Reklama

Reklama

Letíme

  • Norsko Richard Storken (více)
Trailer 3

Richard je vrabec. A všichni to ví. Všichni kromě Richarda. Malý ptačí sirotek vyrůstá v čapí rodině, má čapího bráchu, čapí mámu, čapího tátu a je samozřejmě přesvědčený, že sám se narodil jako čáp. Jenže přijde čas, kdy jeho adoptivní rodina vyráží na zimu do teplých krajů a Richarda musí nechat doma. A tak začíná velkolepé ptačí odysea. Čáp nečáp, vrabec nevrabec, Richard nemá svoje křídla pro nic za nic a vyráží do dálné Afriky na vlastní pěst. Cestou přes celou Evropu potkává bláznivou sovu Olgu s neviditelným imaginárním přítelem jménem Oleg a také ješitného egocentrického papouška Kikiho, který ze všeho nejraději zpívá disko a tak trochu mimochodem se děsí výšek.
Tohle extravagantní hejno vnese do oblak zábavu i odvahu, nebojí se popojet vlakem, nezastaví je nebezpeční netopýři, na internetu závislí holubi, ani mafiánské vrány. Když nakonec opravdu dorazí do vytoužené Afriky, není vyhráno. Richard musí s pomocí kamarádů zachránit svého čapího bratra ze spárů obrovského medojeda a smířit se s nelítostným druhovým zařazením. Richard se stane tím největším vrabcem široko daleko, ale pro všechny ostatní už bude napořád čápem. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (27)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Podobných príbehov tu už bolo ako maku, len s inými zvieratkami. Naozaj by to chcelo aj trochu originality. Na druhej strane ale vcelku príjemná a milá rozprávka s jemne nadpriemernými animáciami a tiež farebné a hravé, tak stvorené pre menšie deti. Dospelákov to možno poteší, ale nezaručujem, že sa nebudú nudiť. 55 % ()

Bezejmený 

všechny recenze uživatele

No není to až tak špatné, a je to totálně ujeté a občas vtipné (facebook a wi-fi). Jednoduchý animák s celkem fajn grafikou (americké produkci se samozřejmě nemůže rovnat) a nápady. ()

Mangano 

všechny recenze uživatele

Animace je v tomto filmu zvláštní, ale není vyloženě ošklivá. Dějově slabá a lehce zapomenutelná pohádka o jinakosti/podobnosti druhů. ()

kyblik2 

všechny recenze uživatele

Lietajúca verzia škaredého káčatka so štandardne haraši postavičkami. Animácia je fajn, neviem čo tu niektorí očakávali od toho. Ďalší Pixar? To rozhodne nie, dejová linka je jednoduchšia a jej odrody sme už kde tu videli. Ale opäť zabojoval perfektný dabing Peťa Marcina :) Papagáj bol super :) Priemer. ()

Reklama

Reklama