Reklama

Reklama

VOD (1)

Film se odehrává ve 30. letech minulého století během Velké hospodářské krize. Ned (Robert De Niro) a Jim (Sean Penn) jsou dva zlodějíčci, kteří se dostanou na svobodu poté, co nečekaně uprchnou z vězení spolu s vrahem. Oba uprchlíci míří na sever ke kanadským hranicím, které plánují překročit převlečení za kněze. Naneštěstí v jednom pohraničním městě narazí na každoroční procesí. Aby nevzbudili podezření, nechají se tito sluhové Páně odvést do kláštera, kde čekají na svou příležitost. Oba se snaží zůstat v utajení, i když se Ned zamiluje do místí krasavice Molly (Demi Mooreová). (Cinemax)

(více)

Recenze (37)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když pominu velkopanskou přehlídku nesmyslů a kravin, který má film na svým jídelním lístku, zamrzí především absence jakékoli žánrové složky u které bych se já, jako divák chytil. Takové příběhové nic už jsem dlouho neviděl. Člověk by řekl, že Robert se Seanem budou v takovéhle plitkosti čnít jak Mount Everest na Třebonšku, ale jejich obličejové grimasy mně přišli značně nevěrohodné. Kdyby bylo ve filmu alespoň víc Demičky, ale ani tohle tvůrci nezvládli. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $10,555,348Tržby Celosvetovo $-║ Taký trošku skromnejší film z niekoľkými dobrými uvoľnenými scénkami. /55%/ ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Zápletka o záměně osob neni zrovna moc originální. Je to taková průměrná zábava v průměrný komedii s nadrpůměrnym hereckym obsazenim. Trochu jsem se divil, že zrovna v tomhle hrál Robert De Niro. Ale je fakt, že on má na svym kontě docela dost naprosto obyčejnejch filmů a obyčejnejch rolí, kam si šel asi zrovna odpočinout, a stačilo mu hrát jen tak na půl plynu. A tohle je zrovna jeden z těch případů. Osobně bych spíš doporučil britskej film Jeptišky na útěku s Ericem Idlem a Robbie Coltranem, což je taková víc absurdní a ujetá verze tohoto filmu. 50% ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Zbytečně podceňovaná záležitost. Jordanův typický rezerovovaný pohled na křesťanství a s ním spojená drzost a černý humor jsou zde velice patrné. Když k tomu přičteme Mametův povedený scénář a skvělé hláškování Penna s De Nirem, je ve výsledku spokojenost. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V 89 si Robert De Niro po sérii úspěšných dramatických rolí odskočil ke komedii, kterých v té době ještě neměl kdovíjaké množství. Zpočátku ve mě film vyvolával značné rozpaky, které se naštěstí podařilo postupem času zažehnat. Nejedná se o žádné veledílo a kdo čeká bláznivou komedii ve stylu Spencer/Hill bude určitě zklamán. 55% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Když se De NIRO nudí, tak hraje v čemkoli. Filmování ho prostě móóc baví. prč dávají do názvu, že nejsou žádní andělé, když je to jasné na první pohled? ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když se komedie neumí potkat s dramatem. Proč taky fandit dvěma vězňům, u nichž se tvůrci ani nesnaží divákovi naznačit, že se do kárnice dostali nespravedlivě. Ukázat popravu na elektrickém křesle a pak nechat De Nira hláškovat s Pennem, to prostě nejde do sebe. Navíc se to odehrává v roce raz dva a bůhví proč blízko kanadských hranic, kde to vypadá jak na Klondajku po návštěvě Pepka námořníka z Malty...Demi Moore takhle mladá byla fakt nádherná! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se režisér divácky náročnějších filmů, pokusí o komedii. I přes přítomnost hereckých es, táhlé a nevtipné. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Ničím nezajímavá a tím pádem poměrně nudná komedie. Sázka na De Nira a Penna nevyšla, neboť zde jednoduše nemají co předvést. Škoda. I can believe most anything, my problem is I just don't care ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemný lehce úsměvný snímek  1)  se příliš nezabývá tím, co je možné a co není. Nelze ho vnímat jako obžalobu dobové justice ani klasickou útěkářskou story. Je to prostě lehce dojemná zábava, jejíž tvůrci si nelámou hlavu s celkovým vyzněním a nefunkční pointou. Důležité je, aby se na to hezky koukalo, a to je splněno._____ 2)  Abychom jim mohli plně fandit, tak se pro jistotu nedozvíme, za co vlastně obě hlavní postavy seděly._____ 3)  29letému přitažlivému Seanu Pennovi (uprchlík Jim) to sluší dokonce i v tak asexuálních hábitech, jako jsou kněžská roucha. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Docela dost podhodnocenej film, kterej naskýtá jak napětí, vtip, tak nečekanej religiózní přesah, kterej ani zdaleka neni tak prvoplánovej, jak by se mohlo zdát. Zejména v nenásilnej, jemnej a nenápadnej přeměně duše Pennovy postavy a nakonec i De Nirovy. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to pořád, nemohu si pomoc, dost dobrý příběh .. o cestě dvou trestanců za svobodou a následné volbě .. nejdříve z donucení, vlastně i částečně velkým omylem, uváznou před hranicí znamenající volnost - v klášteře, kde je mají za církevní znalce a odborníky na místní světici .. následuje virtuózní koncert v podání mistrů – tenkrát ještě největší filmový chameleón v plné síle : Robert De Niro .. a vůbec ne horší : Sean Penn … plnou palbu dávám i na protest proti zdejšímu nízkému hodnocení ... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Neil Jordan /Interview s Upirem/ natocil prijemny, dobre odsypajuci film s De Nirom v hlavnej ulohe. Sean Penn sa dal zniest, ale rad ho teda nemam, Demi Moore este v roku 1980 mala nieco do seba, dnes uz veru nie, dnes uz komplet zhasla : 55 % ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Stará otřepaná zápletka - dva uprchlí trestanci v kněžském mundůru se projevují jako absolutní nemehla a ostatní je dvousmyslně uctívají.... ()

Reklama

Reklama