výborní. 80. léta film vystihl perfektně a slyšet hudbu Maxe Richtera je vždy příjemné překvapení. Zábavná negativní reklama na americký justiční systém. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film o době sociálního ekonomického a politického úpadku. Smutný, děsivý, ale stojící za to ho shlédnout. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ďalší z hollywoodskych nepodarkov s nálepkou "podľa skutočných udalostí". Teenager ako informátor FBI, s ktorým to nedopadne dobre. Ani fúzatý McConaughey to nezachránil, pretože ostal bez výnimočného hereckého výkonu. Atmosféru osemdesiatych rokov bolo cítiť, ale inak je to pseudogangsterka, kde sa dokopy toho veľa nestane. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příběh je solidní, postavy napsal sám život a herci podali výborné výkony, přičemž Richie Meritt se ukázal jako velký příslib pro budoucnost. Jenže chybí tomu drajv. Pořád jsem čekal na to, že Demange šlápne na pedály, ale snaha se co nejvíc držet skutečnosti mu to nejspíš nedovolila. Škoda. Určitě se jedná o zajímavý kousek, ale zároveň i o promrhanou příležitost. 60% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Americký gangster, verzia pre mladistvých. Ako keby MTV osvetľovač nasvietil niečo ako Kokain, Krycí jméno Donnie Brasco alebo práve už spomínaného Amerického gangstera. Hovoril som si, že možno po dlhej dobe film presne podľa môjho gusta. Pekne sa to rozbieha. Všetko vyzerá a pôsobí presvedčivo. Zastúpené všetky potrebné typy postáv. Proste kvalitne namiechaný šopák. Len som stále čakal, kedy sa rozjede niečo naozaj veľké. A nič. Skutočný príbeh neumožnil väčší rozlet a nedal mi tak dôvod dať externému disku príkaz k archivácii. Richie Merritt však určite stojí za ďalšie sledovanie. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Životopisný film o jednom mladíkovi z nefunkčnej rodiny, ktorý sa zapletie do drogového biznisu. Hlavný hrdina pôsobí celý čas jak zbitý pes a príliš neprejavuje emócie, takže charizmou si diváka nezíska. A rozhodne to nie je ani žiadny svätec, takže nie je dôvod mu fandiť. To že ho využije a nepodrží FBI, nevidím ako niečo podstatné. Za svoj spackaný život si mohol hlavne sám. Film je po každej stránke priemerný, ale nenudí. Celkom som bol zvedavý jak to celé dopadne. Asi najviac zaujme Matthew McConaughey ako neschopný Rickov otec. Celkovo to je film na jedno pozretie. 5/10. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Film,který má poukázat na život chlapce co vyrůstá v ne zrovna dobrém prostředí a sklouzne k prodeji drog do které ho namočí policajti výměnou za určité lidi.Jenže jak to tak někdy bývá,systém se na něj vyse.... a my vidíme co znamená uvěřit někomu kdo vás zradí.Nejsilnější na snímku je určitě to,že je to podle skutečné události a tím to na vás působí o to silněji.Jenže všechno tohle co jsem vyjmenoval dost přebijí forma toho jak je to natočené.Ano můj oblíbenec Matthew McConaughey tu hraje parádně i když tu nemá tolik prostoru v roli otce chlapce,ale to je tak celé.Film je hrozně natahovaný,upovídaný tam kde by se to tak natahovat nemuselo a celkově je to takové nudné.Až jsem u toho proklimbával.Kdyby to nestálo na reálném příběhu a tím pádem jako dobré poučení pro lidi tak nevím no.Takže za mě celkově 50% a tři hvězdy. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Gangsterka na taký rodinný, dramatický spôsob. Veľmi nekoncepčne poňaté a drajvovo nezvládnuté, ale má akúsi dušu. Netreba pripomínať, že to je do veľkej miery zásluha oboch hereckých parťákov, ktorí sa do svojich rôl vžili napriek tomu, že réžia pokulháva a v nadväznosti na dramatický vývoj zbytočne spomaľuje dej a niekedy sa sústreďuje na nepodstatnosti, ktoré filmu viac škodia, akoby prinášali úžitok. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Reaganovská skvělá Amerika z jiného úhlu. V nevýrazném snímku jsem si všiml v době natáčení (2017) 16letého Richie Merritta (syn Rick). ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Film podľa skutočných udalostí s pomerne nesúrodým príbehom ma príliš neoslovil, čakal som od neho podstatne viac. Obdobie 90tych rokov zobrazené celkom dobre ale inak na filme upútalo máločo a už vôbec nie samotný príbeh. Sľubný začiatok trval zhruba 20 minút a následne sa dej akosi sám v sebe strácal a úprimne som prekvapený že som ho dopozeral do konca. ()

Reklama

Reklama