Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po katastrofálnej zrážke s autom sa Dana (Shauna Macdonald) ocitne pripútaná k lôžku. V depresívnom prostredí nemocnice sa jej stav ešte zhorší, keď zistí, že ju v noci niekto sleduje. Nikto jej neverí, ale čoskoro je jasné, že v nemocnici niečo nie je v poriadku a že boj o život ani náhodou nekončí. (Marceloo)

Recenze (28)

kingik 

všechny recenze uživatele

Zuby NEHTY se to drží jednoho prostředí a je to přibližně blbé jako stříhání NEHTŮ. Tím prostředím je chátrající nemocnice, respektive nemocniční pokoj, v němž se ocitne kondiční trenérka Dana, kterou srazilo auto. Od té doby je upoutaná na lůžko, potlučená, napojená na dýchací přístroj a komunikující jen přes klávesnici počítače s hlasovým komunikátorem. Návštěvy jí zpříjemňuje nejen její rodina, ale také zlý bubák zvaný Nehet, který zde v dávnověku coby muž z masa a kostí pracoval, než po strašlivých obviněních spáchal sebevraždu. Zdá se, že celá nemocnice drží společně pod pokličkou dávné tajemství, které brzy vypluje na povrch. Pokud vypnete všechny orgány, kterými myslíte, je tenhle film akceptovatelný. Jen nezkoušejte se nad ním zamyslet, hledat v něm logiku a bádat nad výslednou pointou, spojenou s hlavní postavou. Film neuchvátí ani monstrem, to zpočátku vidíme jen na pár milisekund, později už nikam tolik nechvátá. Vraždy jsou krotké, lacině vyvedené. Film sráží i to, že se v něm až tak moc neděje. Pokoj a Danu neopustíme, vše podstatné se odehrává zde. Nemocnice je samozřejmě podivná, lékař má deku až na záda, nijak pacienty neošetřuje, místo lepých sester je zde potetovaný zdravotní bratr, ředitelka je jak vedoucí lágru. Prostě slušně depresivní. Shauna MacDonald v titulní roli "paranoidní" pacientky hraje obstojně bezmocnou ženu/oběť. A má sličnou dceru, manžel byl slizký (nevěrník?). Je znát, že režisér Dennis Bartok toho nenatočil právě kvanta, je to jeho debut. Jeho scénář měl několik origoš nápadů: muž, libující si ve stříhání a schovávání nehtů malých pacientek, je nápad k nezaplacení. Sice se z něho moc nevytěžilo, ale docela fajn. Film nabral na obrátkách až ve finální části. Většinu děje spláchly stupidní výjevy, které filmu neumožnily dýchat. Doufám jen, že nikoho nenapadne natočit sequel, třeba pod názvem "Manikůra pana Neheta". 5/10 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ženská si jde zaběhat a přejede jí auto na přechodu. Řidič ujede z místa nehody a ona se probudí v nemocnici po 2 týdnech umělého spánku a jelikož nemůže mluvit tak za ni mluví počítač. Mezitím co se dává do kupy na ni útočí přízrak chlápka co se zde kdysi vraždil. Docela slušný horor s netradičním koncem,který ke konci nabývá na síle. V rámci žánru nadprůměr. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatická duchařina ve vděčném prostředí staré nemocnice, kde se potkani prohánějí ve zdech, elektřina občas vypadne a kdysi zde byl zdravotník, co zřejmě vraždil. Jeho neklidná duše bloudí chodbami a hledá další oběť. A pokud se člověku stalo, že krátce vstoupil do říše mrtvých, pak má šanci se s neklidným duchem setkat tváří v tvář. Tenhle hororový podžánr nijak zvlášť nemusím, ale připouštím, že zde se dařilo navodit tajemnou atmosféru i bez šílených lekaček. Těch pár hlasitých bylo milosrdných a napětí na nich nestálo. Sice se nikdy nesmířím s vyobrazením ducha, co nesmyslně zvládá fyzické úkony, páč je jen čistou vzdušnou energií, ale budiž. Macdonaldová podala slušný výkon, její filmový muž samozřejmě využil příležitosti, aby ji hned podváděl, a filmová dcera tu dělá spíše křoví. Na jedno podívání rozhodně ano, konec je dynamický, napínavý a temný. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem obstojné strašení z nemocničního prostředí, kde řádí bubák s nehtovou úchylkou. Strašidlo celkem ušlo, najde se nějaká ta lekačka a problém jsem neměl ani s herci. Výtka míří především k atmosféře, která měla být hutnější a postrádal jsem trochu té krve navíc. Škrábance mi v tomto případě nestačí. Ale i tak to vidím jako lehký nadprůměr a solidní debut v jednom. 65% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vcelku tuctový příběh povyšuje na slušnější průměr jeho řemeslné zpracování, a to navzdory zjevně nevysokému rozpočtu. A taky evropské tempo mi docela sedlo. Ovšem z takhle banálního scénáře by nějak extra záživnou a vzrušující podívanou nevykouzlil asi nikdo. Vražedný duch v nemocnici, no páni. Ale na irské poměry je to nejspíš v rámci žánru hodně dobrá práce a já pochybuju, že by takovéhle divácky nenáročné, ale profesionálně zmáknuté horrorové kousky mohly někdy v nejbližších letech vzniknout i u nás. Několik pěkných lekaček, pěkná držka ducha a jedna docela zajímavá scéna (Trevor & monitor). Jako oddechovka před spaním naprosto v pohodě. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama