Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ray Breslin (Sylvester Stallone) je neustále na útěku - živí se totiž testováním nedostatků zabezpečovacích systémů ve věznicích. Uplynulo už několik let, kdy se stal obětí zrady a musel sáhnout až na dno svých sil, aby unikl z nechvalně známé prosklené Hrobky. Po tomto úspěchu mu prestiž ještě stoupla, získal množství nových zakázek a nyní čelí nové velké výzvě. Jeden z členů jeho týmu zmizí a ocitne se v tajném technologickém zařízení s příznačným názvem Hádes. Tajemná organizace v něm vězní unesené osoby, které disponují důležitými informacemi nevyčíslitelné hodnoty. Bohatí obchodníci, tajní agenti, politici i mezinárodně hledaní zločinci - nikomu z nich se zatím nepodařilo dostat se ven. Jediná cesta pro Raye Breslina tak znovu vede směrem dovnitř... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (320)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Slájovi už ten odulý mongoloidní baset tak tak drží na přední části hlavy a začíná nemilosrdně stékat i navzdory celokariérní fasciální nekróze. Spolu s ním jej satanžel opouštějí i zbytky soudnosti při výběru gerontorolí a pomalu míří za Štefanem a Žánkládou do hnijícího rumunského masového hrobu padlých akčních hrdinů. Zkurvit skvělou jedničkou nadějně nastartovanou sérii není evidentně nic složitého. Úplně stačí, aby scénárista začal čichat ředidlo, produkce se ujala Armáda spásy, Padesáticentový přednášející lidoop si v tom střihnul famózní kreaci toporného, tupě čumícího negra, no a k dovršení žumpy to celé svěřit do velmi nepovolaných rukou Štefana Cé Mlynáře, jenž by byl schopen režijně zprasit i příjezd lokomotivy. K tomu si připočtěte téměř neutuchající, mimořádně dramatickou hudbu vykradenou z Horny housewives anal adventures, děj a dialogy jako z nočních můr zfetovaného downa, a dostanete otřesně natočený, příšerně zahraný a obskurně sysluplný zetkový mentální mulinex, který by se dal lapidárně shrnout jako dva trapní ťamani, obklopení výkvětem přehrávajících ochrnutých debilů, dělají v kulisách z Atarka hodinu a půl postižené kungfu, do čehož jim jednou za dvacet minut vběhne Sláj, zapózuje, jakože drsňácky něco ukrutně dementního zamručí a nakonec všichni kdovíjak utečou. Strašné svinstvo, během něhož co pět minut přemýšlíte, jestli se dodívat nebo si raději vrazit do očí pletací jehlice, abyste už nic podobného nikdy nemuseli sledovat!!! A ještě horší je, že se po tomhle bublavém úplavicovém prdu hned chystá trojka. Ta se sice vypadá, že ji svěřili do méně retardované péče, nicméně i tak ji budu pracovně nazývat Debil’s stejšn a před požitím na ní pro sichr nechám vychcípat pár ochutnávačů. Slán neSláj, děsím se každého, kdo tomu dal více než jednu hvězdu. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Bohužel potvrzení toho nejhoršího možného scénáře. Stallone po vzoru Willise přebírá ve filmu Stevena C. Millera pozici "15 minut za pár milionů", Dave Bautista je tu jen proto, že by jedno zajímavé jméno na plakátě bylo málo a celek je tak laciný, až z toho jednoho - minimálně při vzpomínce na povedený první díl - chytá u srdce. Ono by nevadilo, že je to laciné idiotské béčko, kdyby s tím ovšem někdo dopředu pracoval. Namísto toho tu máme 3x menší rozpočet na film, kde má být to úplně nejvíc ultra high-tech vězení na světě. A to je problém. Plán útěku 2 mohl se stávajícím scénářem klidně fungovat. Ale potřeboval by větší rozpočet na lepšího vypravěče, kvalitnější kulisy a triky (Power Rangers blesky jsou asi nejdál) a výraznější obsazení nových postav. Se stávajícími omezeními vzniklo něco, vedle čeho vypadá i Věznice Fortress jako propracovaný hollywoodský velkofilm. Velké (ale očividně nevyhnutelné) zklamání a nejhorší Slyův film od Italského hřebce. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

3/10. Tohle bylo fakt zlý. A to přesto, když člověk čeká fiasko. V životě jsem neviděl příšernější pokus o digitální výbuch. A každou další a další minutou se zjevují čím dál směšnější repliky, pitomější scénář či hloupější postavy. Ach jo... ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Sylvester Stallone se vrací v pokračování filmu, o jehož dvojku nikdo nestál. Sly musí ze supervězení osvobodit svého parťáka a u toho zmlátit nebo postřílet spoustu lidí. A je to ošklivé, nudně natočené, nezajímavě zahrané a celkově béčkové. A ne v tom dobrém slova smyslu. Tenhle film nemá v kinech co dělat, nenechte se tedy zblbnout známými ksichty na plakátech. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $16,668,668Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,465,827Tržby za predaj DVD v USA $2,601,678║ Už len také jednoduchšie video béčko, bez väčších ambícii, dejovo strašne útržkové, laxné. Stallone tam je len okrajovo, príde k tomu dosť ošuntelo a ten čínan v hlavnej úlohe má dobré kopy ale s tým si nevystačí na celý film. Protivník dosť chabý nevýrazný. /35%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÍŠ, MLADEJ, TO TI MUSÍM PŘIZNAT. ODVEDLS TU PARÁDNÍ PRÁCI. VYBUDOVALS VĚZENÍ. VYPADÁ, ŽE NEMÁ ŽÁDNÉ SLABINY. ALE VÍŠ TY CO? VŽDYCKY TU JE JEDNA…“ /// Už úvod napoví, že tady nemá smysl vočekávat nějakou inteligenci (filmařů – hlavně…). No a zbytek filmu to mnohokrát potvrdí. Je to jednoduchý, takže to celkem vodsejpá, ale… Sly je tady dědkovitej dědek, čehož si všimli všichni, takže ho nepouštěj do větších akcí. Všude samej Číňan a vůbec všechno to působí jako vodfláklej nákup z asijský tržnice! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že s mozkem a trpělivostí…. 2.) Neznám odpověď na hádanku: Je to starý, ve filmu to působí trapně a není to J-C Van Damme. Kdo je to? 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

tron 

všechny recenze uživatele

Otras. Toto je nielenže bez Arnolda. Toto je takmer aj bez Slya! Obľúbený drsňák  má brutálne vedľajšiu úlohu: objaví sa kúsok na začiatku, v strede filmu je prítomný prevažne prostredníctvom dialógov mimo záber (!) a na scénu napochoduje až ku koncu. Uff, sila a podvod podlo spáchaný na fanúšikoch jednotky (mám podozrenie, že pár takých na svete nepochopiteľne existuje). Už jednotka pre mňa predstavovala obrovské  sklamanie, keďže som od stretnutia najväčších akčných legiend 80. a 90. rokov čakal totálnu pecku a nakoniec som sa dočkal rutinne spráskanej nudy so stereotypným scenárom, zvädnutým vizuálom a mdlou akciou. Ani toľko očakávaná chémia medzi Slyom a Arniem nebola horúca. Avšak oproti dvojke to bolo na Oscara. Dvojka vlastne už ani nie je béčko. Hraničí s plnohodnotným céčkom. Fakt. Počas post-produkcie som zachytil informáciu, že ju spráskali za cca 2 týždne. Neviem, či je táto neuveriteľne sa javiaca správa pravdivá, ale po dopozeraní na mňa tak skutočne pôsobila. Kulisy prakticky nulové (pár miestností, pričom nemalá časť pseudo-futuristického väzenia vyzerá ako keby ju nakrútili pred zeleným plátnom, čo zrejme aj urobili). Hlavný prím hrá Xiaoming Huang, ktorého som nikdy v živote v ničom nevidel. Čo je môj problém. Xiaoming je mimoriadne necharizmatický. To už môj problém nie je. Dôležitú rolu v príbehu hrá jeho filmový brat, ktorý je taký „sympatický“, že ak by ste sa oňho mali starať vy, radšej polejete velociraptorovu krvou a pohodíte T-Rexovi do výbehu namiesto tej nešťastnej kozy. Dave Bautista vie byť sympaťák (a nakoniec aj tu mu patrí aspoň pár ako-tak zábavných scén), ale pôsobí skôr ako komická figúrka, než ako hrozitánska hora svalov, ktorej sa všetci boja. Akčné scény sú strašné: bitky ma neuveriteľne nebavili a finálny útek bol snáď ešte slabší. Jediná akcia, ktorá stála za niečo, bola minútová vyvražďovačka v bare. Koncept väzenia postavený na hlavu, nič v ňom nedávalo logiku, ani si neviem predstaviť, koľko by musel stáť DENNE chod takého monštra a starostlivosť o taký vysoký počet väzňov. Väzňov, ktorých každý chce vidieť mŕtvych a ako zaznie hláška priamo vo filme, nezabili sme ich preto, lebo by sa objavili mŕtvoly a to sme nechceli, my sme chceli, aby zmizli. No tak to bolo treba naštudovať si mafiánske Slovensko 90. rokov, potom by ste zistili, že človek môže byť zabitý a jeho telo zmizne bez stopy a netreba kvôli tomu budovať systém stojaci ročne desiatky, stovky miliónov dolárov. Mimo sú aj bitky, nemá najmenší zmysel, aby niečo také v tomto väzení prebiehalo. Je to smiešne a detinské, ako keby scenár napísal 12-ročný chalan, ktorého rodičia nedali na karate. Našťastie je scenár do takej miery úžasné zlý, až je to miestami sranda (priateľstvá medzi väzňami vznikajú po jednej akčnej sekvencii a to som vám ešte nespomenul WTF OMG „Légiu“ a robotov). Takmer suverénne najblbší, najhorší, najslabší, proste naj film Sylvestra Stallonea od r. 2003 (Spy Kids 3). ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Sledovat tenhle film je jen o krapítek užitečnější činnost než se kochat denními aktivitami lenochoda tříprstého. Ultimátní nuda zaručena. No nic, jdu spláchnout a šplíchnout si do ksichtu osvěžovač vzduchu, jinak by mi z toho otupělého civění narostly pod očima lišejníky. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Já se od srdce zasmála jelikož hlavní hrdina se jmenoval Shu (čte se Šu) a já jako Linh (čte se Lin) bych s ním fakt tvořila parádní dvojku - ŠuLin :-D škoda, že mě neobsadili to by bylo legendární a já bych mohla pyšně prohlásit, že jsem hrála se Slájem. Sice v hrozivý píčovině a jednom z největších průserů jeho kariéry, ale byla bych tam. Kdo se těší na Sláje a Bautíka tak Vám hned rozbliju iluze - Bautík tam hraje všeho všudy asi pět minut a Sláj možná 15-20. Zblitek filmu tam máme hrdinnýho Shu ve věznici Hádes, kde krom jiných potká šampiona UFC ve welterový váze Tyrona Woodleyho a rozbije mu hubu, aby se pak kámošili. Tyrone má krásný černý jméno Akala (s jeho postojem k rasismu až čumím, že ten film podepsal protože víc negroidní už je snad jen Mutombo nebo Dikembe) a fousiska jako černej Býn Ládin což vysvětluje proč je tak výbušnej. Každopádně to, jaká sračka film je, krásně ukazuje, že ho můžete v cajku vidět dávno před premiérou (cca měsíc) jelikož stejně každej ví, že do kina na to nikdo nepůjde. Chvilku jsem čekala, že šéf věznice bude 200 kg SS (Stývn Segal) a za pomoci dvou milionů střihů svede se Slájem minutový fight. Buddhožel se tak nestalo. Jinak chválím filmaře, že zaměstnávaj lidi postižený parkinsonem ale příště je dejte na jinou pozice než jako kameramana. S rozklepanou rukou můžou třeba Slájovi honit ptáka, ale třepotavej obraz 90 minut v kuse to kurva nechceš. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Využij to, co vidíš, abys zmapoval, co nevidíš." Tak tuto teorii odvráceného kostlivce jsem neznal a při svém příštím útěku z vězení ji určitě využiju. Jinak se musím přiznat k tomu, že i já jsem zachytil několik logických nesmyslů a předem odhalil nejeden okoukaný podfuk na diváka, ale zároveň jsem se docela bavil. Zejména postava Trenta DeRosy mě bavila při každém svém štěku, jak už to u Bautistů bývá. A jelikož jsem bystrý a předvídavý, tak mi dopředu došlo, že horkou jehlou ušitá dvojka bez Arnieho nemůže být tak zábavná jako docela promyšlená jednička s Arniem. Takže jsem dostal přesně ten kus zábavy, který jsem očekával. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ultra průser s triky za pár švestek, šíleným střihem a zmatečnou akcí. Zbytečnost, kterou si Stallone kazí na stará kolena image solidního hitmakera. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

První půlhodina pro mě byla naprosto nepochopitelná a hodně jsem se rozkoukával. Hned vysvětlím proč. První díl jsem viděl několikrát, mám ho moc rád a před pěti lety to pro mě bylo částečné zmrtvýchvstání osmdesátek a klasických akčňáků. Hades je něco úplně jiného. Je o hodně brakovější, ačkoliv s rádoby moderní zápletkou (resp vězením), ovšem napsanou v osmdesátkách tak, jak by si tehdy představovali rok 2018. Rozhodně nekoukat, pokud máte rádi Slye a Bautistu, oba tu mají vedlejší role a ačkoliv jsou v nich výborní, celé by to šlo vystavět i bez nich. Ačkoliv mě celá první polovina přišla hrozně zvláštní, stejně tu ode mě visí bezprecedentní 4 hvězdy. To je kvůli snadno snesitelné stopáži, u které jsem vydržel na jedno posezení (což by se u naprosté nudy nestalo, to čím dál více přerušuji) a některým akčním scénám, na které se vesměs dobře kouká. A také půl hvězdy za vizuál, sedí mi to takhle více než šedá Hrobka. Celkově ale samozřejmě velké zklamání s obřím cliffhangerem, na nějž trojka příští rok naváže a něco mi říká, že napodruhé už budu poněkud méně shovívavější, pokud dostaneme to samé. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Za co mě trestáš? Druhý Plán útěku je učebnicovým příkladem toho, jak natočit jedno z nejdebilnějších pokračování vůbec... Čekal jsem málo a dostal ještě méně. Zoufalá akce, předvídatelné zvraty a nekonečných 93 minut nudy. Meh. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tuším, že poté, co Sly viděl výsledek, o pár let zestárl a nejednou zlostně bouchl do stolu. A určitě se i zastyděl. Jeho Kriminál byl a i po letech stále je působivý kousek, první Plán útěku má rovněž co nabídnout. Spolu s Arnoldem Schwarzeneggerem tehdy konečně narazili na projekt, u kterého se plnohodnotně sešli před kamerou. Žádné několikaminutové štěky. Výsledkem bylo mírně udýchané béčko, ale své kvality ve staromilském podání mělo. Pokračování je průšvih. Pořádný. Je zaměřené na asijské publikum a podle toho i vypadá. Specialista na útěky Sly je tady za mentora, skoro vůbec se nepředvede, na plátně je zoufale málo. Dějově je to průšvih, akce je lehce zaměnitelná, efekty vypadají úsměvně a levně, střih divně. Zklamání. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tohle se opravdu nepovedlo a ani se mi moc nechce komentovat, do čeho Sylvester Stallone tentokrát šlápl. Předchozí film těžil hlavně z toho, že se v něm Stallone sešel s Arnoldem Schwarzeneggerem a díky tomu to byla zábava. Tenhle film je ale po všech stránkách horší, Stallona jeho role spočívající v odříkávání stokrát slyšených frází očividně nebavila a nikdo jiný tam není ani trochu zajímavý. Nuda, navíc hloupá. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nenapíšu nic co se tu už neobjevilo, ale ona většina těch komentářů tady celkem sedí. Zbytečný horkou jehlou spíchnutý pokračování celkem obstojný jedničky která nebyla bez chyb, ale byla ok. Tohle neměl Sly zapotřebí svou (ne)účastí se tu degraduje na úroveň sádelníka, Bautista je tu pak úplně k hovnu. Hlavní rádoby hrdina je ťamanská nula bez charizma i záporák je ubohej trapáček. Když k tomu přidáme i fakt, že příběh nemá ani hlavu ani patu, tak to nezachrání ani skutečnost, že akční scény nebyly úplně nejhorší, ale když máte zbytek filmu v píči, tak je to chabá útěcha. A ten kdo to nacpal do našich kin, ať se nechá vyšetřit.20% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"A tyhle filmy vám poradil pane Stallone kdo?" Neříkej Sylvestře, že jsi byl na pivko se Seagalem a ten ti ukázal jak vydělávat peníze v akčním žánru i po sedmdesátce. Druhý Plán útěku by udělal nejlíp kdyby vůbec nevzniknul, protože radost nedělá opravdu nikomu. Pro Stallonovy fanoušky nepříjemné zjištění, že by se mohl zaplést do rumunských průserových "céček". Závěr bohužel ukázal jistou možnost případného třetího dílu, ale lobuji za jeho nevznik. 20% ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Plán jak debil. Chaoticky nasnímaná, idiotsky sestříhaná, lacině otrikovaná úniková hra, která nedává smysl v žádném existujícím ohledu. Logiku znásilňuje jak celý film, tak i postavy v rámci vlastních pravidel. Supervěznice je ve finále snadno nahackovatelná - přestože za ní stojí člověk, který hlavní hrdiny a jejich schopnosti dobře zná. Pro padouchy je nerozlousknutelným problémem, že nedokáží zjistit, který ze tří hackerů je mastermind, ačkoliv je to trápit nemusí (protože mají v rukách všechny tři). Hlavní hrdina - jeden z mistrů útěkářů - si až kdesi v pozdním průběhu uvědomí, že "musí jednat nepředvídatelně". Teda Ludvo, ty seš hlava! Všichni zúčastnění se celou dobu rozhodují a střetávají na základě situací, jejichž existence je buď kompletně nahodilá, nesmyslná nebo alespoň epicky stupidní. Do toho je ve hře populární technologické udělátko, které má umět ovládat všechno na světě (rovná se jaderné zbraně, kde už jsme to jen viděli?), což je v magickém kontrastu s tím, jak příšerně vypadá triková, potažmo vizuální stránka filmu. Ze všeho nejvíc připomíná laciné sci-fi seriály z devadesátých let, kde se atmoška vytvářela tím, že byla scéna nasvícená zeleně nebo modře a diváka měly ohromovat srandovní barevné blesky. Epizoda takového seriálu byla povětšinou krátká a zábavná. Tady je zábavným maximálně zjištění, do jak příšerného důchodu Rocky s Rambem došli. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Na tomto hollywoodském béčkovém shitu, který má pokračovat v docela slušně započaté sérii jsem shledal jen poslouchatelnou hudbu! ()

Reklama

Reklama