Reklama

Reklama

Bez názvu

(festivalový název)
  • Rakousko Untitled Fragments in a Random Play (více)
Trailer

Obsahy(1)

Michael Glawogger sa v decembri 2013 vydal na cestu okolo sveta, ktorá mala trvať jeden rok a jej výsledkom mal byť film, ktorý by bol radikálnejší, ako všetky jeho dovtedajšie diela. Režisér chcel totiž obsahnuť súčasný svet v jeho celosti bez toho, aby si vopred stanovil jasný plán. Žiaľ, spolu so svojim dvojčlenným štábom stihol prejsť len Balkán, Taliansko a časť Afriky. Tam sa jeho cesta po 4 mesiacoch a 19 dňoch skončila a 22.4.2014 v Libérii zomrel na zle diagnostikovanú maláriu. Strihačka Monika Willi, dlhoročná spolupracovníčka nielen Glawoggera, ale napríklad aj Michaela Hanekeho, z materiálu, ktorý na tejto ceste nakrútil, vytvorila dielo, ktoré je nielen umeleckým závetom výnimočného autora, ale aj nesmierne silnou výpoveďou o stave súčasného sveta. (RTVS)

(více)

Recenze (8)

Marze 

všechny recenze uživatele

Řada delších zastávek. Některá dívatelná, jiná méně.Úžasný je fotbal jednonohých o berlých a zároveň smutný. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dokument na začiatku sľubuje, že nemá žiadnu tému, že je o ničom. Nie je to tak, je to dokument o živote ľudí, o jeho rôznych podobách. Napríklad o živote bez jedla, bez svetla a tak je aj dokument bez názvu. Naviac je aj bez vysvetlenia, bez komentára, čo vidíme, kde to je, prečo a ako. Zvyčajne nemám rád, keď neviem, na čo sa pozerám, ale tu som sa nad to dokázal povzniesť a stačilo mi iba vidieť a nie rozumieť. –––– Najkrajší film, aký si viem predstaviť, je ten, ktorý sa nikdy neskončí. Môj ďalší projekt sa volá Bez názvu. Je to dokument o ničom, nemá žiadnu tému. Chcem len rok cestovať po svete a nakrúcať všetko, čo mi príde do cesty. Takže je to môj záverečný projekt na tému cestovanie. ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Tenhle film o sobě na začátku řekl, co bude, a to taky byl. Že to spíš než film budou obrazy zachycení světa, tak jak zrovna ukouzlili prchajícímu autorovi. Zcela jistě poklona Monice Willi, protože v dílech jako je třeba i takové Koyaaniquatsi to chce rozhodně pevnou ruku. Já byl okouzlen, ale rozhodně to není pro každého. (pro holky: Tahákem budiž roztomilá kůzlátka a štěňátko) ()

Salmayo 

všechny recenze uživatele

Na co my si tady furt rozmazlenci stezujeme?!👎 A stejne jsou nejstastnejsi ty materialne nejchudci, nic si nezavidi... ()

horovska 

všechny recenze uživatele

Záběry z cesty Evropou a Afrikou seskládané do pestré mozaiky mne ani na chvíli nenudily. Poetické komentáře jsem sice nechápala, ale místy vlastně vcelku obrazy příjemně podbarvovaly. Jinak žádný popis, můžete jen odhadovat, kde právě jste. To mi trochu vadilo, ale zpětně to beru jako záměr, který dává smysl. Člověk si začne všímat maličkostí ve snaze zařadit záběr do nějaké země, do nějakého místa, najít souvislosti. Ale není to pro každého, to je jasné... ()

Mara97 

všechny recenze uživatele

Celkově zajímavý projekt, bohužel z velké části nudný a v některých případech i připomínající procházku po zoo. Nicméně část s fotbalem postižených doprovázená příjemným komentářem o tom, co by se stalo, kdyby vznikl jazyk z pouhých jmen fotbalistů, byla jedním slovem kouzelná. ()

iN 

všechny recenze uživatele

Bohužel je nešťastné, že režisér při natáčení tohoto dokumentu zemřel... ale zase by se to nemělo používat jako reklamní poutač pro upoutání zájmu diváků. Jeho střihačka se sice činila, ale poskládala film do pro mě ne moc pochopitelných celků s nesrozumitelnými občasnými popisky. Vadilo mi, že nevím, kde se zrovna nacházím. Vadilo mi, že nevím, proč ti černoši do toho jednoho na zemi kopou. Vadilo mi, že v tom kinosále B je zase takový horko! ()

wick odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně nudné a nezajímavé...chápu že někdo točí náhodně na cestách co vidí, ale musí to být něco zajímavého a ne osel na traktoru... ()

Reklama

Reklama