Reklama

Reklama

Ve spárech ďábla

  • USA The Possession of Hannah Grace (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Otřesný obřad vymítání ďábla se vymkne kontrole a vyžádá si život mladé ženy. O několik měsíců později má Megan Reedová (Shay Mitchellová) službu v noci v pitevně, kam přivezou znetvořené mrtvé tělo. Megan, která je uvězněna sama v podzemních chodbách, začne mít strašlivé vidiny a zmocní se jí podezření, že tělo je posedlé nemilosrdnou démonickou sílou. (Falcon)

(více)

Recenze (176)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na duchařské poměry musím říct, že se jedná o trochu blbost, která v sobě nemá nic kloudného, co by si zasloužilo za jistou pozornost. Pokud máte rádi duchařiny, budete jednoznačně zklamáni. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Já se bavil. Film byl dobře natočen, žádná amatérská hovadina, žádná třesoucí kamera, žádný rozmazaný bubák ve tmě.... Je vidět, že byl film v kinech (IMDb 50%, Polsko 47%, Rusko 46%... takže až tak hrozné to není :-) ✳️✳️✳️ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se nechal zlákat slušným trailerem, ale ve výsledku jsem dostal řadovou démonovinu, která se od konkurence odlišuje pouze atraktivním prostředím Márnice. Technicky sice solidně zvládnutý horor se slušným úvodním exorcismem, sympatickou hlavní hrdinkou a mrazivou mrtvolou Hanny, víc superlativů k tomu, ale napsat nemohu. Lekačky jsou nejlacinější a zafungují pouze na diváky s hororem neobeznámené, finále končí dřív, než si divák uvědomí, že vůbec začlo a těch pár hororových prvků občas vykouzlí slušnou atmosféru, ve většině případech se spíš po márnici bloumá a nic moc pořádného se neděje. 45% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik filmových hororov zbožňujem temnú atmosféru nočných márnic (dvakrát Strážca mŕtvych, raz The Autopsy of Jane Doe), takže mi tento film sadol. Bohužiaľ je nakombinovaný s inou obľúbenou hororovou témou a tou je vyháňanie diabla (čo nie je spoiler, vidíme to už v úvodnej scéne). No ale to je možno všeobecne obľúbená téma, ale mňa trochu nudí. Viac som v minulosti vo filmových márniciach ocenil hore spomínané tituly, ktoré neboli o posadnutosti, než dnešný. Napriek tomu je ústredné zlo hnusné, naopak hlavná hrdinka fajn, vedľajšie postavy prekvapivo sympatické a veľa samozrejme robí unikátna výprava/atmosféra. Oceňujem neónky rozsvietené do tvaru kríža. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Také problematický horor na ohodnocení. Někdy tuctové lekačky a počáteční béčková scéna přes kterou se člověk jen těžce dostane dál, ale přesto je ve výsledku film nadprůměrně dobrý. 55% ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto večer před mým Velkým dnem. Nemělo to vliv (spíš to byl ten klaun na refýži), krom jiných mnohem důležitějších lidiček). Ale zpět k hororu. Nejdřív to bylo jen velký BU - BU. A potom to byla už jen dlóóóuhá noční šichta. Jak já ty noční nerada. :-( ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zbytečně nízký hodnocení tady. Kvalitně, napínavě natočeno, pěkně rozpohybovaná (a opravdu strašidelná) hlavní potvůrka, sympatická rošťanda v hlavní roli. Co chtít víc? Brak, ale potěší. Autopsy of Jane Doe dostalo víc než solidní sestřičku. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nepokrytě jsem se těšil. Infernální psycho trailery slibovaly hodně a... no... hm. Jediným zajímavým prvkem celýho filmu zůstává koncept záporáka, protože démonem posedlá a děsivě zohavená mrtvola mladý holky nekuchá lidi každej den. A je to vlastně provedený docela dobře - neklidná umrlice je dobře obsazená i namaskovaná/animovaná a s principem jejího démonickýho fungování by se dalo vyřádit na tisíc způsobů... což je přesně to, co tvůrci nedělají. Po nadějným začátku totiž film rezignuje na veškerý napětí a následuje rutinní vyvražďovačka, která není schopná přijít s jediným momentem překvapení. Vlastně to celý působí, jako by někdo mermomocí chtěl okamžitě zfilmovat dobrej nápad a příliš pozdě mu došlo, že by bylo dobrý kolem něj vybudovat nějakej příběh. Nejmocnějším důkazem budiž fakt, že se do konce filmu nedozvíme, proč démon nechce (nebo nemůže) zabít hlavní hrdinku. Hlavní hrdinka je mimochodem dobře napsaná i zahraná, ale možná jsem takovej pocit měl jen proto, že se jako jediná nechová jako retard. Tak tedy zase příště... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně špatný film vhodný tak pro starší děti, které by se ale stejně mohly po většinu času nudit. Slibné spojení neúspěšného exorcismu, respektive posedlosti démonem, a márnice předvedla ukázkově Neznámá slečna, jejíž tajemství nebylo nakonec zcela odhaleno (The Autopsy of Jane Doe), ale divák si snímek mohl patřičně užít. Herecké výkony ochotníků z Horní Dolní, digitální oheň, nedostatek krve a nulové napětí. Dvě, možná tři scénky atmosféru rozhodně nenavodily tak, jak by si děsuchtivý divák přál. A strašit vysoušečem rukou a třískáním do plechových barelů je nejen neúčinné, ba přímo trapné. Jen mi unikalo, proč se démon snažil vyspravit tělo Hannah, když jeho úmysly byl stejně jiné. A otevřená vrátka na konci? No, pokračování snad nebude.....a nápověda skrze mouchu měla asi znamenat: Hej, ty hloupý diváku, takhle se věci mají! Mizerné 2*, ale pokud se tu ještě chvíli zdržím, dám odpad. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdybych s klukama točil film, taky by se mi líbilo zavřít Shay Mitchellovou někde v podzemí na pitevně a nutit ji tam předstírat vyzívavě vystrašenou. Jenom doufám, že by mně došlo, jakou blbost jsme to ve finále udělali a nikdy bych po nikom nechtěl, aby tohle kdekoli produkoval. Kdo se u tohohle leknul, tomu se muselo zdát něco fakt příšernýho... (Vancouver, Kanada) ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Úžasné prostredie so slušnou atmosférou, ale neuveriteľne nevyužitým potenciálom, ktoré zabili lacné lakačky a množstvo klišé. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Hrůza a děs, nicméně ne ten hororový, ale tvůrčí. Dnes již vyčpělé (jak mi tento film dokázal) téma exorcismu, kombinované s příběhem traumatizované ex-policistky, na mě působilo spíše jako slabé psychologické drama o boji s vlastním já, ve kterém nakonec hlavní hrdince pomůže ďáblem posedlá holčina. Vše ostatní je maximální, již stokrát omílaný hororový kýč. [Kino Citadela - Litvínov] ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Vymítání, márnice a sympatická Shay Mitchell. Zní to možná dobře, ale koukat se na to bylo spíš zatrest. Dalo mi to velkou námahu a bych u toho neusnul. Kdyby to šlo dám 1 a půl hvězdy, jelikož ale to nejde musím se přiklonit k nižšímu hodnocení. Tenhle snímek bych za sebe nikomu nedoporučil, teda pokud se nechce ocitnout " ve spárech nudy ". ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(58%) Nebylo to vyloženě zlé. Jen to prostě postrádalo pár aspektů patřící k tomuto žánru. Rko to mělo, což je sice fajn, ale moc využité nebylo, i když to nadnášení lidí, které posedla ta bytost – to bylo zvládnuté dobře, praskání, svalů, kostí či co atd.. Atmosféra byla taková suchá, dalo by se z ní vytřískat víc, to samé platí i o napětí, které zde skoro vůbec nebylo. No, ale technická stránka byla zase vydařená. Stejně jako hlavní hrdinka, která mě bavila. V poslední třetině snímku se to víc rozjede a závěr je sice obyčejný, ale proč ne. Celé je to předvídatelné, takže nás nic nepřekvapí. Prostředí filmu jako je márnice, ostraha atd – to bylo zajímavé. Ono těch témat ohledně vymítání bylo už dost, co se má furt natáčet, že jo ? Na zabití večera je to ale přijatelná jednohubka. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Atmosférické prostředí márnice a v něm jedna sličná ďáblice. Tu její sličnost lze brát s rezervou, ovšem horůrek je to celkově pěkný. A docela i strašidelný. Ďábelskou kreaturu režisér ve svých tvůrčích službách Diederik van Rooijen zvládal kvalitně vizuálně, technicky zdatně, a pokud film svým námětem i prostředím připomínal kousek "Tajemství smrti slečny Neznámé", určitě to nebyl záměr. Hlavně jsem se u tohoto "návdavku" bavil mnohem víc. Shay Mitchell vbrzku klouzla do své role nočního zřízence v márnici a neznámá Kirby Johnson dávala všem účastníkům slušný záhul, jakmile vstala z mrtvých. Dějově a scenáristicky to nebylo nijak komplikované, režijní pojetí mnohonásobně předčilo scenáristické kvality. Hodně se vycházelo a vytěžilo z neutěšeného prostředí, kde nikdo není rád. Masky hodně povedené, efekty též zdařilé, nasvícení scény decentně úzkostné a strašidelné. Nejslabším na filmu byl přechod z tajemné atmosférické části do té finální akční. Coby divák jsem si oblíbil to jemné předivo strašidelné atmosféry, které náhle zažilo přechod do finální části, kde se muselo také pamatovat na dynamiku a rozpohybování děje, tudíž mně film připadal nuceně exhibicionistický. Finální část je celkově však explozí kvalitních efektů. Ovšem z podstatné části se dařilo filmu zabrnkat na nervy. Režisér je pro mě úkazem, který vnesl do nijak zvláště originálního námětu kvalitní až neotřelé hororové pojetí, které může hrdě cloumat se všemi ďábelskými misemi. A plní tu svou více než zdárně i zdatně. 9/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nemusím a nevyhledávám Horory s touto tématikou (ďábel), ale dal jsem tomuto šanci. Hned v úvodu čekala solidní scéna vymítání s probodnutou hlavičkou a já si říkal, že to zas až tak špatné asi nebude. Pak už nás to vezme rovnou do márnice s celkem pěknou herečkou a já jsem hodně rychle zaplul do křesla, protože ta ATMOSFÉRA !! Je to hodně podobné k The Autopsy of Jane Doe, kde jsem pálil taky plný počet a asi to bylo více strašidelnější, ale když už jsem si pustil Horor s ďáblem, tak mě to musí opravdu přesvědčit a to se The Possession of Hannah Grace, povedlo. To mrtvé tělo, vypadalo výtečně ! Umím si představit, že bych si to pustil znovu třeba s přítelkyní a zaručeně neusne a já k vůli ní také ne. Stopáž byla akorát, strašidelné to bylo, hlavně díky prostředí márnice, nějaká ta krev tu také je a závěr nebyl zbytečně natahovaný. No, jít na to do kina tak bych vážně nelitoval. Vynikající Mainstream žánrovka ! ()

Yoshitsune odpad!

všechny recenze uživatele

Ve spárech anorektické holčiny, je horor který se nebojím zařadit do kategorie "naprosto debilní". Rok co rok, se objeví tři typy hororu děsivé = Hereditary, zábavné = The Nun a debilní, v tomhle roce, se nebojím tenhle horor, označit za ten debilní. Zatímco Valakovi, se vyčítají lekačky a hloupé kliše, tak tomuhle filmu, by se snad, dalo vyčíst naprosto vše, hloupé postavy, nulová atmosféra, zvláštní pořadí v jakém postavy umírají a naprosto legrační a úsměvný modrooký démon, který umí zvedat lidi aaa to je vše. Zatímco Valak, velice zdařile vytvářel atmosféru, lekačky měli správný lekací efekt a každé strašení bylo intenzivnější a intenzivnější, tady nic takového neni, v polovině sem měl chuť se zvednout, a odejít, asi sem to neudělal, jelikož sem naivně doufal, že se v té druhé polovině se něco stane, to byla chyba. Když sem nedávno viděl trailer, říkal sem si, to je dobré, to vypadá velice dobře a prostředí márnice, je neotřelé, bude to fajn horor, taková příjemná jednohubka ke konci roku, no mé hodnocení snad mluví za vše. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Posession Of Hannah Grace" je ďalším mizerným hororovým počinom, ktorý má v sebe snáď všetky najhoršie klišé, ktoré som kedy videl. Absolútne bez inovácie, bez nápadu, čohokoľvek. Na začiatku som si hovoril, že rozbeh nie je zlý. Exorcizmus, ktorým film začína je celkom dobre spracovaný, predstavujeme si našu hlavnú hrdinku Megan, ktorá vie ukázať zaujímavé momentky. Jej história je tam celkom dobre zapracovaná a celkovo som nadobudol pri sledovaní pocit, že má to v sebe zaujímavé momentky. Bohužiaľ tam sa všetky pozitívne stránky filmu rozsypali a zvyšok filmu je absolútne nekompetentný pokus. Nebudem sa tváriť, že by sa nesnažil mať atmosféru. Lenže problém je, že všetky scénky, ktoré sa udejú sú tak staré, tak nemožné a plné klišé, že miestami som sa viac smial, než bál. Dokázal som presne odhadnúť čo sa bude diať a kedy sa to bude diať. Okrem toho je problém, že nikdy nepociťujem ani nejaký reálny efekt, keď niekto vo filme zomrie. Žiadna postava nie je dostatočne vyprofilovaná na to, aby som im dokázal fandiť, aby sa z toho všetkého dostali. Lebo to sa nestalo. Márnica ako taká je dobrým miestom na horor, no vôbec sa tu nedokáže využiť jej potenciál. Dokonca mám pocit, že ani z tej izolácie, ktorá tam mohla byť sa veľa nevyťaží. Reálne je toto absolútne zbytočný horor. Snaha sa cení, no je to skutočne nuda na n-tú a nikomu to nebudem odporúčať. Myslím si, že vonku sú oveľa lepšie filmy, než tento, načo márniť s ním čas? Hodnotenie: D ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Seriálové herečky prišli na brigádu zašantiť si s diablom, ktorý bol niekedy dokonca strašidelnejší než Karel Gott. Prezradím, že minimálne jednej z nich sa to nevyplatilo. Roztomilá mrcha, trocha mladšia verzia Nicole Scherzinger, zobrala nočnú pri mrtvolách, naivne si mysliac, že sa ani jedna neprebudí. Lenže už pri prvom fotení selfiečiek nejeden nebožtík lape po dychu a divák ostáva v napätí. Pomôže našej malej mrške aspoň 30 kilový ryšavý sbskár? ()

Reklama

Reklama