Reklama

Reklama

Ghosts of Darkness

  • Velká Británie House of Shadows

Obsahy(1)

Dva paranormální badatelé Jack (Michael Koltes) a Jonathan (Paul Flannery), každý s odlišnou povahou a vlastními způsoby vyšetřování, stanou neočekávaně bok po boku ve starém sídle při pátrání po neznámém duchovi, který tu kdysi brutálně zabil mladou rodinu. Oba si brzy uvědomí, že budou-li ještě někdy chtít spatřit denní světlo, musí překonat všechny své rozdílné vlastnosti a rivalitu, protože tady nejde už jen o pověst profesionálních vyšetřovatelů, ale hlavně o záchranu životů. (Hernycztek)

(více)

Recenze (6)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Dvaja blbečkovia vyrazia do prekliateho domu naháňať duchov. A dopadne to veľmi zle - pre diváka. Čo nepohnojil maskér (ktorý si zjavne myslel, že červené oči a štipka makeupu stačia), pohnojilo smiešne CGI. Dokonca sa objaví aj nejaká digi hmla a samotného diabla taktiež nemôžeme vypustiť. To záverečné vymietanie to už ale zhoršiť nemohlo, keďže horor bol pochovaný už dávno predtým. Dokonca som mal pocit, že to tvorcovia nemôžu myslieť vážne. Strieľať na ducha brokovnicou? Bodík za žáner a naozaj minimálnu sledovateľnosť. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Britská tvorba nikdy nepatřila mezi moje nejoblíbenější, ale dá se v ní nalézt několik opravdu povedených filmů (zvláště pak staršího data). Bohužel ta novodobá už opravdu za moc nestojí. Většina filmů se totiž pořád dokola opírá o strašidelné domy/budovy, paranormální vyšetřovatele a duchy, což začíná být pomalu ale jistě jedna velká nuda. Zvláště když spousta z nich neoplývá moc velkým rozpočtem ani kvalitním scénářem a tento kousek je jedním z nich. Jde jen o další céčkový paskvil s minimem slušných momentů.    Ono je sice pěkné, když na vás vybalí historku o děsivém domě, kde nikdo údajně nepřežil víc jak tři dny, nebo někoho jiného zabil. Podle fotek a historek tam zařvala spousta lidí, ono sídlo bylo celkem hezké (jak zvenčí, tak i interiér vevnitř), ale to bylo tak všechno. Hromada dialogů byla nudná, vzájemné počáteční hašteření obou pánů nic moc (jeden jasnovidec, druhý se nemohl vzpamatovat ze ztráty své blízké). Opět vrzali panty, bouchali dveře, tu a tam se objevil nějaký stín nebo zakrvácený duch s červenýma očima, ale alespoň trochu slušná atmosféra se objevila až v samotném závěru.    Do té doby si spíš budete okusovat nehty nudou a zoufale pokukovat po časomíře. Jako celek tento film neměl šanci uspět, protože nic extra zajímavého tu k vidění nebylo. Spousta klasického klišé, nesympatické postavy, slabé herecké výkony, no prostě podprůměrná podívaná. Podobných filmů existuje celá řada a většina z nich je dle mého názoru naprosto zbytečnou ztrátou času. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Ghosts of Darkness“ v sobě má docela dobré momenty, není jich mnoho, nejsou vyloženě skvělé, ale jsou docela dobré a je vidět že zde i byla snaha vystrašit anebo alespoň zhnusit. Sem tam se to povedlo, ale pomalé plynutí filmu nebylo dobře zvolené tempo, je to spíše unavující a dva paranormální vyšetřovatelé začnou být po nějaké době celkem unavující a budete doufat, že jejich trápení rychle skončí. ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Podle posteru jsem očekával kravinu, která nebude hodna ani jedné hvězdy, no zdání někdy klame a nakonec uděluji hvězdy dvě! Za začátek, hlavní postavy a snahu tvůrců, která se bohužel moc nepovedla. Opět se mi potvrdilo, že první brutální nebo strašidelná scéna v takovýhle hororech, je i scénou poslední. Celé to začne vyvražděním rodiny, a tím to mohlo končit, protože dál to byla už jen nuda a nuda. První polovinu se vůbec nic nestalo, ,,lovci duchů" jen chodili po domě a snažili se něco paranormálního zachytit. V druhé polovině se to tvůrci snažili zachránit nějakými náznaky nadpřirozena, ale všechno to bylo tak trapně zpracované, až to bylo k smíchu. Snaha vytvořit strašidelné masky se popřít nedá, ale ten CGI efekt, když Jack vystřelil ze zbraně na ducha, to jako vážně? ,,Obě hlavní postavy jsou vcelku sympaťáci a dá se říct, že ,,hráli." Hudba a ozvučení, když se něco dělo byly také na určité úrovni. Masky se mi docela líbily, ale celý dojem kazí to trapné CGI." Takže když tohle všechno sečteme, Ghost of Darkness se řadí mezi ty nízkorozpočťáky, které se dají shlédnout bez újmy na psychice. ()

Reklama

Reklama