Reklama

Reklama

Zázrak v horách

  • Česko Amélie a horský zázrak (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Třináctiletá Amélie se považuje za neurvalého spratka a pravdou je, že tvrdohlavější dívku byste v Berlíně jen těžko hledali. Nikdo, a už vůbec ne rodiče, jí nesmí říkat, co má dělat. Ti se ale rozhodnou poslat ji po dalším astmatickém záchvatu na speciální kliniku v horách. Amélie s pobytem nesouhlasí, a tak se rozhodne utéct na samotný vrchol hory, tedy tam, kde by ji rozhodně nikdo nehledal. Záhy započne velká pátrací akce kliniky i rodičů. Amélie při hledání úkrytu v horách naráží na podivného chlapce jménem Bart, který jí zachrání život. Dívka si uvědomí, že Bart je mnohem lepší člověk, než si prvně myslela. Když se Bart dozví o Améliině nemoci, řekne jí o každoroční prastaré tradici, který spočívá v zapalování ohňů na vrcholcích hor. Ohně v tyrolských Alpách jsou údajně zázračné a pomáhají léčit nemocné lidi i zvířata. S cílem dostat se k ohňům včas se oba vydávají na dobrodružnou cestu naděje a opravdového přátelství. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (17)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nádhera, postupně střihání plotu kolem dětské duše. Sledovat výstup Barta a Amelie to byl fakt krásný až očistný prožitek a závan svobody. Jak už to u Němců bývá zvykem, opět velmi silné herecké výkony dětských představitelů. Alpské exteriéry jen umocnily můj silný prožitek z tohoto filmu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to príde s tým praštene drzým nešťastne "astmatickým" deckom aj mierne otravné. Postupne sa ale dá zvyknúť na dejovú túto polohu a nakoniec to potuvanie alebe útek prírodou príde ako také malé vykúpenie. /60%/ ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Mám rád holky  a Amélii..Ale tu z Montmartru. Zato ale nemám  rád kliniky, přísné řády a cizí prostředí. A navíc dokážu velmi dobře pochopit jak je těžké bojovat a smířit se s astmatem, jak musí být nějaké sanatorium vopruz a že z z toho všeho pak člověk leda tak zaškplej, tak hlavní hrdinka Ami je někdy opravu protivná až moc.  Příští měsíc mám taky jet na nějákou chatu do hor, tak uvidíme jestli tohle budu říkat i  potom. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Už dávno som sa pri filme nerozplakal. Ešte sa točia rodinné filmy, kde človek zostane v údive nad krásou prírody a krehkosťou ľudskej duše. Áno, moje dojmy bude asi málokto zdieľať, ale dnes som videl môj film roka 2017. Tobias Wieman bude asi druhotriedny režisér, ale pre mňa je to kráľ. A scenáristky sú princezné :) A Mia Casalo hrala veľmi presvedčivo. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vpravdě očistný snímek, který naplňuje všechny atributy laskavého a empatického rodinného filmu, a přitom se nezpronevěřuje vlastním ideálům a vlastním pravidlům. Ví, co vám chce sdělit a jak toho chce dosáhnout - nesnaží se být mravokárným, jen vás provází dějem ... s přirozeným důvtipem, kreativitou a obrazotvorností. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Moc hezký film, hlavně to překvapilo, protože je to německé - a to je většinou průšvih. Krásné prostředí Alp a dvě děti Bart a Amélie, kteří k sobě nachází cestu, vlastně doslova, protože se vydají do hor, i když má Amélie astma a dle slov své matky ujde do kopce deset metrů...70% ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

nadherne prostredie to boli isto alpy no parada aj pekny pribeh bola palicata ale potom ju zlomili dostala rozum zle by dopadla ()

Extrakritik 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem koukal poloožralej v letadle. Celkem o hovně,ale to už rodinné filmy bývají. Nicméně na jedno shlédnutí dobré. Blbé,ale tak nějak přiměřeně. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Alpská krajina dostává 5*, ale děj s hlavní hrdinkou mě dost iritoval. Spratek každého uráží, ale nakonec je to ta "tvrdohlavá" (dle newspeaku nedotknutelná osoba, která může ubližovat a ostatní to musí snášet) dívka, která všechny srovná do latě. Kdopak asi zaplatil ten vrtulník? PS: Asi to mělo vyvolat lítost, ale astma není rakovina a když holka zvládne běhat po horách, do mrzáka má daleko. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Kraaasny a mily film odohravajuci sa v naaadhernom prostredi,kde dominuje priroda a hory,k tomu sympaticki herci a pribeh,ktory cloveka chyti za srdce a u tych citlivejsich budu aj slzy...:-) ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Pro třináctisté dodnocení jsem si vybral velmi dobře. I když Amelie byla hlavně zpočátku tak trochu na pěst:), tak tohle byla krása především po vizuální stránce, ale i výkony obou dětských herců byly velmi přesvědčivé. V neposlední řadě i docela vydařená hudba. Jo a nejzajímavější stejně byla přeprava krávy vrtulníkem v podvěsu:). ()

Wolfvater 

všechny recenze uživatele

Dobře se na to koukalo, příjemné překvapení. Možná bych dal 4 hvězdy, ale jednu přidám navrch za to, že tvůrci netlačili na pilu, nesnažili se udělat nic dramatičtější, než bylo nutno a nechali hrát i cestu. Prostě velmi stravitelné. Nic nepokazit je taky veliké umění, za to si to 5 hvězd zaslouží. ()

Tristix 

všechny recenze uživatele

Opravdu krásně oddychový film. Radost koukat. A jelikož miluji hory, musím pochválit i to překrásné prostředí ve kterém to bylo natáčené :) Rozhodně to nebyla ztráta času, naopak. ()

Reklama

Reklama