Reklama

Reklama

Zvířata

(festivalový název)
  • Švýcarsko Tiere (více)
Trailer 1
Mysteriózní / Thriller
Švýcarsko / Rakousko / Polsko, 2017, 95 min

Obsahy(1)

Zvířata jsou dravý, intenzivní film, ve kterém jde napětí ruku v ruce s humorem a věrnost žánrovým pravidlům je prokládána pastišem. Zápal, s jakým režisér hraje hru s očekáváním veřejnosti, může připomínat von Trierova Antikrista. Oba filmy mají podobné východisko: příběh dvojice prožívající krizi, která odjíždí na venkov s úmyslem obnovit narušený vztah. Do takto načrtnuté zápletky však Zgliński přidává autotematickou linii spojenou s pochybnostmi, které prožívá hlavní hrdinka – spisovatelka pracující na svém nejnovějším románu. Ale staly se ty znepokojivé události doopravdy? Nejsou jen výplodem Anniny bujné fantazie? (Kino na hranici)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (6)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Netuším pro koho takové filmy točí? Nevíte co je realita a co jen představa, ke všemu se motá život několika postav dohromady...a nejlépe do toho ještě napatlat situace z budoucnosti, které se teprve mají stát..... Díky této hovadine jsem ztratil energii na celý týden :-( ()

snaked 

všechny recenze uživatele

verbal to popsal docela pěkně.) Tenhle film mě prostě bavil. Podle mě se nebere tak vážně, jak se někomu může zdát. Absurdní a groteskní situace to neustále rozbíjí. Divák si skládá příběh jen podle toho, co mu režisér dovolí. 4-5 ()

Reklama

Simbo 

všechny recenze uživatele

V sylabu na KVIFFu popisovali snímek jako vzdání holdu Davidu Lynchovi. A přesně tím směrem film určitě jde. Pokud autor podá své dílo v tak efektním hávu, jako se to povedlo zde, může si dovolit vynechat i takové náležitosti jako smysl příběhu. Já ho tam určitě nehledal, to by byl marný boj. Není ho třeba, aby si člověk snímek užil... ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Popravdě Zvířata bych k Trierovýmu Antikristu vůbec nepřirovnával, protože se mu prakticky vůbec nepřibližují. Možná se otírá o jeho téma, ale obsahem a formou zpracování je mu na míle daleko. Jak již bylo řečeno, tak Zvířata se vůbec neberou vážně a působí více nadsazeně, tragikomicky až absurdně. Radši bych se proto přirovnání obloukem vyhnul a pokud chcete shlédnout film s vidinou intenzivního psycha, které vám udělá díru do hlavy (jako Antikrist), tak s ní moc nepočítejte. Režie mi také nepřišla kulervoucí, aby mě dokonale zamotala do bizarního příběhu plných halucinačních scének. Spíše uspávala, což je škoda, sliboval jsem si mnohem víc. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

S velkou pompou otevírá kulantní festiválek Kino na Granici filmem Zvířata. Na pódium nabíhá samotný režisér s půlkou štábu, programový ředitel v tesilkách po Havlovi a buzerantských ponožkách má nagelovanou hlavu, kterou se režisérovi snaží bez servítek nacpat do prdele, jaký je to prý boreček, fešák a artista. Až mám podezření, jestli spolu nejsou v tom kudlankovském Polsku tajně zaregistrovaní. Ten jinak sympaťák pak poměrně skromně, koktavě a zakřiknutě charakterizuje své veledílo jako psychonapínač a já se celkem těším. A kurva, říkám si po prvních deseti minutách, během nichž kamera lačně sjíždí nějaký secesní barák shora dolů a dává si záležet na každé prasklině v omítce. Naději však ještě neztrácím. A do piče, říkám si s mravenčením po celé dřevěné prdeli po hodině a půl, kdy dvě odpudivé němcoidní štěrbiny, jeden manekýn, jeden slizák do počtu a mluvící kočka za doprovodu hlubokých artových ponorů rozehráli s chudákem divákem rádoby sofistikovanou hru na zhuleného kokota a na myš, přičemž soutěžili o to, komu že to vlastně doopravdy jebe. Nakonec se ukázalo, že jebalo jen režisérovi a scénáristovi v jedné osobě. Nebo zneužíval piko. Prostě skvělý matroš na hledání nestrávených zbytků v hovně. Flešbeky, flešforvardy, několik ran do hlavy, jinotaje, symboly a kouzelný Saab měnící potahy sedaček podle hadrů hlavní hrdinky zamíchali ty hičkokovské pomeje pro artové hnědopichy tak fikaně, že nakonec bylo tak nějak úplně jedno, komu vlastně jebalo. A já jdu shánět po Cieszyně drogy, abych se do další podobné projekce mohl náležitě položit. Doufám, že takových už moc nebude, ať se tu příliš nevysmažím. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 13. února 2017 na filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)

Související novinky

19. Kino na hranici = kino pro mě

19. Kino na hranici = kino pro mě

22.04.2017

Jarní filmový maratón nad hraniční řekou Olší se blíží. Devatenáctá těšínská mezinárodní filmová přehlídka Kino na hranici, která se každoročně koná na přelomu dubna a května v Českém Těšíně a… (více)

Reklama

Reklama