Reklama

Reklama

Divoká karta

Trailer
Krátkometrážní / Poetický / Road movie
Slovensko, 2016, 13 min

Obsahy(1)

Adam sa po smrti svojej matky vydáva na cesty, hladať svojho jediného príbuzného - vlastného otca. Ten ich opustil, kým bol Adam ešte malý a to jediné, čo sa k nemu dostalo, je otcov denník z ciest. Žije vôbec ešte? Podarí sa im stretnúť? To sú otázky, ktoré víria Adamovou hlavou na jeho zaujímavej ceste po otcových stopách. Divoká karta je jedným z príbehov, ktoré Adam zažije na svojej ceste za otcom. (ČSFD)

(více)

Recenze (4)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

https://www.youtube.com/watch?v=uwDwiKwxYW8 Neviem či ma pochopíte, neviem či ma vôbec niekto pochopí, ale tento kraťas mi pripomenul staré dobré časy československých filmov. Dnes už vyzerajú filmy úplne inak než v takých 70.rokoch. Nielen tie slovenské ale aj napríklad americké. Zároveň mi to ale tým oranžovým zafarbením, alebo oranžovým filtrom dalo by sa povedať, pripomenulo rovnako ladený hudobný videoklip Klingande - Jubel. Môžem pochváliť aj koniec, ktorý množstvo divákov bude pociťovať inak. Nikto ako smutný, niekto ako vtipný, niekto ako zábavný, zaujímavý alebo dokonca mnohým navodí túžbu pokračovania. A to sa pri 13 minútovom krátkometrážnom snímku cení. A Monika úžasná. Česť jej pamiatke. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kdyby chování postav dávalo aspoň trochu smysl, kdyby ta chemie mezi hlavní dvojicí taky dávala smysl, kdyby byl příběh o hledání otce a ne o jednom z úseku z jeho hledání (protože toho otce stejně nenajde), tak by se mi Divoká karta líbila. Kameru má totiž skvělou a poetickou, fakt pastva pro oči, chodí se tu po poli (což je pro mě velké plus), teď jenom vychytat ten zbytek. Navíc hlavní dvojice mi byla nesympatická, především ta holka, která sice je celkem hezká, ale taky neskutečně protivná. Road movie to fakt není (ledaže byste za road movie považovali krátkou procházku po poli) a nakonec ani nevím, co mi ten film chtěl říct. Škoda, no, tak dobrý film to mohl být... 3* ()

Reklama

Reklama