Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šarmantní Ir Peter Plunkett má starosti se svým zámkem. Hrozí mu hypetéka. Jeho dědičný majetek chce odkoupit americký magnát Brogan, převést ho za moře a tam z něho postavit malý Disneyland. Plunkett v zoufalství dostane spásný nápad, představit své sídlo jako "zámek, kde straší". Vykoná potřebné úpravy, spustí velkou reklamu a zanedlouho už přichází první hosté. Mezi nimi také manželský pár Jack a Sharon Crawfordovi. Očekávaná strašidelná dovolená se však nevydaří, jelikož zámecký pán svým amatérským zincenování hororové divadélko pokazí. Podráždění američané hrozí odchodem, když nešťastnému Plunkettovi přichází na pomoc pravá strašidla a duchové. Ďábelský tanec mrtvých však nejméně vadí unavenému Jackovi, který zahoří vřelou láskou k překrásnému ženskému duchovi - Mary Plunkett, mimochodem už 170 let mrtvé... (Jamal)

(více)

Recenze (79)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedna z mala komedii od Jordana, takze jsem moc nevedel, co cekat, precejen od tohohle rezisera jsem zvyklej na perfektni dramata, ale nakonec z toho byla docela prijemna ducharska komedie, kde sice chvilku trva, nez film chytne tempo a rozjede se, ale v druhy polovine uz dobre bavi. Navic na rok vzniku filmu nejsou triky nijak spatny, docela svizne to odsejpa, herci sympaticky a hlavne vzteklej, nadrzenej, zrzavej a mrtvej Liam Neeson. Lepsi 3*. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Moja obľúbená absurdno-duchárska komédia z detstva, každá postavička je správne trafená a celé je to veľmi milý a zábavný úlet. Liam Neeson je sexi k popukaniu (aj keď to znie rozporuplne, kto videl, chápe:-), Beverly D'Angelo a jej Sharon je (a pre mňa osobne vždy bola aj bude) napriek neznesiteľnej povahe živšia aj chutnejšia ako mdlá Daryl Hannah. A Steve Guttenberg je taký štandardný... Viem, že to celé nedáva dokopy megafilm a objektívne hodnotenie by bolo nižšie, ale kto už hodnotí filmy objektívne ;-) Zdanie objektivity môžeme zachovať len pri filmoch, ktoré nás ani nenadchli ani neznechutili, a sme preto ochotní a schopní chladne uvažovať. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Väčšina divákov si herca Steve Guttenberga pamätá ako predstaviteľa jednej z hlavných postáv v populárnej komediálnej sérii "Policajná Akadémia". Stvárnil tam nezabudnuteľného sympaťáka Carey Mahoneyho. Na mňa však najväčší dojem urobil v duchárskej komédii "Dom veselých duchov", kde si zahral amerického turistu Jacka, ktorý sa spolu so svojou nervóznou a panovačnou manželkou ubytuje v starom, írskom, strašidelnom zámku. Táto dovolenka im obom zmení život. *** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Hravě rozpustilá komedie s nepřeberným množstvím skutečných i falešných duchů, zpestřená všemožnými zápletkami a různými lidskými libůstkami, nejšmrncovnější je ovšem bradavičnatý Martin (stár 200let, to není nic proti věčnosti), smradlavý...ojéje, taky pajdavý a aby toho nebylo málo, taky "čvachtá", jenže je obdařen takovou přitažlivou živočišností (strčí do kapsy leckteré s bušícím tepem), že by bylo tuze lákavé si s ním trošku "zapleskat", ach... jaký mě to napadají hříšný myšlenky, hm...a proč, ne. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Hrátky s duchmi po "jordanovsku." Ako obvykle (v rannom experimentovaní N.J.) velice streštené a úsmevné divadielko tentokrát v pavučinových chodbách/miestnostiach strašidelného hradu. Zloženie O'Toole, Guttenberg, D'Angelo, Tilly, Gallagher, Neeson+Hannah stvára kúsky rozkokošené a konfrontácia živých s mŕtvymi obnáša viacero (čo do zábavnosti) dobrých scén. S vlkmi som statočne vyl a zažíval kvantum echt rozpustilých príhod, u veselých duchov taktiež panuje neviazaná nálada, ktorá síce nedisponuje vyššími ambíciami, ale zato kohokoľvek/kedykoľvek rozradostní. Ráčte vstúpiť. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Opravdu moc roztomilá komedie o tom, kterak zámecký pán se rozhodl přilákat na "své" duchy skupinku movitých Američanů, kteří mu mají pomoci od dluhů a hrozícímu zániku.. :-)) ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Šarmantní Ir Peter Plunkett má starosti se svým zámkem. Hrozí mu hypotéka. Jeho dědičný majetek chce odkoupit americký magnát Brogan, převést ho za moře a tam z něho postavit malý Disneyland. Plunkett v zoufalství dostane spásný nápad, představit své dílo jako zámek, kde straší. Vykoná potřebné úpravy, spustí velkou reklamu a zanedlouho už přicházejí první hosté. Mezi nimi také manželský pár Jack a Sharon Crawfordovi. Očekávaná strašidelná dovolená se však nevydaří, jelikož zámecký pán svým amatérským zinscenováním hororové divadélko pokazí.Podráždění Američané hrozí odchodem, když nešťastnému Plunkettovi přicházejí na pomoc - pravá strašidla a duchové.Ďábelský tanec mrtvých však nejméně vadí unavenému Jackovi, který zahoří vřelou láskou k překrásnému ženskému duchovi Marry Plunkett, mimochodem už 170 let mrtvé. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film z dětství, na který rád vzpomínám. Když jsem byl malý, tak jsem se strašně bál těch jeptišek a té chobotnice. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých VHS klasik. Jednoduchá, ale velmi příjemná komedie. Naprosto okouzlující byl Peter O´Toole, který svým irským šarmem obstarával většinu scén, u kterých jsem se opravdu zasmál. Liam Neeson byl úžasně nechutný, Beverly D´Angelo sexy a duchové vylezající ze zdi jedním slovem loskosňoučtí. Nehledě na to, že se mi líbily parapsychologovy vlasy po elektrošoku. Kdo by si pomyslel, že z nevýrazné a ukňučené Daryl Hannah se jednou stane jednooká mrcha (aka Elle Driver v Kill Billovi). Jen nechápu, co na ní měl jako Jack vidět. A s dechem u konce dodávám, že český dabing, jakkoli tu jeden dabuje dva i více, se náramně povedl. PS: Ten duch se jmenoval Martin Brogan, takže pokud tomu dobře rozumím, Sharon se vlastně zabouchla do svého předka! Tomu se říká záhrobní incest:-)) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisér Neil Jordan se přesvědčil, že mu až tak nesvědčí filmy pro nenáročné publikum. S duchy na zámku si nepotykal v takové formě, jak jsem od něj zvyklý. Přece jen nezaznamenal jsem v tomhle pohádkovém příběhu jeho nezaměnitelný režijní rukopis. Všechno je to takové rozklížené. Když film doběhl, jen těžko jsem si z něj vybavoval nějakou výraznou scénu. Taková v něm snad ani nebyla. Na Neila Jordana až téměř tuctové a hlavně atypické. Vyzdvihl bych trikovou složku a dobré herecké obsazení. Jeho myšlenkově obsažné filmy jsou od něj mnohem lepší. 60% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se to nezdá, Neil Jordan režíroval i duchařskou komedii. A s docela silným hereckým ansámblem. Zapomeňte na Monu Lisu, Řezníkova chlapce, Snídaně na Plutu, Hry na pláč... Tohle je obyčejný, pohodový duchařský snímek, který si nehraje na velké umění, nabízí trošičku omletý příběh, ale přitom dokáže svým způsobem pobavit. Mladý manželský pár (Steve Guttenberg a Beverly D'Angelo) přijíždí na skotský hrad, kde každou noc straší - v rolích duchů se objevují Daryl Hannah a Liam Neeson. Pak je tu ještě domovník v podání Petera O'Toola. Ze skotského hradu by rád, aby vznikl zájezdní hotel, ale všechno se tak nějak kazí. S autobusem, první výpravou, a do toho ti duchové, co se vraždí opakovaně noc co noc, a ti američtí manželé nemají nic jiného na práci, než se do duchů zamilovat... Zkrátka, taková ta lepší zábava na dlouhý listopadový večer, která podle mne ani za těch pár let neztratila své naivní kouzlo. Disk načíná protipirát a čtyři reklamy, a ty samé kdovíproč najdeme znovu i v hlavním menu, jinak žádný bonus nehledejte. Zvuk je u filmu jen stereo (originál i dabing). ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Na obálce mě upoutalo, že Peter O'Toole a Daryl Hannah, a jméno Steve Guttenberg zase dávalo tušit jakým se to asi bude ubírat směrem. Kulisy jsou pěkné a docela by mě zajímalo jestli třeba ty interiéry natáčeli někde na nějakém opravdovém hradě, i když s největší pravděpodobností asi ne, ale každopádně kdyby podobným stylem točili komedii zasazenou do nějakého jiného prostředí tak by to asi bylo o poznání nudnější. Kousky, co na hradě provádí místní personál jsou tak nějak standardně komediální a občas jsou až překvapivě vtipné, ale co určitě je na filmu jednou z nejzajímavějších věcí je určitě herecké představení Petera O'Toola, který tak zábavně zahrál takové teatrální cirkusáctví s velmi výrazným odevzdáním se a beznadějí ve tváři. Na obálce speciálně zvýrazněná Daryl Hannah je ve filmu až překvapivě málo a očividně hlavně kvůli té její zvláštní tváři, která z určitého pohledu vypadá moc pěkně a z jiného zase tak nějak podivně vyšinutě nebo jak to popsat :). Prostě si tu zahrála takovou tu pohádkovou princeznu, která ale vypadá občas jak nějaký maniak, hrozně zvláštní kontrast :). Celkově je to ale spíš jen o tak trochu izolovaných scénkách toho vtipného duchařského strašení jako třeba mluvící kůň, scénky s knězem a tou holkou co ho balí nebo scénka s pískající rybou a souvislý děj nebo spíš ta spojující zápletka mi připadala spíš jako na druhé koleji. Nakonec je to ale docela dobrá rodinná komedie s několika velmi vtipnými momenty, se spoustou průměrných momentů a s pár velmi zajímavými perličkami jako je postava ředitele hradu nebo Daryl Hannah :). No a samozřejmě taky duchové s Liamem Neesonem :). ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

"Na střeše je nějaká paní." "Já jsem strašidlo!" "Na střeše je nějaký strašidlo." Pohodová duchařská komedie, v krásných kulisách starýho irskýho zámku, s osmdesátkovým feelingem a hlavně s kupou známých herců (vede žárlivej Liam Neeson). Nic víc, nic míň, prostě na takové to domácí koukání... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Snímek vás nemá v žádném případě vyděsit, ale pobavit takže podle toho se odvíjí i celý následující děj, který místy skutečně gradoval v parádní podívanou. Bohužel je zde možnost spatřit i podstatně velký počet romantických pasáží, které už tak zábavné nejsou a mohou se stát důvodem proč se na tento film někteří diváci ani nedodívají. Naštěstí zde převládá humor a komické scény u nichž na tyto nedostatky občas zapomenete. Za břicho se v žádném případě popadat nebudete, ale pro vaše děti by to mohl být nevšední zážitek, jako pro nás když jsme byli ještě malí a sledovali podobné filmy. Takže ho v žádném případě nezatracujte. Především pak pro výborné herecké obsazení a humorné pojetí. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený komediální horor. A to je nějak moc nemusím. Zde jsem se ale pobavil. Děj je příjemný, divák se ani chvíli nenudí. Stopáž úměrná a všem se to líbí. Některé herecké výkony byly téměř dokonalé. To se nebojím říci. Tento film mám na VHS a pečlivě si ji uschovám. Věřím, že jednou bude velmi cenná. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Úsmevná fantasy komédia, ktorá prináša skvelú rodinnú zábavu do každého počasia. Vizuálne pútavá a svižná. ()

Související novinky

Zemřel „modrooký ďábel“ Peter O'Toole

Zemřel „modrooký ďábel“ Peter O'Toole

16.12.2013

Odešla jedna z velkých hereckých osobností. Legendární britský herec byl v pátek hospitalizován v londýnské nemocnici Wellington, kde v noci ze soboty na neděli vydechl naposledy. Dožil se 81 let,… (více)

Reklama

Reklama