Reklama

Reklama

Já, ty, on, ona

(neoficiální název)
  • Belgie Je, tu, il, elle (více)

Recenze (5)

WillBlake 

všechny recenze uživatele

Film je možné rozdělit do tří částí. V první přešlapuje Chantal Akerman nahá po přízemním bytě, stěhuje matraci, jí cukr a píše nekonečný dopis. Voiceover je v konfliktu s realitou, přičemž úvodní věta zní „A tak jsem odešla“ a vy cítíte, že tohle není začátek. Druhou částí je epizoda s kamioňákem, kdy jde handjob ruku v ruce s existencionální rozpravou, z níž zůstane jen chvilková spřízněnost. Pomyslný kruh života se uzavírá v závěrečné třetí části zachycující netradiční návštěvu ex-přítelkyně, která vrcholí dvacetiminutovou lesbickou scénou. Řekla: „Zítra musíš odejít.“ Víc než cokoliv jsem si užíval nedotknutelný stav, do nějž mě film dostal. Není to jako zapomenout na čas, spíš jako zapomenout na skutečnost. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Pozdější filmy Akermanové na mne kdysi udělaly dojem, snad se mi líbily audiovizuální estetikou, nad kterou jsem tehdy příliš nepřemýšlela, zřejmě z nedostatku příležitostí podobnou kinematografii vidět. Toto je je ale snobská prázdnota. ()

asLoeReed 

všechny recenze uživatele

Spolu s Mojí nocí s Maud pro mě jeden z nejkrásnějších černobílých filmů, nejněžnějších, nejzvláštnějších... opět takové poklidné okouzlení. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Chantal Akerman rozhodně nebude moje oblíbená autorka, protože její filmy jsou prostě formálně takové, že mi nesednou. Já mám rád příběh. Tady mi chybí. Černobílá kamera filmu je krásná, ale co se před ní odehrává, mě v podstatě celou dob nezajímalo. Že by se mi nechtělo o dění přemýšlet? Nebo je to prázdné? ()

Vodou 

všechny recenze uživatele

Film, kde jsem vůbec nevnímal žádný mechanismus - střih, herecké výkony, kamera. O postavách víme jen to, co vidíme, a úplně to stačí. Vlastně o nich skoro vůbec nic nevíme. Možná ta závěrečná pasáž, ta už se mnou zas až tak nic nedělala, vzhledem k tomu, co jsem si prožil(a jak jsem si prožil) předtím, kde jsem pořád, díky režii, žil v nějakém neproniknutelném, ale přitom dotknutelném stavu. ()

Reklama

Reklama