Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šarmantní Ir Peter Plunkett má starosti se svým zámkem. Hrozí mu hypetéka. Jeho dědičný majetek chce odkoupit americký magnát Brogan, převést ho za moře a tam z něho postavit malý Disneyland. Plunkett v zoufalství dostane spásný nápad, představit své sídlo jako "zámek, kde straší". Vykoná potřebné úpravy, spustí velkou reklamu a zanedlouho už přichází první hosté. Mezi nimi také manželský pár Jack a Sharon Crawfordovi. Očekávaná strašidelná dovolená se však nevydaří, jelikož zámecký pán svým amatérským zincenování hororové divadélko pokazí. Podráždění američané hrozí odchodem, když nešťastnému Plunkettovi přichází na pomoc pravá strašidla a duchové. Ďábelský tanec mrtvých však nejméně vadí unavenému Jackovi, který zahoří vřelou láskou k překrásnému ženskému duchovi - Mary Plunkett, mimochodem už 170 let mrtvé... (Jamal)

(více)

Recenze (79)

Dumaru 

všechny recenze uživatele

Plunkettovci chcú zachrániť rodinné sídlo pred núteným predajom, preto sa rozhodnú svojpomocne z pokojného (aj keď pochmúrneho) sídla urobiť strašidelný zámok. Po tom ako sa prvý pokus so strašením nevydarí a podvedení hostia sú na odchode, strašenie prevezmú skutočné strašidlá alias mŕtvi nájomníci zámku a komédia sa môže začať. High Spirits som si obľúbil už dávnejšie z originálnej vhsky a aj v súčasnej dobe si rád pozriem túto oddychovku,,, ()

montel 

všechny recenze uživatele

Peter Plunkett (Peter O´Toole) majitel stejnomenného hradu je před krachem a aby zachránil hrad před stěhováním vymyslí plán, jak se svého dluhu zbavit. Své zaměstnance převleče za duchy a návštěvníkům nabídne zbrusu novou atrakci. To se ovšem nelíbí duchům Plunkettovi rodiny a tak se začnou návštěvníkům zjevovat...Průměrná komedie, která nemá s hororem nic společného. Docela příjemně se na to dívá, ale ke konci už trochu nudí. Prostě nic zajímavého. 40% ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Milá duchařská komedie, nezklamala, pobavila. Guttenberg sem jasně zapadá, ale kdo by tu čekal Liama Neesona ? Manželský pár se během dovolené rozpadne a každý se zamiluje do ducha. Jackovi se povede dostat svou milou zpět mezi živé bytosti, Sharon naopak skončí jako duch. Snímek má množství vtipných momentů a provedení je prostě klasika 80 let. "HELE, VY JSTE DUCH A JÁ AMERIČAN, NEFUNGOVALO BY TO". Myslím, že Jack byl rád, že to prolínání přešlo v něco víc :-). ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

"Na střeše je nějaká paní." "Já jsem strašidlo!" "Na střeše je nějaký strašidlo." Pohodová duchařská komedie, v krásných kulisách starýho irskýho zámku, s osmdesátkovým feelingem a hlavně s kupou známých herců (vede žárlivej Liam Neeson). Nic víc, nic míň, prostě na takové to domácí koukání... ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Hrátky s duchmi po "jordanovsku." Ako obvykle (v rannom experimentovaní N.J.) velice streštené a úsmevné divadielko tentokrát v pavučinových chodbách/miestnostiach strašidelného hradu. Zloženie O'Toole, Guttenberg, D'Angelo, Tilly, Gallagher, Neeson+Hannah stvára kúsky rozkokošené a konfrontácia živých s mŕtvymi obnáša viacero (čo do zábavnosti) dobrých scén. S vlkmi som statočne vyl a zažíval kvantum echt rozpustilých príhod, u veselých duchov taktiež panuje neviazaná nálada, ktorá síce nedisponuje vyššími ambíciami, ale zato kohokoľvek/kedykoľvek rozradostní. Ráčte vstúpiť. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Neil Jordan vždy tvrdil, že predávajúca sa verzia filmu je veľmi odlišná od tej, ktorú zostrihal.  Z editačného procesu konečného strihu bol viac-menej vylúčený a tvrdil, že jeho verzia je stále zamknutá v trezore. (Crybaby)
  • Ponuku na rolu Petera Plunketta dostal od štúdia aj Sean Connery, ale nakoniec ju stvárnil Peter O'Tool. (Crybaby)
  • Vo filme si mala zahrať Liz Smith, ale kvôli chorobe, ktorá ju postihla pred začiatkom natáčania, nebola schopná pracovať. (Crybaby)

Související novinky

Zemřel „modrooký ďábel“ Peter O'Toole

Zemřel „modrooký ďábel“ Peter O'Toole

16.12.2013

Odešla jedna z velkých hereckých osobností. Legendární britský herec byl v pátek hospitalizován v londýnské nemocnici Wellington, kde v noci ze soboty na neděli vydechl naposledy. Dožil se 81 let,… (více)

Reklama

Reklama