Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mary (Sabrina Kern) přichází do kláštera sester bohoslovných, aby zde nalezla útočiště. Ten vede pevnou rukou matka představená. Jenže klášter není zdaleka tak "svatý", jak se na první pohled zdá. Postupem času Mary zjišťuje, že se tu ztrácí chovanky a na světlo světa vyplouvají hrůzné věci. Tajemství a temnou minulost máme přece každý! (Rodriguez)

(více)

Recenze (33)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Úplně nechápu, proč se tu hned takhle zpočátku rozmnožila jednohvězdičková hodnocení, zas tak tragická St. Agatha určitě není. Hodně mi to snížilo očekávání, že jsem pak v průběhu filmu pořád čekal, kdy to konečně začne být tak nesnesitelné, ale nějak k tomu nedošlo. Jasně, Oscara za scénář film určitě nedostane, ale vídáme v hororových vodách mnohem horší zvěrstva. Bousman tentokrát dodává alespoň bezchybé řemeslo, jakž takž solidní herecké výkony (hlavní zlá jeptiška) a atmosféricky laděný hudební podkres, takže třeba v porovnání s příšerným 11-11-11 Agatha vítězí na všech frontách. Dějově je to debilní v detailech i v celku, ale ukažte mi jedno sofistikované nunsploitation ... a navíc, když se nad tím zamyslím jako nad podobenstvím komunity, která byla vyšší autoritou odstřižena od finančních prostředků, takže si musela najít nový model fungování, přijde mi, že nějaký základ smysluplného obsahu v tom je. Nechci znít, jako že ten film nějak vychvaluju, v hodnocení se pohybuju kolem pěti bodů z deseti, jen mi přijde, že ostatní dosavadní hodnotící se před projekcí asi zvlášť špatně vyspali a jsou až přehnaně přísní. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Moja dvojhviezda súvisí najmä s tým, že od Bousmana som teda čakal rozhodne niečo iné a odvážnejšie, a ako celok sa mi to viac nepáčilo ako páčilo. V danom subžánri ma tento film potešiť ani nemohol. Že je to hlúpe mi vadí najmenej. Lenže čo tu stojí za pozornosť - možno jedine hlavná záporáčka, dve krátke scény, kde sa aspoň nejaká krv konečne objavila, a príjemná hudba, ktorá však na vytvorenie beznádejnej atmosféry nestačila. Dopad na diváka to vlastne nemalo vôbec žiadny. Hlavná hrdinka je vyložene nezaujímavá, a väčšina postáv taktiež. A keď už niekto nakrúca horor o trýznení mníšok, tak by to malo byť aspoň poriadne, režisér, ktorý sa rozparádil v SAW či Mothers Day, sa odrazu bojí poriadnej brutality? Kvôli zbytočným flashbackom a rozkúskovanému deju sa na to navyše pozerá dosť na prd. Keď sa tam objavil mŕtvy brat, tak to bolo v jednej chvíli sympaticky strašidelné, ale nesnažili sa z toho veľmi ťažiť. Tragédia ani "pičovina" to určite nebola, ale sklamanie je to veľké. Najmä od tohto režiséra. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Béčko. Strašne nezáživný horor, ktorý nevie (a asi ani nechce) zaujať diváka, plný nesympatických postáv (a herečiek) a otravného vrieskania, ktorého som mal po hodine a pol fakt plné zuby. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

U všech svatejch, to zas byla píčovina až na půdu. Nemám nic proti náboženství (všechny zbraně mi sebrali při posledním zátahu) ale tahle banda klášterních kund v čele s Mrtkou představenou mě srala víc než kontrola z berňáku. Ještě víc než pošahaný sestry mě vytáčela ta banda těhulí, či naprcanejch bělic, co se nechala mocně šukanovat bez jediný myšlenky na vzpouru. Jako aby mě v šachu drželo pár tučňáků v důchodovym věku a jedna zjizvená kráva co má místo píči štípačky, to sem ještě nehulila a že jsem toho hulila dost (myšleno ohledně THC) . Těhule se ale bandou klášterních důchodkyň nechávaj trýznit a já byla trýzněna taky, jelikož jsem na to musela čumět už jen proto, abych pak mohla napsat, jak velká debilita to byla. Pokud doufáte v napětí tak film vypněte po první minutě a půl, jelikož nejvíc napínavý je, když naše Mary kráčí lesem ke klášteru. Pak se roztočí kolotoč sraček a nějaký žraní zvratků nebo ušmiknutí si jazyka to fuck nezachrání. Slovy křesťana - "Tady by nepomohla ani svěcená voda! " Konec to celý zabije, jelikož najednou se všechny sračky vyřešej pár drobnejma a Mrtka představená je po letech zlovlády z vteřiny na vteřinu v piči. U škrcení pupeční šňůrou jsem se už jen hystericky smála a šla brečet do kouta, co sem to zas viděla za hovno. Každopádně díky uživateli J*A*S*M , kterej mě svým komentářem opět rozbil na hadry. A abych nebyla přehnaně přísná a nepůsobila v jeho očích špatně vysraná ééé vyspaná, tak tomu fláknu krásnou 1*, která ho tak irituje. Hned se cejtím líp. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zručná žánrovka, o které jde asi říct, že mohla být v jakémkoliv směru propracovanější, ale nevadí mi ani ta braková přímočarost. Valí se to jako balvan bez nějaké finesy - ale umí to strhnout. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Silent Hill pro děti smíchanej s okleštěnou verzí Kingovy Mlhy, šmrncnutej něčím na způsob ženský verze Funny Games. Docela divnej hororovej patvar, ale odsejpá to hezky. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

St. Agatha na začátku vypadá zajímavě, ale s každou ubíhající minutou dává stále menší smysl a vrší jeden pitomý dějový motiv na druhý - mnoho scén ve filmu dokonce postrádá smysl úplně a jejich přítomnost je neopodstatněna. Vlastně to celé působí, jak kdyby byl snímek přepisován a přestříhán (čtyři scenáristé nemohou být náhoda). Celým snímkem nás například doprovází flashbacky odkrývající minulost hlavní hrdinky, které ale nemají sebemenší přínos pro další dění filmu a jsou naprosto zbytečné. Postavy jsou úplně ploché a limitované jen na zlověstné sadistické jeptišky a nebohé naivní oběti, nikdo nemá žádnou bohatší charakteristiku a ničím nepřekvapí. A finální plán úniku hlavní hrdinky už je jen výsměch divákům očekávajícím aspoň trochu rozumné rozuzlení. [Sitges 2018] ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Nudně režírovaný a hloupě napsaný horor, u nějž je nesmyslný už prvotní námět (jeptišky dohlížejí na těhotné dívky a záleží jim na tom, aby porodily zdravé děti, ale přitom je neváhají během těhotenství různě mučit a mrzačit jen proto, že si zakládají na "přísném režimu"), a který události v pečovatelském domě zcela zbytečně každou chvíli přerušuje a prodlužuje scénami z minulosti hlavní hrdinky, aniž by jejich existenci dostatečně ospravedlnil. Postavy se chovají nelogicky podle toho, jak jim zrovna scénář přikazuje, takže řádové sestry v jednu chvíli slyší každé šustnutí, ale jindy jsou jakoby hluché a slepé. Finále je hrozně naivní, až směšné. Z hereckých výkonů stojí za zmínku jen Carolyn Hennesy v roli démonicky vlídné Matky představené, ostatní ale při plochosti svých charakterů bohužel nemají moc co hrát. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Děj se odehrává v 50.letech v malm městečku Georgia. Těhotná mladá žena jmenující se Agatha hledá úkryt v konventu. To se jeví jako idylické perfektní místo se ukáže jako temné...a rozbíhá se pro diváka perverzní a přehřátá zábava. Vidíme široký a odvážný portrét tajné společnosti, ponechané vládou k zavedení svých vlastních zákonů. Pro mě to bylo až moc monotonní a nekonečné. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hudba prevzatá ako by z Prekliateho ostrova a potom chlap z obviazanou hlavou, ktorého by sa nezľakol ani Scooby Doo a pár psychopatických mníšok, ktoré zabezpečujú zájazd do uzavretej rakvy. Námet absolútne neoriginálny a za zábery mučenia pravdepodobne vykonávané na bravčovom karé patrí filmu aspoň jedna hviezda ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak to byl zase přešlap jako prase. Myslím tím tento film jako celek. Já blbec jsem se nechal zlákat jménem režiséra a hlavně jsem se těšil na solidní nunsploitation v modernějším pojetí, ovšem starým klasikám tohle moderní pojetí nesahá ani po kotníky. 103 minut trvající nuda, která nás za celou tu dobu potěší snad jen dvěma – třemi zajímavějšími momenty, které snesou s přivřením oka označení „hororová podívaná“. Jinak šlo hlavně o rádoby psychologické drama s drsnějším námětem, leč bez pořádné atmosféry nebo snad nějaké krvavější podívané jak jsme u Bousmana zvyklí. Pánbíčkářské kecy tu naštěstí nejsou v hlavním kurzu, takže alespoň těchto sraček jsem byl víceméně ušetřen. Jedna šitá huba, ustřihnutý jazyk, ruka v pasti (zajímalo by mně, jak jí z té pasti hlavní hrdinka dostala – navíc měla ruky jak hůlky, takže by jí to totálně rozdrtilo kosti) a udušení pupeční šňůrou to nezachrání. Byla tu celá řada nelogických kopanců a samotné finále taky stálo za hovno. I když zas na druhou stranu, každý se dá podplatit a asi jí ty staré panny měly plné zuby. St. Agatha se navíc nepyšnila ani nějak zvlášť zajímavým hereckým obsazením – či snad kvalitními hereckými výkony (snad jen představitelka Matky představené podala kvalitní výkon). Alespoň že tu nudnou omáčku okořenili alespoň několika zajímavými střípky (scénami) z minulosti hlavní hrdinky. Tohle prostě navíc jak podprůměrné ohodnocení nemělo ani omylem. 40% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý horor, strašně málo děsivý, skoro žádná atmosféra, špetka nápadů byla ale opět nevyužitá. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Těhotné děvče hledá místo, kde by se mohla až do porodu uchýlit a nalézá ho v azylovém domě u jeptišek, které se věnují výhradně podobným případům. Nicméně vzápětí přichází zjištění, že zdejší sestry rozhodně nepatří k těm milosrdným. Sice jsem do toho šel s tím, že se jedná o duchařinu, ale v tomto ohledu jsem zklamaný nebyl. Co mi sedlo byl samotný námět, který bych si dokázal představit v serioznějším hávu. Bavilo mě i neokoukané obsazení na čele s Carolyn Hennesey, která si zlou matku představenou užívá plnými doušky. A místy se Bousemanovi podařilo sugestivně vykreslit psychický teror, kterému byly dívky podrobeny a dojde i na jednu slušnou chuťovku. Bohužel se až příliš často objevovaly scénáristické díry, Bouseman se zbytečně věnuje nočním můrám a halucinacím hlavní hrdinky, nepomáhá ani přetažená stopáž a finále se také moc nepovedlo. Nicméně i tak si film takhle nízké hodnocení nezaslouží. Za mě pohodový průměr. 50% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Od sestry agathy som čakal hlavne iný príbeh. Bol som prekvapený, že sa nejedna o ducharčinu, keď to začalo tak tajomne vstupom hlavnej hrdinky do kláštora, ktorý bol na odľahlom mieste a ani on, ani jeho prostredie nevyzeralo vábne. Na filme mi vadilo hlavne chovanie postav, ktoré má naozaj riadne iritovali svojim naivno detinským správaním. Finálny zvrat bol riadne nedomyslený, povedal by som, že bol celkom vypustený. Bousman je dobrý režisér, ale teraz to celkom nevyšlo. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně špatný, ale chybí mě tam "nějaká ta omáčka"! Takový to hrůzný tajemství původu kláštera nebo něco podobného! Škoda, protože tenhle snímek měl našlápnuto na daleko víc, než jen to co předvedl! 60% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jestli D.L.Buzeman chce natočit nadprůměrnej film,nesmí si vybírat takhle neatraktivní látku.Tohle je nebetyčná nuda.20%. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu rovnou přeskočte úvodních 20 minut jelikož beztak o nic nepřijdete. Stačí, když budete vědět , že těhotná Mary jde do kláštera kde jsou těhotné ženské a ´´církev,, se o ně stará. Pak se to konečně rozjede a zjistíme, že to není klášter, ale místo kde se kupčí s miminy (podobný námět už jsem kdysi viděl v jakémsi hororu, ale tam rodily ženské v bordelech a v thrilleru kde pro změnu někdo unášel těhotné ženské a bral jim děcka)a ty ženské po porodu likvidují. Ty 2 hvězdy dám za gore (ustřihnutý jazyk, uškrcení pupeční šňůrou) jinak to nedává vůbec smysl jelikož to co si ty ženské prožijou z toho by potratily hned. Finální zúčtování taky nic moc mohly a měly se jí pomstít daleko více než jen tak, že ji zavřou do rakve a nechají ji tam zmagořit. Snad se Boousman v roce 2020 rozjede s rebootem Sawu daleko více. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Nápad to bol dobrý a ponúkal mnoho možností ako rozbehnúť poriadny masaker uprostred kláštora. Krutá záporáčka, záludný motív a množstvo potenciálnych obetí. Ale Bousman tu pôsobí akosi priposrato. Nie len, že kašle na detaily a využíva množstvo klišé, ale je aj pramálo brutálny a násilný. Psychický nátlak na obete je jalový a nedôsledný. Áno občas to neberie slušné grády ale všetko to potom aj tak zabije stupídne správanie postáv. Naviac hlavná roštenka a všetky jej "kolegine" mi boli maximálne ukradnuté. Divák si k nim nemá šancu vybudovať nejaký vzťah, pretože všetky postavy sú nezaujímavé, bez iskry a zle napísané. No a samotný koniec je tiež jeden veľký fail. Za mňa sklamanie. 45 %!! ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Darren Lynn Bousman je režisér, ktorý strieda slabšie momenty (Spiral-Saw 9, 11-11-11) so silnejšími (Mother s Day, Saw 2 a 3), no a pre tentokrát si vybral slabšiu chvíľku. Prostredie kláštora a mníšok je zárukou nejakej základnej atmosféry, ale ako celok je to príliš dlhé a hororovo nevýrazné. Celkovo nie úplna katastrofa a film sa dá dopozerať v zdraví, ale určite som ho nemusel vidieť. 40% ()

Reklama

Reklama