Reklama

Reklama

Claire Cooperová (Annette Bening) žije poklidně normálním životem se svojí rodinou až do té doby, než zdánlivě klidné město v provincii New England, přepadne mystický zabiják ze seriálu krvelačných příběhů, jenž jí pronásleduje ve snech, které mu slouží jako námět pro další zabijácké filmy. Až s hrůzostrašnou přesností se Claire vždy zdá o jeho další vražedné výpravě. Bohužel se jí nedaří přesvědčit ani policii, ani svého doktora a dokonce ani svého muže, pocitově spřáhnutého se šílencem, a tak je Clair nucena sama se postavit proti bestii, která už zase přichází. Tentokrát s novým děsivým snem stávajícím se skutečností. (HBO Europe)

(více)

Recenze (49)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Začátek nadějný, slibně ponurá atmosféra... ale pak se něco podělalo a film se utopil v hlubinách nudy a průměru. Nechápu, jak se to tvůrcům podařilo - z takového potenciálu vymačkat tak málo:-(. Ani jako thriller, ani jako mysteriózní film to zkrátka není dotažené, nějak se to nepovedlo skloubit do soudržného celku, co by byl zajímavý a napínavý po většinu stopáže. Škoda, několik scén a obrazů mi v hlavě zůstalo po dlouhá léta, ovšem výsledný dojem je převážně rozpačitý. 58% ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní thriller o snovém propojení oběti a vraha. Myslel jsem, že pozitivem filmu bude, že neskončí tak, jak by si americký divák přál, ale zmýlil jsem se, což bylo mé zklamání. Film má tíživou atmosféru, místy až odpudivou, ale přesto nedotaženou, co se týče gradace. Film prakticky totiž negraduje, jen ubíhá a Vy máte pocit, že se nemůžete dočkat, až už bude konec. Asi toto je tím kamenem úrazu a není úplně možné se přes něj přenést. In Dreams je dobře zvládnutou žánrovkou, na kterou se ale nebude vzpomínat. 60% = 3/5 ()

Reklama

Heroine 

všechny recenze uživatele

Dozvíme se, že sny nebývají jen tak, že když někdo volá "poslouchejte mě!", mohli by ho ostatní poslouchat, dozvíme se že v blázinci je jen málokdo blázen, a dozvíme se jak by vypadal Robert Downey Jr. se zelenýma očima a červenýma vlasama. Nevím sice proč musel být onen šílený zabiják právě zrzavý, ale budiž. Film je docela zábavný, docela tajemný, lidi se tam chovají trochu jako idioti, a taky jsem musela na konci fandit spíš záporákovi. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ir Neil Jordan sice nepatří mezi špičku ve svém oboru, ale čas od času dokáže natočit opravdu solidní filmy a v Irsku jsou na něj náležitě hrdí. On pochází z pěkného města Sligo a i díky tomu si získal mé sympatie, protože jsem tam nějakou dobu žil a pracoval. Tento průměrný snímek mu rozhodně ostudu neudělal, ale ani nejde o žádné převratné dílo. Najde se zde několik výrazně slabších pasáží, ale výkon Annette Bening a samotná hudba to většinou dokáží zachránit. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Áno, ten príbeh je trochu domotaný, ale od čias Psycha už každá ďalšia variácia na tému "zlá matka a bordel v synáčikovej hlave", bude len originálom cez kopirák. V prípade In Dreams dávam o jednu hviezdičku navyše, pretože sú filmy, kde je forma dôležitejšia než obsah. Toto sa mi javí ako presne ten prípad. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama