Reklama

Reklama

Letíme

  • Norsko Richard Storken (více)
Trailer 6

Richard je vrabec. A všichni to ví. Všichni kromě Richarda. Malý ptačí sirotek vyrůstá v čapí rodině, má čapího bráchu, čapí mámu, čapího tátu a je samozřejmě přesvědčený, že sám se narodil jako čáp. Jenže přijde čas, kdy jeho adoptivní rodina vyráží na zimu do teplých krajů a Richarda musí nechat doma. A tak začíná velkolepé ptačí odysea. Čáp nečáp, vrabec nevrabec, Richard nemá svoje křídla pro nic za nic a vyráží do dálné Afriky na vlastní pěst. Cestou přes celou Evropu potkává bláznivou sovu Olgu s neviditelným imaginárním přítelem jménem Oleg a také ješitného egocentrického papouška Kikiho, který ze všeho nejraději zpívá disko a tak trochu mimochodem se děsí výšek.
Tohle extravagantní hejno vnese do oblak zábavu i odvahu, nebojí se popojet vlakem, nezastaví je nebezpeční netopýři, na internetu závislí holubi, ani mafiánské vrány. Když nakonec opravdu dorazí do vytoužené Afriky, není vyhráno. Richard musí s pomocí kamarádů zachránit svého čapího bratra ze spárů obrovského medojeda a smířit se s nelítostným druhovým zařazením. Richard se stane tím největším vrabcem široko daleko, ale pro všechny ostatní už bude napořád čápem. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (27)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem se v tomhle filmu nekoná. Je to jen další road trip podivných zvířátek (tentokrát ptáků) na cestě za poznáním sebe sama, přátelství a rodinných hodnot. Co mi tam ale příliš nesedlo bylo ono podivné poselství o nebezpečí a návykovosti virtuální reality, zkrátka ti ptáci co byli online na drátech působili podivně a moc mi tam tahle myšlenka (ať už jakkoli originální) nesedla. Zbytek je víceméně klasika o tom, že člověk by měl zůstat tím, kým je, že přátelé jsou ti, co ti pomůžou a chápou tvoje nedostatky a tak dále... Vcelku jednoduché a dobře srozumitelné. Co mě však nikterak extrémně nezaujalo byly postavy. Ani hlavní vrabčák, co si myslí že je čáp, ani sova se svým imaginárním přítelem, natož pak papoušek co chce být hvězda diskoték, mě za srdce nechytli a jejich osud mi byl po většinu filmu tak nějak ukradený. Co se animace týká, tak je to slabší podívaná, ale hudební doprovod docela dobře funguje. Vtípky bych označil po většinu filmu za velmi slabé. Takže "Letíme" jak si to pojmenovali tuzemští distributoři je vcelku průměrný rodinný film, který mě ale nijak extrémně nezaujal a spíš mě nudil, než bavil. 4/10 ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to nové, je to dost staré, co se týká řečených pravd a moralit (zdráhám se použít slovo poučení). Ze dvou skupin diváků patřím k těm, kterým internetoví holubi zábavní nepřišli. Mám obavu, že tří až pětiletí diváci, jimž je film určen, ty asi tři opravdu vtipné hlášky nepochopí. ()

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem si jistej, že kdyby se na sebe tenhle film sám podíval, dá si odpad taky. Animák s hnusnou animací má pro úspěch podobný předpoklady jako Keňan v NHL. Když má navíc tolik vtipu, že jsem smích slyšel jen když sova vyblila ryby, nepomohlo by ani to, kdyby čápi místo do Afriky doletěli do hnízda k Babišovi. Jediná možnost, jak v životě vidět ještě horší animák, je pustit si Letíme podruhý. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý animák s jednoduchým príbehom pre malých divákov. Tak by sa asi dal najlepšie a najjednoduchšie ohodnotiť "A Stork´s Journey". Ako celok to nemôžem ohodnotiť ako dobrý film, lebo je to miliónkrát videné, staré a obohrané, ale ak to človek dokáže akceptovať, tak sa tu nájde pár vecí, ktoré dokážu pobaviť. Holuby v tomto filme sú veľmi vtipné a ich pripojenie na internete je kreatívne. A asi som sa najviac na tom aj pobavil. Väčšina postáv nie je otravná a musím priznať, že sa mi páči ako sa Max a Aurora správajú k Richardovi a berú ho ako vlastného. Úvod je tiež celkom okey a držalo ma to. Keby ozaj mám povedať väčšie negatíva, tak Kiki je miestami skutočne otravný. Nie totálne otravný, ale miestami vie skutočne pokaziť atmosféru filmu. Animácie sú rovnako veľmi lacné a nie je tu žiadna scénka, kde by som povedal, že sa pozeráme na niečo skutočne skvelé a silné. Pri lietajúcich scénkach človek síce ten let cíti spolu s našimi hrdinami, no inak to v ničom nejako moc nevybočuje. Nie je to najhoršia animácia čo som videl, ale rozhodne nie animácia, ktorá by ma dokázala nejako výrazne ohúriť. V rámci možností pozerateľné, farebné a dizajny sú celkom okey. Dospelí si to neužíjú a jednoznačne budú vidieť všetky tie klišé a nudné momentky, ktorých je tu požehnane. Rovnako aj určité nevyužité možnosti ako napríklad Don Crownleone. S tým sa dalo viac pracovať. A okrem toho tempo filmu nie je veľmi dobré. Väčšinou to ide veľmi pomaly a nevie to vybudovať nejakú gradáciu. Ale ako som povedal, deti si to užijú. Takže ak im chcete ukázať nejaký jednoduchý animovaný film, tak si myslím, že to ocenia. Ale čo sa týka nás ostatných, lietať s vrabčiakom Riškom určite nebudeme. Hodnotenie: C ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

V zásadě nemám nic proti jednoduché grafice, ale vždy mě nemile překvapí, že tolik lidí pracuje na něčem, co ani nemá pořádný scénář. S tímhle triviálním příběhem to možná nezabaví ani malé děti (které navíc leccos nepochopí). Takže opravdu jen další animovaná ptákovina. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Ty vole poser mě co to doprdele bylo za zmutované čápy, a všechny ohavné ptáky, no animace fakt hrozná až mě srdce bolelo. Příběh hloupě nudný a snaha o vtip se nepovedla, kámo už se neangažuj do filmu. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Opravdu chcete pustit svým dětem pohádku ve které v hlavní roli figuruje vrabec, kterého vychovávají čápi? Zamyslete se nad tím... Vtip nula, animace nula, scénář nula.. Vlastně ani nevím, proč jsem tu jednu hvězdu dala. Možná pro sovu. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Vrabec co si myslí, že je čáp (to ho nenapadlo, že vypadá úplně jinak než oni,že asi nebude) sova co má imaginárního přítele a disko andulka letí do Afriky za kolonií čápů. Pochválit se dá jen animaci a vtipy s holubi na síti jinak nic. Velkým plusem je to, že se zde skoro vůbec nezpívá a nervou se do nás žádné morální ponaučení. Je to taková levnější verze Ria (případně Ria 2) s horší animací skoro bez humoru a slabším příběhem. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Mizerná grafika, ale to by ve skrze nevadilo, kdyby k tomu nebyl naprosto stupidní příběh. Tohle je animák tak pro rok 2001... ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

V titulcích filmu uvedeno: režie (pouze) Toby Genkel (Reza Memari pomocná režie); koprodukce Německo / Belgie / Lucembursko / Norsko; rok výroby 2016. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Animák z Európy, ktorý je na slušnej úrovni. Akceptovateľná kvalita, charaktery u jednotlivých účinkujúcich však nie je vždy dotiahnutá. Samotný príbeh bez väčších prekvapení. Scenár priemerný, ale stredný pasáž obsahuje málo dynamickejších momentov/scén. Z hľadiska humoru to držia nad vodou „online“ holuby. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Faila 

všechny recenze uživatele

S německými animáky pár zkušeností mám (v čele se Zajíčkem Bezušáčkem) a vždycky to bylo dost divné. Tenhle film divný nebyl, naopak byl velice milý, místy dojemný a s prima příběhem. Nic extra, ale nic hrozného. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Trošku divný film. Vrabec, kterému na začátku filmu sežere medvěd drsně rodiče a vychovávájí ho čápi si žije bezstarostný život, ovšem jen do té doby než přijde podzim. Čápi ho s sebou nevezmou do teplých krajin a tak se drobek vydá za svými adoptivními rodiči na dlouhou cestu do teplých krajin a cestou nabere pošahanou přerostlou sovu, a disko anduláka. Kino se příliš nebavilo, ani dětem nepřišla vtipná bláznivá sova a facebookoví holubi mě doslova štvali. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Animák z kategórie "len aby bol". Deti nezaujme, dospelých unudí. (pr.: Bol som na tom v kine so synovcom, hodinu po skončení nevedel, o čom film bol). Diskopapagáj Kiki bol raz vtipný, potom nič moc. Ak mali byť facebookové holuby typické animákové vedľajšie funny postavičky, tento film si zaslúži aj odpad. Boli také trápne, že som mal miestami chuť rozhrýzť plátno v kine. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Budu dlouho přemýšlet, jestli jsem někdy viděl horší animák. Slovem "horší" myslím jak po techické, příběhové a vtipné stránce. Za celý film jsem se usmál jen při vtipu s drahou čistírnou, jinak jsem byl celou dobu naprosto apatický a čekal, jestli se nestane zázrak a film na konci neukáže něco, čím by se odlišil od ostatních, nebo mě překvapil alespoň špetkou originality. Bohužel se tak nestalo. Imf v nedávném skvělém videu na Youtube kanálu Moviezone tvrdil, že dnešní špičkové pc sestavy umí renderovat animaci jako měl Pixar v devadesátkách. Tím pádem Letíme vzniklo někdy v roce 1850. ()

dudo0606 

všechny recenze uživatele

Veď to je krásna rozprávka, naozaj nerozumiem tomu slabému hodnoteniu a ani mnohým komentárom. Je to milé, vtipné, dynamické, dobrodružné a zároveň sociálne náučné. Symbolika toho ako sociálne siete dokážu pohltiť alebo aký je rasizmus zbytočný pretože záleží na tom čo je v nás a akí sme, a nie na tom ako vypadáme. Páči sa mi, že rôzne existenčné metafory tu boli vložené veľmi nenútene a z negatívnych aspektov sveta spravili fór. ()

Robbi 

všechny recenze uživatele

Protože animovaných filmů začíná být dvanáct do tuctu, aby nezapadly mezi ostatními, chce to něčím zaujmout, přijít s novinkou. Letíme (s mistrně manipulujícím názvem Čáp Richard - v originále) tak trochu těží z legendárního Ošklivého kačátka. Nejspíš v rámci světových kampaní vedle povinné pomoci a úspěchu ve chvílích, kdy to vypadá na katastrofu, se tu objevuje zřejmý podtón osvobození jedinců od sebepodceňování - Richard The Stork tak svým způsobem může vytlouci dětičkám z hlavy, že jsou ošklivé, tlusté a nemotorné. Jistě si oblíbí další okaté potvůrky, ovšem až přílišná sterilnost námětu a provedení, včetně setrvalého provedení nejspíš příliš nezaujme. Na to je konkurence dost silná. ()

Reklama

Reklama