Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mary (Sabrina Kern) přichází do kláštera sester bohoslovných, aby zde nalezla útočiště. Ten vede pevnou rukou matka představená. Jenže klášter není zdaleka tak "svatý", jak se na první pohled zdá. Postupem času Mary zjišťuje, že se tu ztrácí chovanky a na světlo světa vyplouvají hrůzné věci. Tajemství a temnou minulost máme přece každý! (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (33)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hudba prevzatá ako by z Prekliateho ostrova a potom chlap z obviazanou hlavou, ktorého by sa nezľakol ani Scooby Doo a pár psychopatických mníšok, ktoré zabezpečujú zájazd do uzavretej rakvy. Námet absolútne neoriginálny a za zábery mučenia pravdepodobne vykonávané na bravčovom karé patrí filmu aspoň jedna hviezda ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu rovnou přeskočte úvodních 20 minut jelikož beztak o nic nepřijdete. Stačí, když budete vědět , že těhotná Mary jde do kláštera kde jsou těhotné ženské a ´´církev,, se o ně stará. Pak se to konečně rozjede a zjistíme, že to není klášter, ale místo kde se kupčí s miminy (podobný námět už jsem kdysi viděl v jakémsi hororu, ale tam rodily ženské v bordelech a v thrilleru kde pro změnu někdo unášel těhotné ženské a bral jim děcka)a ty ženské po porodu likvidují. Ty 2 hvězdy dám za gore (ustřihnutý jazyk, uškrcení pupeční šňůrou) jinak to nedává vůbec smysl jelikož to co si ty ženské prožijou z toho by potratily hned. Finální zúčtování taky nic moc mohly a měly se jí pomstít daleko více než jen tak, že ji zavřou do rakve a nechají ji tam zmagořit. Snad se Boousman v roce 2020 rozjede s rebootem Sawu daleko více. ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Nudně režírovaný a hloupě napsaný horor, u nějž je nesmyslný už prvotní námět (jeptišky dohlížejí na těhotné dívky a záleží jim na tom, aby porodily zdravé děti, ale přitom je neváhají během těhotenství různě mučit a mrzačit jen proto, že si zakládají na "přísném režimu"), a který události v pečovatelském domě zcela zbytečně každou chvíli přerušuje a prodlužuje scénami z minulosti hlavní hrdinky, aniž by jejich existenci dostatečně ospravedlnil. Postavy se chovají nelogicky podle toho, jak jim zrovna scénář přikazuje, takže řádové sestry v jednu chvíli slyší každé šustnutí, ale jindy jsou jakoby hluché a slepé. Finále je hrozně naivní, až směšné. Z hereckých výkonů stojí za zmínku jen Carolyn Hennesy v roli démonicky vlídné Matky představené, ostatní ale při plochosti svých charakterů bohužel nemají moc co hrát. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

St. Agatha na začátku vypadá zajímavě, ale s každou ubíhající minutou dává stále menší smysl a vrší jeden pitomý dějový motiv na druhý - mnoho scén ve filmu dokonce postrádá smysl úplně a jejich přítomnost je neopodstatněna. Vlastně to celé působí, jak kdyby byl snímek přepisován a přestříhán (čtyři scenáristé nemohou být náhoda). Celým snímkem nás například doprovází flashbacky odkrývající minulost hlavní hrdinky, které ale nemají sebemenší přínos pro další dění filmu a jsou naprosto zbytečné. Postavy jsou úplně ploché a limitované jen na zlověstné sadistické jeptišky a nebohé naivní oběti, nikdo nemá žádnou bohatší charakteristiku a ničím nepřekvapí. A finální plán úniku hlavní hrdinky už je jen výsměch divákům očekávajícím aspoň trochu rozumné rozuzlení. [Sitges 2018] ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Těhotné děvče hledá místo, kde by se mohla až do porodu uchýlit a nalézá ho v azylovém domě u jeptišek, které se věnují výhradně podobným případům. Nicméně vzápětí přichází zjištění, že zdejší sestry rozhodně nepatří k těm milosrdným. Sice jsem do toho šel s tím, že se jedná o duchařinu, ale v tomto ohledu jsem zklamaný nebyl. Co mi sedlo byl samotný námět, který bych si dokázal představit v serioznějším hávu. Bavilo mě i neokoukané obsazení na čele s Carolyn Hennesey, která si zlou matku představenou užívá plnými doušky. A místy se Bousemanovi podařilo sugestivně vykreslit psychický teror, kterému byly dívky podrobeny a dojde i na jednu slušnou chuťovku. Bohužel se až příliš často objevovaly scénáristické díry, Bouseman se zbytečně věnuje nočním můrám a halucinacím hlavní hrdinky, nepomáhá ani přetažená stopáž a finále se také moc nepovedlo. Nicméně i tak si film takhle nízké hodnocení nezaslouží. Za mě pohodový průměr. 50% ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama